Лимонний кекс - рецепт
Якщо ви запланували спекти щось смачне, то зупиніться на рецепті лимонного кексу. Готувати його не складніше, ніж інші види такого десерту, але свіжий і незвичайний смак виділяє його серед маси побратимів.
Інгредієнти:
сир дрібнозернистий - 300 г;
яйця - 2 шт.;
сметана - 120 мл;
лимон - 1 шт.;
цукор - 1/2 ст.;
вершкове масло - 100 г;
борошно - 1 ст.;
розпушувач - 1 ст. ложка.
Приготування
Цедру одного лимона натираємо на дрібній тертці (слідкуйте, щоб не потрапила біла м'якоть, інакше кекс буде гірчити).
Яйця перетираємо з цукром, додаємо столову ложку лимонного соку, сметану і сир. В окремій мисці змішуємо сухі інгредієнти, а потім додаємо їх до сирної основі.
Вимішуємо густе тісто кількома рухами так, щоб воно залишилося трохи не однорідним. Викладаємо його у форму для випікання і готуємо 40 хвилин при 180 градусах.
Смачний лимонний кекс подаємо з кількома скибочками лимона і м'ятою, для прикраси. Для більшої соковитості добре додати в тісто 50 мл рослинного масла, а для аромату доповнити лимонні нотки апельсиновими, втягнувши в тісто трохи цедри цього цитрусового.
Топпінгом до лимонного кексу може бути практично що завгодно: варення, горіхи, родзинки і, звичайно ж, шоколад. Мабуть, на останньому ми і зупинимося
Інгредієнти:
масло вершкове - 200 г;
цукор - 230 г;
борошно - 230 г;
лимон - 1 шт.;
яйця - 4 шт.;
шоколадна крихта - 100 г;
розпушувач - 1 ст. ложка;
кефір - 120 мл;
сіль - 1/2 ч. ложки.
Приготування
М'яке масло збиваємо разом з цукром протягом 10 хвилин (краще скористатися блендером) для того, щоб воно наситилося повітрям. Далі вмішуємо яйця, не поспішаючи, по одному, кожен раз вимішуючи суміш вручну. Додаємо цедру, сік одного лимона і шоколадну крихту.
Тепер приступаємо до сухих інгредієнтів: у борошно додаємо сіль і розпушувач, дуже ретельно перемішуємо масу, щоб бути впевненими в тому, що кекс підніметься рівномірно. У масляну суміш підсипаємо половину борошна, злегка вимішуємо до однорідності, а після додаємо другу половину, знову вимішуємо і вливаємо кефір. Намагайтеся не заважати кекс занадто довго, після додавання борошна, інакше утворюється глютен зробить випічку твердої і гуязиком. Тому, як тільки досягли однорідності - заливайте кефір.
Лимонний кекс з шоколадом на кефірі випікається 45 хвилин при 180 градусах. Після готовності його можна полити сиропом або глазур'ю і прикрасити кондитерської присипкою.
Кекси з родзинками - це просто класика жанру, яка буде доречна завжди і гарантовано сподобається якщо не всім, то більшості. А ось як приготувати простий і ніжний лимонний кекс з родзинками, ви дізнаєтеся з рецепту нижче.
Інгредієнти:
Для тіста:
масло вершкове - 225 г;
цукор - 225 г;
родзинки - 50 г;
яйця - 4 шт.;
лимони - 2 шт.;
борошно самоподнимающаяся - 225 р.
Для просочення:
лимонний сік;
цукрова пудра - 85 р.
Приготування
Масло кімнатної температури збиваємо разом з цукром. Додаємо 4 яйця і продовжуємо злегка помішувати до однорідності. Тепер настав час засипати цедру з двох лимонів, трохи родзинок, а також долити сік половини лимона і потроху підсипати самоподнимающуюся борошно (її можна помітити простий борошном, змішаної зі столовою ложкою розпушувача). Лимонний кекс готується в духовці 45-50 хвилин при 180 градусах у змащеній маслом формі для випікання.
Щоб зробити десерт більш соковитим і солодким, його просочують сумішшю цукру і соку, що залишилися півтора лимонів, поки той ще гарячий. Приємного апетиту!
Сирно-лимонний кекс на сметані
Інгредієнти:
Приготування
Цедру одного лимона натираємо на дрібній тертці (слідкуйте, щоб не потрапила біла м'якоть, інакше кекс буде гірчити).
Яйця перетираємо з цукром, додаємо столову ложку лимонного соку, сметану і сир. В окремій мисці змішуємо сухі інгредієнти, а потім додаємо їх до сирної основі.
Вимішуємо густе тісто кількома рухами так, щоб воно залишилося трохи не однорідним. Викладаємо його у форму для випікання і готуємо 40 хвилин при 180 градусах.
Смачний лимонний кекс подаємо з кількома скибочками лимона і м'ятою, для прикраси. Для більшої соковитості добре додати в тісто 50 мл рослинного масла, а для аромату доповнити лимонні нотки апельсиновими, втягнувши в тісто трохи цедри цього цитрусового.
Лимонно-шоколадний кекс
Топпінгом до лимонного кексу може бути практично що завгодно: варення, горіхи, родзинки і, звичайно ж, шоколад. Мабуть, на останньому ми і зупинимося
Інгредієнти:
Приготування
М'яке масло збиваємо разом з цукром протягом 10 хвилин (краще скористатися блендером) для того, щоб воно наситилося повітрям. Далі вмішуємо яйця, не поспішаючи, по одному, кожен раз вимішуючи суміш вручну. Додаємо цедру, сік одного лимона і шоколадну крихту.
Тепер приступаємо до сухих інгредієнтів: у борошно додаємо сіль і розпушувач, дуже ретельно перемішуємо масу, щоб бути впевненими в тому, що кекс підніметься рівномірно. У масляну суміш підсипаємо половину борошна, злегка вимішуємо до однорідності, а після додаємо другу половину, знову вимішуємо і вливаємо кефір. Намагайтеся не заважати кекс занадто довго, після додавання борошна, інакше утворюється глютен зробить випічку твердої і гуязиком. Тому, як тільки досягли однорідності - заливайте кефір.
Лимонний кекс з шоколадом на кефірі випікається 45 хвилин при 180 градусах. Після готовності його можна полити сиропом або глазур'ю і прикрасити кондитерської присипкою.
Лимонний кекс з родзинками - рецепт
Кекси з родзинками - це просто класика жанру, яка буде доречна завжди і гарантовано сподобається якщо не всім, то більшості. А ось як приготувати простий і ніжний лимонний кекс з родзинками, ви дізнаєтеся з рецепту нижче.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для просочення:
Приготування
Масло кімнатної температури збиваємо разом з цукром. Додаємо 4 яйця і продовжуємо злегка помішувати до однорідності. Тепер настав час засипати цедру з двох лимонів, трохи родзинок, а також долити сік половини лимона і потроху підсипати самоподнимающуюся борошно (її можна помітити простий борошном, змішаної зі столовою ложкою розпушувача). Лимонний кекс готується в духовці 45-50 хвилин при 180 градусах у змащеній маслом формі для випікання.
Щоб зробити десерт більш соковитим і солодким, його просочують сумішшю цукру і соку, що залишилися півтора лимонів, поки той ще гарячий. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Кекс в хлібопічці - рецепт
Правильно вимісити тісто і спекти кекс - завдання не з простих, навіть для кулінарів з досвідом. З метою полегшити вам життя пропонуємо спекти кекс з
Банановий кекс - рецепт
Банановий кекс - дуже красива і смачна випічка, яку хочеться їсти знову і знову. Приготувати дане ласощі не складе труднощів навіть недосвідченій
Кекс з цукатами
Коли хочеться випити чашечку смачної кави та поласувати ніжним солодким ласощами, то варто згадати про простих рецепти кексів з цукатами. Про них ми
Кекс з варенням
Якщо у вас в холодильнику залишилося трохи варення, і ви не знаєте що з ним робити, тоді пропонуємо вам чудові варіанти його корисного використання -
Кекс з какао
Кекс - це дивовижна випічка, улюблена багатьма. Його готують з різними начинками: шоколадом, родзинками, сиром, варенням і т. д. І сьогодні ми
Кекс з маком
Кекс - дивовижна і проста в приготуванні випічка, яка припаде до смаку і дорослим і дітям. Варіантів її створення з різними інгредієнтами досить