Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Райдужний торт

Райдужний торт

1-03-2016, 19:50
1 083
Райдужний торт
Яскраві та різнокольорові ласощі гаряче улюблені дітьми, але і дорослих повнокольоровий десерт не залишить байдужими. Якщо ви хочете добитися «вау»-ефекту під час подачі солодощів, то неодмінно приготуйте райдужний торт. Назва повністю описує зовнішній вигляд страви: яскраві шари коржів, підфарбованих харчовим барвником, складаються в веселку, межуясь ніжним кремом.

Як приготувати райдужний торт – рецепт


В рамках цього райдужного торта коржі будуть готуватися з простого бісквітного тіста, а ось ми приготуємо крем з ніжною суміші крем-сиру з м'яким маслом.
Інгредієнти:
Для коржів:

  • вершкове масло - 175 г;

  • цукровий пісок - 235 г;

  • ванільний екстракт - 1 ч. ложка;

  • яйця - 3 шт.;

  • йогурт - 115 мл;

  • молоко - 65 мл;

  • борошно - 430 г;

  • розпушувач - 1 1/2 ч. ложки;

  • харчові барвники.


  • Для крему:

  • вершкове масло - 220 г;

  • крем-сир - 245 г;

  • цукрова пудра - 445 г;

  • екстракт ванілі - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Поки духова шафа розігрівається до 180 градусів, підготуйте бісквітну суміш, з'єднавши разом м'яке масло з цукровим піском. Коли суміш стане м'якою і повітряної, влийте ваніль і почніть додавати яйця. Змішайте решту сухі компоненти і почніть додавати їх в тісто поперемінно з молоком і кефіром. Коли тісто буде готове, розподіліть його на 7 рівних частин (з цією метою краще скористатися вагами) і змішайте кожну з частин з декількома краплями харчового барвника до тих пір, поки не досягнете бажаного відтінку.
    Райдужний торт
    Райдужні коржі для торта випікаються в розігрітій до 180 градусів духовці 18-20 хвилин.
    Якщо ж ви захочете зробити райдужний торт з натуральними барвниками, то використовуйте з цією метою фруктові, ягідні та овочеві соки. В точності повторити відтінки веселки не вийде, але створити яскраві шари цілком реально. Використовуйте сік моркви, шпинату, буряків, чорниці та лохини, а також їх суміші.
    Перед тим, як зібрати торт, дайте кожному з коржів повністю охолонути, а потім беріться за приготування крему. Для крему збийте м'яке масло і цукрову пудру дочиста, додайте ванільний екстракт і повторіть збивання. Тепер почніть порціями закладати крем-сир, не зупиняючи ходу міксера. Готовий крем для райдужного торта повинен бути легким і однорідним.
    Промажте коржі кремом, складаючи між собою, а залишки розподіліть зовні. Варіантів декору існує маса, але найпростішим і яскравим з них є обсипання ласощі кольоровими цукровими намистинами.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Торт «П'яна вишня» - класичний рецепт
    Торт «П'яна вишня» - класичний рецепт
    Ідеальне поєднання шоколаду, вершкового крему і кислої вишні зібрав в собі рецепт чудового торта «П'яна вишня». Далі пропонуємо розібрати класичний
    Банановий крем для бісквітного торта
    Банановий крем для бісквітного торта
    Ідеальним супроводом бісквітного торта стане чудовий, щільний, з неймовірним ароматом крем з бананів в основі. У запропонованих далі рецептах ми
    Торт з чорносливом і сметанним кремом
    Торт з чорносливом і сметанним кремом
    Чудовим доповненням будь-якого домашнього торта стане чорнослив в компанії сметани. Цей дует здатний урізноманітнити навіть звичні рецепти десертів.
    Бісквітний торт з фруктами і сметанним кремом
    Бісквітний торт з фруктами і сметанним кремом
    Існує безліч рецептів бісквітних тортів з фруктовим наповненням. Проте таких, як описано далі в статті ви напевно не пробували! Пропонуємо спекти
    Медовий торт зі сметанним кремом
    Медовий торт зі сметанним кремом
    «Медовик» - дуже популярний святковий десерт у багатьох сім'ях. Він чудово смачний і простий у виконанні, а також досить бюджетний. Рецептів існує
    Торт з бананами - рецепт
    Торт з бананами - рецепт
    Торт з бананами - дивовижне ласощі, яке припаде до смаку, як дорослим, так і дітям. Такий десерт неодмінно прикрасить будь-який святковий стіл.