Торт з маком, родзинками і горіхами
Для отримання смачного і нескладної в приготуванні торта, багато кондитери використовують волоські горіхи, родзинки і мак у поєднанні з бісквітними коржами . Ці інгредієнти, крім відмінних смакових якостей, володіють великою кількістю вітамінів і корисних властивостей, а їх прекрасне поєднання дозволяє створювати чудові, смачні десерти.
Як правило, торт з маком, родзинками і горіхами робиться шарами з трьох коржів просочених сметанним або вершковим кремом . Наповнювачі в торті можна розташовувати на свій смак, головне, щоб їх було достатньо.
Ми пропонуємо два рецепту торта з маком , родзинками і горіхами.
Інгредієнти:
пшеничне борошно – 330 г;
сметана – 330 г;
цукровий пісок – 330 г;
яйця (великі) – 3 шт.;
сода харчова – 12 м;
оцет 9% – 1 ч. ложка;
сіль – щіпка;
мак – 110 г;
родзинки – 110 г;
волоські горіхи – 160 г;
молочний шоколад – 150 г;
Для крему:
яйця – 2 шт.;
цукровий пісок – 90 г;
борошно – 25 ст. ложки;
молоко – 290 мл;
вершкове масло – 150 г;
ванільний цукор – 1 пакет.
Приготування
Збиваємо одне яйце зі 110 грамами цукру, додаємо трохи солі, одну третину чайної ложки соди, погасивши її оцтом, додаємо 110 грам сметани. Потім, постійно перемішуючи, додаємо 110 грам борошна і вводимо сто грам дрібно подрібнених горіхів.
Отриману масу викладаємо на застелений пергаментом форму і випікаємо в духовій шафі приблизно двадцять п'ять хвилин при температурі 185 градусів. Перший корж для торта готовий.
Для приготування другого і третього коржа все робимо точно так само, тільки горіхи замінюємо, у другому випадку - попередньо запареним і віджатим родзинками, а в третьому - маком.
Щоб приготувати крем, збиваємо яйця з цукровим піском і пакетиком ванільного цукру, додаємо борошно, три столові ложки молока і перемішуємо. Отриману суміш потроху вводимо в тепле молоко, доводимо до кипіння і проварюємо до загустіння. Трохи охолоджуємо, додаємо вершкове масло і збиваємо до пишноти. Розподіляємо наш крем на готові коржі, і обмазуємо їм торт зверху. Обсипаємо боки і верх натертим шоколадом, і прикрашаємо верх меленими горіхами і шоколадно стружкою. Залишаємо тортик просочуватися на дванадцять годин.
Інгредієнти:
пшеничне борошно – 300 г (15 склянки);
сметана – 300 г (15 склянки);
цукровий пісок – 300 г (15 склянки);
яйця – 3 шт.;
розпушувач – 3 ч. ложки;
мак – 110 г;
родзинки – 110 г;
волоські горіхи – 110 г;
ківі – 3 шт.;
апельсини – 1 шт.;
банан – 1 шт.;
Для крему:
згущене молоко варене – 1 банка;
вершкове масло – 200 г;
Приготування
Для приготування коржів одне яйце збиваємо з половиною склянки цукрового піску, додаємо по половині склянки сметани та борошна і одну чайну ложку розпушувача. Все ретельно перемішуємо, додаємо подрібнені в блендері або за допомогою качалки волоські горіхи і розподіляємо у форму для торта, выстеленную пергаментом. Випікаємо корж при температурі 195 градусів двадцять-двадцять п'ять хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою або сірником.
Таким же чином випікаємо два інших коржа, додаючи замість горіхів попередньо замочені у теплій воді, а потім і злегка віджаті просушені родзинки і мак.
Тепер збиваємо згущене молоко з розм'якшеним вершковим маслом до легкості, промазуємо отриманим кремом готові коржі. Зверху прикрашаємо наш торт нарізаними фруктами так, як підказує вам ваша фантазія і уява. Даємо просочитися декілька годин, насолоджуємося самі і дивуємо близьких і друзів. Приємного апетиту!
Як правило, торт з маком, родзинками і горіхами робиться шарами з трьох коржів просочених сметанним або вершковим кремом . Наповнювачі в торті можна розташовувати на свій смак, головне, щоб їх було достатньо.
Ми пропонуємо два рецепту торта з маком , родзинками і горіхами.
Тришаровий торт з горіхами, родзинками і маком
Інгредієнти:
Для крему:
Приготування
Збиваємо одне яйце зі 110 грамами цукру, додаємо трохи солі, одну третину чайної ложки соди, погасивши її оцтом, додаємо 110 грам сметани. Потім, постійно перемішуючи, додаємо 110 грам борошна і вводимо сто грам дрібно подрібнених горіхів.
Отриману масу викладаємо на застелений пергаментом форму і випікаємо в духовій шафі приблизно двадцять п'ять хвилин при температурі 185 градусів. Перший корж для торта готовий.
Для приготування другого і третього коржа все робимо точно так само, тільки горіхи замінюємо, у другому випадку - попередньо запареним і віджатим родзинками, а в третьому - маком.
Щоб приготувати крем, збиваємо яйця з цукровим піском і пакетиком ванільного цукру, додаємо борошно, три столові ложки молока і перемішуємо. Отриману суміш потроху вводимо в тепле молоко, доводимо до кипіння і проварюємо до загустіння. Трохи охолоджуємо, додаємо вершкове масло і збиваємо до пишноти. Розподіляємо наш крем на готові коржі, і обмазуємо їм торт зверху. Обсипаємо боки і верх натертим шоколадом, і прикрашаємо верх меленими горіхами і шоколадно стружкою. Залишаємо тортик просочуватися на дванадцять годин.
Королівський торт «Фруктова фантазія» з маком, родзинками і горіхами
Інгредієнти:
Для крему:
Приготування
Для приготування коржів одне яйце збиваємо з половиною склянки цукрового піску, додаємо по половині склянки сметани та борошна і одну чайну ложку розпушувача. Все ретельно перемішуємо, додаємо подрібнені в блендері або за допомогою качалки волоські горіхи і розподіляємо у форму для торта, выстеленную пергаментом. Випікаємо корж при температурі 195 градусів двадцять-двадцять п'ять хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою або сірником.
Таким же чином випікаємо два інших коржа, додаючи замість горіхів попередньо замочені у теплій воді, а потім і злегка віджаті просушені родзинки і мак.
Тепер збиваємо згущене молоко з розм'якшеним вершковим маслом до легкості, промазуємо отриманим кремом готові коржі. Зверху прикрашаємо наш торт нарізаними фруктами так, як підказує вам ваша фантазія і уява. Даємо просочитися декілька годин, насолоджуємося самі і дивуємо близьких і друзів. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Торт з полуницею та маскарпоне
Іноді так хочеться до чаю яскравого, смачного і соковитого тортика! Саме полуниця ідеально підходить для такої випічки. Торт з полуницею та
Торт «Казка» - рецепт з горіхами та маком
Кому з вас не знайомий з дитинства смак чудового торта «Казка»! Щоб торт вийшов дійсно казковим, господині потрібно час на випікання трьох різних
Ленінградський торт - рецепт
Любите смачні тортики, які швидко готуються? Значить вам точно сподобається рецепт десерту "Ленінградського". Як його приготувати, який знадобиться
Торт з горіхами
Горіхи - досить поживний та калорійний продукт, який часто використовують для приготування салатів та випічки. І сьогодні мова піде про торти з
Торт з волоськими горіхами
Торт з волоськими горіхами відмінного підійде як для святкового торжества, так для дружнього чаювання у вихідний день. Таке ласощі оцінять по
Торт з родзинками
Родзинки - частий супутник випічки. З ним готують не тільки булочки і паски. Ми підкажемо вам цікаві варіанти приготування торта з родзинками.