Торт «Казка» - рецепт з горіхами та маком
Класика радянських десертів в особі торту «Казка» є стравою для досвідчених господинь, а тому ми підготували відразу кілька варіацій: одну класичну – для тих, хто з духовкою «на ти», а другу полегшену, яка згодиться для новачків на кухні.
Інгредієнти:
Для торта:
яйця - 4 шт.;
сметана - 510 г;
борошно - 240 г;
цукровий пісок - 315 г;
сода - 5 г;
арахіс, мак, родзинки - по 1/2 ст.;
оцет - 5 мл;
какао-порошок - 10 р.
Для вершкового крему:
вершкове масло - 165 г;
крем-сир - 165 г;
згущене молоко - 340 р.
Для масляного крему:
вершкове масло - 160 г;
цукрова пудра - 65 р.
Приготування
Перед тим, як приготувати торт «Казка» в домашніх умовах, поставте духова шафа підігріватися до 180 градусів, а самі вистеліть чотири форми рівного діаметра (близько 20 см) пергаментом.
У чашу міксера збийте яйця і всипте цукор. Віночком збийте інгредієнти разом, поки вони не стануть нагадувати основу для меренги. Не дивлячись на те, що у нас є кисломолочний продукт, в якому міститься досить кислоти для гасіння соди, краще перестрахуватися і погасити соду оцтом перед додаванням. Погашену соду вливаємо до яєць, слідом додаємо сметану і збиваємо все ще разок перед тим, як засипати борошно.
Готове тісто ділимо на 4 рівних частини, в кожну з яких додаємо горіхи, мак, какао або родзинки. Розподіляємо суміш по формах і ставимо в духовку на 15 хвилин.
Вершковий крем для торта «Казка» готується куди простіше: всі три інгредієнта досить збити міксером разом і можна змащувати коржі.
Покриті вершковим кремом коржі складаємо один на одного і декоруємо звичайним масляним кремом зовні. Останній готується зі збитого дочиста олії з цукровою пудрою.
Інгредієнти:
Для торта:
мак - 380 г;
яйця - 9 шт.;
горіхи (фундук, мигдаль) - 180 г;
цукровий пісок - 170 г;
манна крупа - 70 г;
розпушувач - 5 р.
Для крему:
вершки для збивання - 340 мл;
згущене молоко - 75 р.
Приготування
Збиваємо яйця з цукровим піском до розчинення кристалів. Всипаємо в яйця манку і залишаємо хвилин на 40 щоб розбухла. Додаємо до яєць розпушувач і горіхи з маком. Готове тісто перелити у форму. Приготування торту «Казка» займе близько години при чергових 180 градусах.
Готове ласощі остуджуємо і покриваємо кремом зі збитих зі згущеним молоком вершків.
Рецепт торту «Казка» з маком, родзинками і горіхами
Інгредієнти:
Для торта:
Для вершкового крему:
Для масляного крему:
Приготування
Перед тим, як приготувати торт «Казка» в домашніх умовах, поставте духова шафа підігріватися до 180 градусів, а самі вистеліть чотири форми рівного діаметра (близько 20 см) пергаментом.
У чашу міксера збийте яйця і всипте цукор. Віночком збийте інгредієнти разом, поки вони не стануть нагадувати основу для меренги. Не дивлячись на те, що у нас є кисломолочний продукт, в якому міститься досить кислоти для гасіння соди, краще перестрахуватися і погасити соду оцтом перед додаванням. Погашену соду вливаємо до яєць, слідом додаємо сметану і збиваємо все ще разок перед тим, як засипати борошно.
Готове тісто ділимо на 4 рівних частини, в кожну з яких додаємо горіхи, мак, какао або родзинки. Розподіляємо суміш по формах і ставимо в духовку на 15 хвилин.
Вершковий крем для торта «Казка» готується куди простіше: всі три інгредієнта досить збити міксером разом і можна змащувати коржі.
Покриті вершковим кремом коржі складаємо один на одного і декоруємо звичайним масляним кремом зовні. Останній готується зі збитого дочиста олії з цукровою пудрою.
Рецепт простого торта «Казка» в домашніх умовах
Інгредієнти:
Для торта:
Для крему:
Приготування
Збиваємо яйця з цукровим піском до розчинення кристалів. Всипаємо в яйця манку і залишаємо хвилин на 40 щоб розбухла. Додаємо до яєць розпушувач і горіхи з маком. Готове тісто перелити у форму. Приготування торту «Казка» займе близько години при чергових 180 градусах.
Готове ласощі остуджуємо і покриваємо кремом зі збитих зі згущеним молоком вершків.
Рекомендуємо добрі рецепти
Торт з маком, родзинками і горіхами
Коли сезон свіжих фруктів ще не підійшов, а так хочеться незвичайного десерту, приготуйте торт з горіхами, родзинками і маком. Ситний і простий у
Шоколадно-банановий торт
Поєднання бананів і шоколаду, завжди безпрограшно. Ці два інгредієнти чудово доповнюють один одного. Якщо ви хочете порадувати домашніх або здивувати
Ленінградський торт - рецепт
Любите смачні тортики, які швидко готуються? Значить вам точно сподобається рецепт десерту "Ленінградського". Як його приготувати, який знадобиться
Торт з бананами - рецепт
Торт з бананами - дивовижне ласощі, яке припаде до смаку, як дорослим, так і дітям. Такий десерт неодмінно прикрасить будь-який святковий стіл.
Торт з горіхами
Горіхи - досить поживний та калорійний продукт, який часто використовують для приготування салатів та випічки. І сьогодні мова піде про торти з
Торт з родзинками
Родзинки - частий супутник випічки. З ним готують не тільки булочки і паски. Ми підкажемо вам цікаві варіанти приготування торта з родзинками.