Ванільні капкейки
Капкейк – американський десерт, який представляє собою невеликі кексики з повітряної кремовою шапкою зверху. Вони виглядають дуже привабливо і неодмінно прикрасять будь-чаювання. Давайте дізнаємося з вами, як приготувати справжні ванільні капкейки.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно – 300 г;
розпушувач – 5 г;
сода – щіпка;
сіль – щіпка;
цукор – 125 г;
ванілін – за смаком;
яйце – 2 шт.;
кефір – 125 мл.
Для крему:
масло вершкове – 300 г;
шоколадно-горіхова паста – 150 г;
шоколад молочний – 100 р.
Приготування
Борошно, соду, сіль і розпушувач просіваємо в миску. Вершкове масло розтираємо з цукром, додаємо ванілін і вводимо яйця. Потім додаємо трохи борошняної суміші і ретельно вимішуємо. Тепер акуратно вливаємо кефір і додаємо борошно. Розкладаємо тісто по силіконових формочках і відправляємо кексики в розігріту духовку приблизно на 25 хвилин.
Тим часом готуємо крем: розтоплюємо на водяній бані молочний шоколад. Масло збиваємо з горіховою пастою, додаємо шоколад і перекладаємо масу в кондитерський мішок. Остиглі ванільні капкейки перекладаємо на тарілку і прикрашаємо шоколадно-горіховим кремом. Відправляємо ласощі на кілька годин у холодильник, а потім запрошуємо всіх на чаювання.
Інгредієнти:
масло вершкове – 200 г;
цукор – 2 ст.;
яйце – 3 шт.;
лимонна цедра – 2 ч. ложки;
ванілін – щіпка;
борошно – 35 ст.;
сода – щіпка;
сметана – 2 ст.
Для крему:
цукрова дрібна пудра – 4 ст.;
сік лимонний – 50 мл;
ванілін – за смаком;
масло вершкове – 6 ст. ложок;
лимонна цедра – 05 ч. ложки;
молоко 25% – 2 ст. ложки.
Приготування
Висипаємо В миску борошно, соду, розпушувач і дрібну сіль. В іншій ємності розтираємо масло з цукром, вводимо яйця натираємо лимонну цедру. Тепер кидаємо ванілін за смаком, додаємо трохи борошняної суміші і половину сметани. Вимішуємо тісто до однорідності, а потім поступово додаємо залишилися інгредієнти. Заповнюємо формочки тестом і випікаємо 20 хвилин в розігрітій духовці до золотистого кольору. Після цього кекси охолоджуємо, а тим часом готуємо крем. Для цього вершкове масло збиваємо з цукровою пудрою і злегка розбавляємо молоком. Потім додаємо подрібнену лимонну цедру, кидаємо ванілін і вводимо лимонний сік. Гарненько збиваємо до пишноти, перекладаємо в кондитерський мішок і прикрашаємо кремом остиглі капкейки.
Рецепт ванільних капкейків
Інгредієнти:
Для тіста:
Для крему:
Приготування
Борошно, соду, сіль і розпушувач просіваємо в миску. Вершкове масло розтираємо з цукром, додаємо ванілін і вводимо яйця. Потім додаємо трохи борошняної суміші і ретельно вимішуємо. Тепер акуратно вливаємо кефір і додаємо борошно. Розкладаємо тісто по силіконових формочках і відправляємо кексики в розігріту духовку приблизно на 25 хвилин.
Тим часом готуємо крем: розтоплюємо на водяній бані молочний шоколад. Масло збиваємо з горіховою пастою, додаємо шоколад і перекладаємо масу в кондитерський мішок. Остиглі ванільні капкейки перекладаємо на тарілку і прикрашаємо шоколадно-горіховим кремом. Відправляємо ласощі на кілька годин у холодильник, а потім запрошуємо всіх на чаювання.
Ванільні капкейки з лимонним курдом
Інгредієнти:
Для крему:
Приготування
Висипаємо В миску борошно, соду, розпушувач і дрібну сіль. В іншій ємності розтираємо масло з цукром, вводимо яйця натираємо лимонну цедру. Тепер кидаємо ванілін за смаком, додаємо трохи борошняної суміші і половину сметани. Вимішуємо тісто до однорідності, а потім поступово додаємо залишилися інгредієнти. Заповнюємо формочки тестом і випікаємо 20 хвилин в розігрітій духовці до золотистого кольору. Після цього кекси охолоджуємо, а тим часом готуємо крем. Для цього вершкове масло збиваємо з цукровою пудрою і злегка розбавляємо молоком. Потім додаємо подрібнену лимонну цедру, кидаємо ванілін і вводимо лимонний сік. Гарненько збиваємо до пишноти, перекладаємо в кондитерський мішок і прикрашаємо кремом остиглі капкейки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Кекси в силіконових формочках
Найпростіший спосіб випікання маленьких кексів, яким активно користується більшість кулінарів - це використання силіконових формочок. Випічка в них
Шоколадні капкейки
Шоколадні капкейки - вишукана, ніжна і дуже смачне ласощі, яке хочеться їсти знову і знову. Приготувати капкейки зовсім нескладно, головне - знати
Птифури - рецепт
Птифури - цікаві і дуже незвичайні маленькі тістечка. Їх дуже люблять і дорослі, і маленькі чада, а тому готувати їх завжди в задоволення. Як зробити
Капкейки - рецепт
Капкейки - дуже смачне американське ласощі, схоже на наші кекси і маффіни. Готувати такий десерт дуже просто, та й випікається він швидко. Отже
Крем для капкейків
Капкейк - це дивовижний американський десерт, дуже нагадує наші кекси. І сьогодні піде про крем для цього ласощі. Ми підібрали для вас найбільш
Сирний капкейк
Капкейк - це десерт американського походження, дуже нагадує наші кекси, тільки зверху покритий кремом. В нашій сьогоднішній статті ми поговоримо про