Капкейки - рецепт
Що таке капкейк? Капкейк - це суто американська назва десерту, що в перекладі з англійської означає чашка і кекс, тобто кекс розміром з чашку. Чому ж відрізняється це ласощі від наших звичних і зрозумілих мафінів, запитаєте ви? Давайте розглянемо з вами рецепти приготування капкейків, і ви самі знайдете відмінності.
Інгредієнти:
вершкове масло (маргарин) - 100 г;
цукровий пісок - 150 г;
яйце - 2 шт.;
банан - 3 шт.;
розпушувач - 2 ч. ложки;
борошно - 250 г;
мастика, різнокольорова посипка - за бажанням.
Приготування
Як приготувати капкейки? Отже, для початку беремо розтоплене вершкове масло і ретельно розтираємо його з цукром. Потім додаємо яйця і все перемішуємо. Банани очистити від шкірки, м'якоть розминаємо виделкою до отримання однорідної кашоподібної маси. Далі додаємо бананову суміш в тісто і перемішуємо. Кладемо борошно, розпушувач і замішуємо не дуже круте, але і не рідке тісто. Формочки змащуємо маслом і викладаємо приготовану масу. Випікаємо кекси в заздалегідь розігрітій до 180°C духовці протягом 15 хвилин. По закінченню часу дістаємо капкейки і за допомогою кондитерського шприца викладаємо зверху шапочку з масляного крему. Прикрашаємо за бажанням: можна зробити капкейки з мастикою або просто посипати різнокольоровою присипкою.
Інгредієнти:
вершкове масло - 120 г;
тростинний цукор - 130 г;
яйце - 3 шт.;
борошно - 200 г;
молоко - 60 мл;
ваніль - за смаком;
розпушувач тіста - 15 ч. ложки.
Приготування
Як готувати капкейки? Розтоплене вершкове масло збиваємо гарненько з тростинним цукром до отримання однорідної, повітряної маси. Потім по черзі розбиваємо яйця, продовжуючи збивати все міксером. В окремій мисці змішуємо борошно з розпушувачем. Молоко трохи підігріваємо, додаємо за смаком ваніль, перемішуємо. У масляну суміш додаємо половину порції борошна, вливаємо ванільне молоко і гарненько збиваємо міксером. Потім висипаємо борошно і перемішуємо. Формочки для кексів змащуємо маслом, присипаємо борошном і наповнюємо приготованим тестом. Випікаємо приблизно 20 хвилин при температурі 180°C. Зверху готові капкейки обов'язково прикрашаємо будь-яким кремом.
Інгредієнти:
Для тіста:
яйце - 2 шт.;
цукор - 100 г;
борошно - 75 г;
крохмаль - 50 г;
розпушувач - 1 ч. ложка;
масло рослинне - 60 мл;
полуниця - 150 р.
Для крему:
вершки 33% - 200 мл;
цукрова пудра - 2 ст. ложки;
полуниця - 100 р.
Приготування
Отже, для початку давайте приготуємо тісто. Для цього беремо свіжі ягоди полуниці, миємо їх і нарізаємо на невеликі шматочки. Далі змішуємо борошно з крохмалем і кладемо трохи розпушувача. Окремо збиваємо яйця з цукром до утворення пишної білої піни. Тепер акуратно додаємо борошняну суміш і додаємо шматочки полуниці. Формочки для кексів змащуємо маслом і викладаємо в них тісто, заповнюючи їх рівно наполовину. Випікаємо в духовці при температурі 180 градусів протягом 15 хвилин. Ось і все, капкейки з полуничною начинкою практично готові. Залишилося приготувати крем. Полуницю подрібнюємо в блендері до пюреобразного стану, додаємо цукрову пудру і акуратно змішуємо. В окремій ємності гарненько збиваємо вершки і з'єднуємо дві суміші разом, обережно перемішуючи. Остиглі кекси прикрашаємо кремом і подаємо до столу з чашкою гарячого і хорошого чаю.
Замість полуниці ви можете використовувати будь-які інші ягоди та фрукти, наприклад, апельсини, тоді в результаті у вас вийде дивовижно смачні апельсинові капкейки з пікантною цитрусової кислинкою.
Бананові капкейки
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати капкейки? Отже, для початку беремо розтоплене вершкове масло і ретельно розтираємо його з цукром. Потім додаємо яйця і все перемішуємо. Банани очистити від шкірки, м'якоть розминаємо виделкою до отримання однорідної кашоподібної маси. Далі додаємо бананову суміш в тісто і перемішуємо. Кладемо борошно, розпушувач і замішуємо не дуже круте, але і не рідке тісто. Формочки змащуємо маслом і викладаємо приготовану масу. Випікаємо кекси в заздалегідь розігрітій до 180°C духовці протягом 15 хвилин. По закінченню часу дістаємо капкейки і за допомогою кондитерського шприца викладаємо зверху шапочку з масляного крему. Прикрашаємо за бажанням: можна зробити капкейки з мастикою або просто посипати різнокольоровою присипкою.
Ванільні капкейки
Інгредієнти:
Приготування
Як готувати капкейки? Розтоплене вершкове масло збиваємо гарненько з тростинним цукром до отримання однорідної, повітряної маси. Потім по черзі розбиваємо яйця, продовжуючи збивати все міксером. В окремій мисці змішуємо борошно з розпушувачем. Молоко трохи підігріваємо, додаємо за смаком ваніль, перемішуємо. У масляну суміш додаємо половину порції борошна, вливаємо ванільне молоко і гарненько збиваємо міксером. Потім висипаємо борошно і перемішуємо. Формочки для кексів змащуємо маслом, присипаємо борошном і наповнюємо приготованим тестом. Випікаємо приблизно 20 хвилин при температурі 180°C. Зверху готові капкейки обов'язково прикрашаємо будь-яким кремом.
Полуничні капкейки
Інгредієнти:
Для тіста:
Для крему:
Приготування
Отже, для початку давайте приготуємо тісто. Для цього беремо свіжі ягоди полуниці, миємо їх і нарізаємо на невеликі шматочки. Далі змішуємо борошно з крохмалем і кладемо трохи розпушувача. Окремо збиваємо яйця з цукром до утворення пишної білої піни. Тепер акуратно додаємо борошняну суміш і додаємо шматочки полуниці. Формочки для кексів змащуємо маслом і викладаємо в них тісто, заповнюючи їх рівно наполовину. Випікаємо в духовці при температурі 180 градусів протягом 15 хвилин. Ось і все, капкейки з полуничною начинкою практично готові. Залишилося приготувати крем. Полуницю подрібнюємо в блендері до пюреобразного стану, додаємо цукрову пудру і акуратно змішуємо. В окремій ємності гарненько збиваємо вершки і з'єднуємо дві суміші разом, обережно перемішуючи. Остиглі кекси прикрашаємо кремом і подаємо до столу з чашкою гарячого і хорошого чаю.
Замість полуниці ви можете використовувати будь-які інші ягоди та фрукти, наприклад, апельсини, тоді в результаті у вас вийде дивовижно смачні апельсинові капкейки з пікантною цитрусової кислинкою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Лимонний кекс - рецепт
Якщо ви хочете приготувати соковитий, ніжний, м'який лимонний кекс, то варто звернутися до наших порад і рецептів, представленим в даній статті. Ми
Шоколадні капкейки
Шоколадні капкейки - вишукана, ніжна і дуже смачне ласощі, яке хочеться їсти знову і знову. Приготувати капкейки зовсім нескладно, головне - знати
Мафіни з яблуками
Любите маленькі кекси, капкейки і маффіни? Радійте - це стаття якраз про них. Мафіни з яблуками - ніжний десерт, наповнений смачними фруктами. Хочете
Кекс зі згущеним молоком
Кекс - це дивовижна випічка до чашки чаю або кави в сімейному колі. І головне приготувати його досить просто. І сьогодні ми поговоримо про те, як
Крем для капкейків
Капкейк - це дивовижний американський десерт, дуже нагадує наші кекси. І сьогодні піде про крем для цього ласощі. Ми підібрали для вас найбільш
Сирний капкейк
Капкейк - це десерт американського походження, дуже нагадує наші кекси, тільки зверху покритий кремом. В нашій сьогоднішній статті ми поговоримо про