Вернуться назад Распечатать

Лимонний кекс - рецепт

Лимонний кекс - рецепт
Якщо ви запланували спекти щось смачне, то зупиніться на рецепті лимонного кексу. Готувати його не складніше, ніж інші види такого десерту, але свіжий і незвичайний смак виділяє його серед маси побратимів.

Сирно-лимонний кекс на сметані


Інгредієнти:

  • сир дрібнозернистий - 300 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • сметана - 120 мл;

  • лимон - 1 шт.;

  • цукор - 1/2 ст.;

  • вершкове масло - 100 г;

  • борошно - 1 ст.;

  • розпушувач - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Цедру одного лимона натираємо на дрібній тертці (слідкуйте, щоб не потрапила біла м'якоть, інакше кекс буде гірчити).
    Яйця перетираємо з цукром, додаємо столову ложку лимонного соку, сметану і сир. В окремій мисці змішуємо сухі інгредієнти, а потім додаємо їх до сирної основі.
    Вимішуємо густе тісто кількома рухами так, щоб воно залишилося трохи не однорідним. Викладаємо його у форму для випікання і готуємо 40 хвилин при 180 градусах.
    Смачний лимонний кекс подаємо з кількома скибочками лимона і м'ятою, для прикраси. Для більшої соковитості добре додати в тісто 50 мл рослинного масла, а для аромату доповнити лимонні нотки апельсиновими, втягнувши в тісто трохи цедри цього цитрусового.

    Лимонно-шоколадний кекс


    Топпінгом до лимонного кексу може бути практично що завгодно: варення, горіхи, родзинки і, звичайно ж, шоколад. Мабуть, на останньому ми і зупинимося
    Інгредієнти:

  • масло вершкове - 200 г;

  • цукор - 230 г;

  • борошно - 230 г;

  • лимон - 1 шт.;

  • яйця - 4 шт.;

  • шоколадна крихта - 100 г;

  • розпушувач - 1 ст. ложка;

  • кефір - 120 мл;

  • сіль - 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    М'яке масло збиваємо разом з цукром протягом 10 хвилин (краще скористатися блендером) для того, щоб воно наситилося повітрям. Далі вмішуємо яйця, не поспішаючи, по одному, кожен раз вимішуючи суміш вручну. Додаємо цедру, сік одного лимона і шоколадну крихту.
    Тепер приступаємо до сухих інгредієнтів: у борошно додаємо сіль і розпушувач, дуже ретельно перемішуємо масу, щоб бути впевненими в тому, що кекс підніметься рівномірно. У масляну суміш підсипаємо половину борошна, злегка вимішуємо до однорідності, а після додаємо другу половину, знову вимішуємо і вливаємо кефір. Намагайтеся не заважати кекс занадто довго, після додавання борошна, інакше утворюється глютен зробить випічку твердої і гуязиком. Тому, як тільки досягли однорідності - заливайте кефір.
    Лимонний кекс з шоколадом на кефірі випікається 45 хвилин при 180 градусах. Після готовності його можна полити сиропом або глазур'ю і прикрасити кондитерської присипкою.

    Лимонний кекс з родзинками - рецепт


    Кекси з родзинками - це просто класика жанру, яка буде доречна завжди і гарантовано сподобається якщо не всім, то більшості. А ось як приготувати простий і ніжний лимонний кекс з родзинками, ви дізнаєтеся з рецепту нижче.
    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • масло вершкове - 225 г;

  • цукор - 225 г;

  • родзинки - 50 г;

  • яйця - 4 шт.;

  • лимони - 2 шт.;

  • борошно самоподнимающаяся - 225 р.


  • Для просочення:

  • лимонний сік;

  • цукрова пудра - 85 р.


  • Приготування
    Лимонний кекс - рецепт

    Масло кімнатної температури збиваємо разом з цукром. Додаємо 4 яйця і продовжуємо злегка помішувати до однорідності. Тепер настав час засипати цедру з двох лимонів, трохи родзинок, а також долити сік половини лимона і потроху підсипати самоподнимающуюся борошно (її можна помітити простий борошном, змішаної зі столовою ложкою розпушувача). Лимонний кекс готується в духовці 45-50 хвилин при 180 градусах у змащеній маслом формі для випікання.
    Щоб зробити десерт більш соковитим і солодким, його просочують сумішшю цукру і соку, що залишилися півтора лимонів, поки той ще гарячий. Приємного апетиту!