» » Ванільні капкейки

Ванільні капкейки

Ванільні капкейки
Капкейк – американський десерт, який представляє собою невеликі кексики з повітряної кремовою шапкою зверху. Вони виглядають дуже привабливо і неодмінно прикрасять будь-чаювання. Давайте дізнаємося з вами, як приготувати справжні ванільні капкейки.

Рецепт ванільних капкейків


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно – 300 г;

  • розпушувач – 5 г;

  • сода – щіпка;

  • сіль – щіпка;

  • цукор – 125 г;

  • ванілін – за смаком;

  • яйце – 2 шт.;

  • кефір – 125 мл.


  • Для крему:

  • масло вершкове – 300 г;

  • шоколадно-горіхова паста – 150 г;

  • шоколад молочний – 100 р.


  • Приготування
    Борошно, соду, сіль і розпушувач просіваємо в миску. Вершкове масло розтираємо з цукром, додаємо ванілін і вводимо яйця. Потім додаємо трохи борошняної суміші і ретельно вимішуємо. Тепер акуратно вливаємо кефір і додаємо борошно. Розкладаємо тісто по силіконових формочках і відправляємо кексики в розігріту духовку приблизно на 25 хвилин.
    Тим часом готуємо крем: розтоплюємо на водяній бані молочний шоколад. Масло збиваємо з горіховою пастою, додаємо шоколад і перекладаємо масу в кондитерський мішок. Остиглі ванільні капкейки перекладаємо на тарілку і прикрашаємо шоколадно-горіховим кремом. Відправляємо ласощі на кілька годин у холодильник, а потім запрошуємо всіх на чаювання.

    Ванільні капкейки з лимонним курдом


    Інгредієнти:

  • масло вершкове – 200 г;

  • цукор – 2 ст.;

  • яйце – 3 шт.;

  • лимонна цедра – 2 ч. ложки;

  • ванілін – щіпка;

  • борошно – 35 ст.;

  • сода – щіпка;

  • сметана – 2 ст.


  • Для крему:

  • цукрова дрібна пудра – 4 ст.;

  • сік лимонний – 50 мл;

  • ванілін – за смаком;

  • масло вершкове – 6 ст. ложок;

  • лимонна цедра – 05 ч. ложки;

  • молоко 25% – 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Висипаємо В миску борошно, соду, розпушувач і дрібну сіль. В іншій ємності розтираємо масло з цукром, вводимо
    Ванільні капкейки
    яйця натираємо лимонну цедру. Тепер кидаємо ванілін за смаком, додаємо трохи борошняної суміші і половину сметани. Вимішуємо тісто до однорідності, а потім поступово додаємо залишилися інгредієнти. Заповнюємо формочки тестом і випікаємо 20 хвилин в розігрітій духовці до золотистого кольору. Після цього кекси охолоджуємо, а тим часом готуємо крем. Для цього вершкове масло збиваємо з цукровою пудрою і злегка розбавляємо молоком. Потім додаємо подрібнену лимонну цедру, кидаємо ванілін і вводимо лимонний сік. Гарненько збиваємо до пишноти, перекладаємо в кондитерський мішок і прикрашаємо кремом остиглі капкейки.
    Додав: admin | 25-12-2015, 13:24
    Переглядів: 552