Капкейк – американський десерт, який представляє собою невеликі кексики з повітряної кремовою шапкою зверху. Вони виглядають дуже привабливо і неодмінно прикрасять будь-чаювання. Давайте дізнаємося з вами, як приготувати справжні ванільні капкейки.
Рецепт ванільних капкейків
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 300 г; розпушувач – 5 г; сода – щіпка; сіль – щіпка; цукор – 125 г; ванілін – за смаком; яйце – 2 шт.; кефір – 125 мл. Для крему:
масло вершкове – 300 г; шоколадно-горіхова паста – 150 г; шоколад молочний – 100 р. Приготування Борошно, соду, сіль і розпушувач просіваємо в миску. Вершкове масло розтираємо з цукром, додаємо ванілін і вводимо яйця. Потім додаємо трохи борошняної суміші і ретельно вимішуємо. Тепер акуратно вливаємо кефір і додаємо борошно. Розкладаємо тісто по силіконових формочках і відправляємо кексики в розігріту духовку приблизно на 25 хвилин.
Тим часом готуємо крем: розтоплюємо на водяній бані молочний шоколад. Масло збиваємо з горіховою пастою, додаємо шоколад і перекладаємо масу в кондитерський мішок. Остиглі ванільні капкейки перекладаємо на тарілку і прикрашаємо шоколадно-горіховим кремом. Відправляємо ласощі на кілька годин у холодильник, а потім запрошуємо всіх на чаювання.
Ванільні капкейки з лимонним курдом
Інгредієнти: масло вершкове – 200 г; цукор – 2 ст.; яйце – 3 шт.; лимонна цедра – 2 ч. ложки; ванілін – щіпка; борошно – 35 ст.; сода – щіпка; сметана – 2 ст. Для крему:
цукрова дрібна пудра – 4 ст.; сік лимонний – 50 мл; ванілін – за смаком; масло вершкове – 6 ст. ложок; лимонна цедра – 05 ч. ложки; молоко 25% – 2 ст. ложки. Приготування Висипаємо В миску борошно, соду, розпушувач і дрібну сіль. В іншій ємності розтираємо масло з цукром, вводимо
яйця натираємо лимонну цедру. Тепер кидаємо ванілін за смаком, додаємо трохи борошняної суміші і половину сметани. Вимішуємо тісто до однорідності, а потім поступово додаємо залишилися інгредієнти. Заповнюємо формочки тестом і випікаємо 20 хвилин в розігрітій духовці до золотистого кольору. Після цього кекси охолоджуємо, а тим часом готуємо крем. Для цього вершкове масло збиваємо з цукровою пудрою і злегка розбавляємо молоком. Потім додаємо подрібнену лимонну цедру, кидаємо ванілін і вводимо лимонний сік. Гарненько збиваємо до пишноти, перекладаємо в кондитерський мішок і прикрашаємо кремом остиглі капкейки.