Вернуться назад Распечатать

Торт «Казка» - рецепт з горіхами та маком

Торт «Казка» - рецепт з горіхами та маком
Класика радянських десертів в особі торту «Казка» є стравою для досвідчених господинь, а тому ми підготували відразу кілька варіацій: одну класичну – для тих, хто з духовкою «на ти», а другу полегшену, яка згодиться для новачків на кухні.

Рецепт торту «Казка» з маком, родзинками і горіхами


Інгредієнти:
Для торта:

  • яйця - 4 шт.;

  • сметана - 510 г;

  • борошно - 240 г;

  • цукровий пісок - 315 г;

  • сода - 5 г;

  • арахіс, мак, родзинки - по 1/2 ст.;

  • оцет - 5 мл;

  • какао-порошок - 10 р.


  • Для вершкового крему:

  • вершкове масло - 165 г;

  • крем-сир - 165 г;

  • згущене молоко - 340 р.


  • Для масляного крему:

  • вершкове масло - 160 г;

  • цукрова пудра - 65 р.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати торт «Казка» в домашніх умовах, поставте духова шафа підігріватися до 180 градусів, а самі вистеліть чотири форми рівного діаметра (близько 20 см) пергаментом.
    У чашу міксера збийте яйця і всипте цукор. Віночком збийте інгредієнти разом, поки вони не стануть нагадувати основу для меренги. Не дивлячись на те, що у нас є кисломолочний продукт, в якому міститься досить кислоти для гасіння соди, краще перестрахуватися і погасити соду оцтом перед додаванням. Погашену соду вливаємо до яєць, слідом додаємо сметану і збиваємо все ще разок перед тим, як засипати борошно.
    Готове тісто ділимо на 4 рівних частини, в кожну з яких додаємо горіхи, мак, какао або родзинки. Розподіляємо суміш по формах і ставимо в духовку на 15 хвилин.
    Вершковий крем для торта «Казка» готується куди простіше: всі три інгредієнта досить збити міксером разом і можна змащувати коржі.
    Покриті вершковим кремом коржі складаємо один на одного і декоруємо звичайним масляним кремом зовні. Останній готується зі збитого дочиста олії з цукровою пудрою.

    Рецепт простого торта «Казка» в домашніх умовах


    Інгредієнти:
    Для торта:

  • мак - 380 г;

  • яйця - 9 шт.;
  • Торт «Казка» - рецепт з горіхами та маком

  • горіхи (фундук, мигдаль) - 180 г;

  • цукровий пісок - 170 г;

  • манна крупа - 70 г;

  • розпушувач - 5 р.


  • Для крему:

  • вершки для збивання - 340 мл;

  • згущене молоко - 75 р.


  • Приготування
    Збиваємо яйця з цукровим піском до розчинення кристалів. Всипаємо в яйця манку і залишаємо хвилин на 40 щоб розбухла. Додаємо до яєць розпушувач і горіхи з маком. Готове тісто перелити у форму. Приготування торту «Казка» займе близько години при чергових 180 градусах.
    Готове ласощі остуджуємо і покриваємо кремом зі збитих зі згущеним молоком вершків.