Класика радянських десертів в особі торту «Казка» є стравою для досвідчених господинь, а тому ми підготували відразу кілька варіацій: одну класичну – для тих, хто з духовкою «на ти», а другу полегшену, яка згодиться для новачків на кухні.
Рецепт торту «Казка» з маком, родзинками і горіхами
Інгредієнти: Для торта:
яйця - 4 шт.; сметана - 510 г; борошно - 240 г; цукровий пісок - 315 г; сода - 5 г; арахіс, мак, родзинки - по 1/2 ст.; оцет - 5 мл; какао-порошок - 10 р. Для вершкового крему:
вершкове масло - 165 г; крем-сир - 165 г; згущене молоко - 340 р. Для масляного крему:
вершкове масло - 160 г; цукрова пудра - 65 р. Приготування Перед тим, як приготувати торт «Казка» в домашніх умовах, поставте духова шафа підігріватися до 180 градусів, а самі вистеліть чотири форми рівного діаметра (близько 20 см) пергаментом.
У чашу міксера збийте яйця і всипте цукор. Віночком збийте інгредієнти разом, поки вони не стануть нагадувати основу для меренги. Не дивлячись на те, що у нас є кисломолочний продукт, в якому міститься досить кислоти для гасіння соди, краще перестрахуватися і погасити соду оцтом перед додаванням. Погашену соду вливаємо до яєць, слідом додаємо сметану і збиваємо все ще разок перед тим, як засипати борошно.
Готове тісто ділимо на 4 рівних частини, в кожну з яких додаємо горіхи, мак, какао або родзинки. Розподіляємо суміш по формах і ставимо в духовку на 15 хвилин.
Вершковий крем для торта «Казка» готується куди простіше: всі три інгредієнта досить збити міксером разом і можна змащувати коржі.
Покриті вершковим кремом коржі складаємо один на одного і декоруємо звичайним масляним кремом зовні. Останній готується зі збитого дочиста олії з цукровою пудрою.
Рецепт простого торта «Казка» в домашніх умовах
Інгредієнти: Для торта: мак - 380 г; яйця - 9 шт.; горіхи (фундук, мигдаль) - 180 г; цукровий пісок - 170 г; манна крупа - 70 г; розпушувач - 5 р. Для крему: вершки для збивання - 340 мл; згущене молоко - 75 р. Приготування Збиваємо яйця з цукровим піском до розчинення кристалів. Всипаємо в яйця манку і залишаємо хвилин на 40 щоб розбухла. Додаємо до яєць розпушувач і горіхи з маком. Готове тісто перелити у форму. Приготування торту «Казка» займе близько години при чергових 180 градусах.
Готове ласощі остуджуємо і покриваємо кремом зі збитих зі згущеним молоком вершків.