Для отримання смачного і нескладної в приготуванні торта, багато кондитери використовують волоські горіхи, родзинки і мак у поєднанні з бісквітними коржами . Ці інгредієнти, крім відмінних смакових якостей, володіють великою кількістю вітамінів і корисних властивостей, а їх прекрасне поєднання дозволяє створювати чудові, смачні десерти.
Як правило, торт з маком, родзинками і горіхами робиться шарами з трьох коржів просочених сметанним або вершковим кремом . Наповнювачі в торті можна розташовувати на свій смак, головне, щоб їх було достатньо.
Ми пропонуємо два рецепту торта з маком , родзинками і горіхами.
Тришаровий торт з горіхами, родзинками і маком
Інгредієнти: пшеничне борошно – 330 г; сметана – 330 г; цукровий пісок – 330 г; яйця (великі) – 3 шт.; сода харчова – 12 м; оцет 9% – 1 ч. ложка; сіль – щіпка; мак – 110 г; родзинки – 110 г; волоські горіхи – 160 г; молочний шоколад – 150 г; Для крему:
яйця – 2 шт.; цукровий пісок – 90 г; борошно – 25 ст. ложки; молоко – 290 мл; вершкове масло – 150 г; ванільний цукор – 1 пакет. Приготування Збиваємо одне яйце зі 110 грамами цукру, додаємо трохи солі, одну третину чайної ложки соди, погасивши її оцтом, додаємо 110 грам сметани. Потім, постійно перемішуючи, додаємо 110 грам борошна і вводимо сто грам дрібно подрібнених горіхів.
Отриману масу викладаємо на застелений пергаментом форму і випікаємо в духовій шафі приблизно двадцять п'ять хвилин при температурі 185 градусів. Перший корж для торта готовий.
Для приготування другого і третього коржа все робимо точно так само, тільки горіхи замінюємо, у другому випадку - попередньо запареним і віджатим родзинками, а в третьому - маком.
Щоб приготувати крем, збиваємо яйця з цукровим піском і пакетиком ванільного цукру, додаємо борошно, три столові ложки молока і перемішуємо. Отриману суміш потроху вводимо в тепле молоко, доводимо до кипіння і проварюємо до загустіння. Трохи охолоджуємо, додаємо вершкове масло і збиваємо до пишноти. Розподіляємо наш крем на готові коржі, і обмазуємо їм торт зверху. Обсипаємо боки і верх натертим шоколадом, і прикрашаємо верх меленими горіхами і шоколадно стружкою. Залишаємо тортик просочуватися на дванадцять годин.
Королівський торт «Фруктова фантазія» з маком, родзинками і горіхами
Інгредієнти: пшеничне борошно – 300 г (15 склянки); сметана – 300 г (15 склянки); цукровий пісок – 300 г (15 склянки); яйця – 3 шт.; розпушувач – 3 ч. ложки; мак – 110 г; родзинки – 110 г; волоські горіхи – 110 г; ківі – 3 шт.; апельсини – 1 шт.; банан – 1 шт.; Для крему:
згущене молоко варене – 1 банка; вершкове масло – 200 г; Приготування Для приготування коржів одне яйце збиваємо з половиною склянки цукрового піску, додаємо по половині склянки сметани та борошна і одну чайну ложку розпушувача. Все ретельно перемішуємо, додаємо подрібнені в блендері або за допомогою качалки волоські горіхи і розподіляємо у форму для торта, выстеленную пергаментом. Випікаємо корж при
температурі 195 градусів двадцять-двадцять п'ять хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою або сірником.
Таким же чином випікаємо два інших коржа, додаючи замість горіхів попередньо замочені у теплій воді, а потім і злегка віджаті просушені родзинки і мак.
Тепер збиваємо згущене молоко з розм'якшеним вершковим маслом до легкості, промазуємо отриманим кремом готові коржі. Зверху прикрашаємо наш торт нарізаними фруктами так, як підказує вам ваша фантазія і уява. Даємо просочитися декілька годин, насолоджуємося самі і дивуємо близьких і друзів. Приємного апетиту!