Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Торт «Червоний оксамит»

Торт «Червоний оксамит»

14-03-2016, 20:56
929
Торт «Червоний оксамит»
Торт «Червоний оксамит» повністю виправдовує свою оригінальну назву. Приголомшливе поєднання червоного бісквіту з білосніжним кремом вражають кожного незвичайним контрастом, а неймовірний ніжний і соковитий смак «оксамитових» коржів дивують шоколадної ноткою, яка дуже успішно замаскована яскравими фарбами. Якщо ви ще не пробували торт «Червоний оксамит» або бажаєте знову насолодитися неймовірним десертом, рекомендуємо до приготування його оригінальний рецепт. Саме в такому виконанні ласощі знайшло свою популярність.

Класичний оригінальний рецепт торта «Червоний оксамит» в домашніх умовах


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно – 320 г;

  • овочеве масло (ріпакова або кукурудзяна) – 240 мл;

  • цукровий пісок – 390 г;

  • пахта – 240 мл;

  • чорна кава – 100 мл;

  • порошок какао – 60 г;

  • розпушувач – 15 г;

  • сода харчова – 15 г;

  • сіль – 10 г;

  • два курячих яйця;

  • дві чайних ложки ванільного екстракту;

  • чайна ложка оцту;

  • червоний харчовий (бажано гелевий) барвник;


  • Для крему:

  • сир філадельфія – 250 г;

  • масло вершкове – 55 г;

  • пудра цукрова – 200 г;

  • чайна ложка ванільного екстракту.


  • Приготування
    В першу чергу готуємо тісто для «оксамитового» бісквіта. Просіваємо всі сухі компоненти і з'єднуємо їх в окремій ємності. У підсумку отримуємо суміш, що містить борошно, соду, розпушувач, какао порошок і сіль.
    У великій, широкій посудині змішуємо цукровий пісок і овочеве масло і гарненько перемішуємо. На наступному етапі додаємо в солодку масляну суміш яйця, сколотини, ванільний екстракт і пробиваємо масу ретельно міксером. В кінці процесу збивання вводимо кави, оцет і гелевий барвник червоного кольору. Його кількість визначаємо виходячи з бажаної насиченості кольору готового торта, але враховуємо, що в оригіналі коржі мають дуже яскраве забарвлення.
    Далі міксер нам більше не знадобиться. В отриману рідку основу підсипаємо в три прийоми сухі компоненти і перемішуємо лопаткою до отримання максимальної однорідності, але не збиваємо. При цьому, чим менше ми заважаємо тісто, тим соковитіше і вологіше воно вийде без просочення.
    Для випікання коржів нам знадобиться два-три ємності однакового діаметру. Якщо форми невеликі і їх дві, то краще щоб уникнути переливу під час випічки підкласти на бортики листи фольги, так як іноді тісто дуже збільшується в об'ємі.
    Форми з тістом слід поміщати тільки в прогріту духовку. Необхідний температурний режим для випікання «оксамитових» коржів - 165 градусів, а часу буде потрібно приблизно двадцять п'ять-сорок хвилин, залежно від діаметра ваших форм і їх кількості, але краще все ж переконатися в готовності за допомогою дерев'яної шпажки.
    Готовим коржам даємо охолонути, а тим часом готуємо крем для торта «Червоний оксамит». Для цього м'яке вершкове масло з'єднайте з сиром філадельфія і ванільним екстрактом і пробиваємо міксером до однорідності і пишності. У процесі збивання потроху підсипаємо цукрову пудру, кількість якої можна відкоригувати за своїм смаком.
    Тепер про те, як зібрати і прикрасити торт «Червоний оксамит». Найчастіше при випіканні коржі піднімаються
    Торт «Червоний оксамит»
    «гіркою». Якщо так сталося і у вас, зрізаємо виступаючі частини і перетворюємо їх у крихту. Промазуємо коржі приготованим кремом, їм же покриваємо торт по всій поверхні і обсипаємо його крихтою. Можна також видавити з крему кулінарним шприцом різні візерунки.
    Класичний рецепт торта «Червоний оксамит» можна видозмінити і приготувати десерт без барвника з буряковим соком. Для цього зменшуємо кількість рідини при приготуванні кави до п'ятдесяти мілілітрів, зробивши його міцніше і зменшуємо на стільки ж норму сколотин. Відсутню рідина заповнюємо ста мл бурякового соку, вибираючи для його приготування овоч з максимально яскравим забарвленням.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Торт «Червоний оксамит» – оригінальний рецепт
    Торт «Червоний оксамит» – оригінальний рецепт
    Чудовий, неповторно мальовничий, барвистий десерт безсумнівно підкорить кожного! Пропонуємо відтворити запаморочливо смачний, яскравий торт «Червоний
    Торт «Пташине молоко» по ГОСТу
    Торт «Пташине молоко» по ГОСТу
    Знамениту кондитерську класику рекомендуємо відтворити за описаним рецептом. Далі докладно розповімо, як спорудити чудовий цей торт «Пташине молоко»
    Капкейки «Червоний оксамит»
    Капкейки «Червоний оксамит»
    Як приготувати чудовий яскравий торт «Червоний оксамит», напевно, багато хто вже знають. Але ми пропонуємо трохи спростити завдання і створити
    Торт «П'яна вишня» - класичний рецепт
    Торт «П'яна вишня» - класичний рецепт
    Ідеальне поєднання шоколаду, вершкового крему і кислої вишні зібрав в собі рецепт чудового торта «П'яна вишня». Далі пропонуємо розібрати класичний
    Торт «Казка» - рецепт з горіхами та маком
    Торт «Казка» - рецепт з горіхами та маком
    Кому з вас не знайомий з дитинства смак чудового торта «Казка»! Щоб торт вийшов дійсно казковим, господині потрібно час на випікання трьох різних
    Яблучний торт
    Яблучний торт
    Всі ми любимо солодощі, в тому числі і торти. Різновидів їх створення дуже багато. В нашій сьогоднішній статті ми докладно поговоримо про яблучному