Райдужний торт
Яскраві та різнокольорові ласощі гаряче улюблені дітьми, але і дорослих повнокольоровий десерт не залишить байдужими. Якщо ви хочете добитися «вау»-ефекту під час подачі солодощів, то неодмінно приготуйте райдужний торт. Назва повністю описує зовнішній вигляд страви: яскраві шари коржів, підфарбованих харчовим барвником, складаються в веселку, межуясь ніжним кремом.
В рамках цього райдужного торта коржі будуть готуватися з простого бісквітного тіста, а ось ми приготуємо крем з ніжною суміші крем-сиру з м'яким маслом.
Інгредієнти:
Для коржів:
вершкове масло - 175 г;
цукровий пісок - 235 г;
ванільний екстракт - 1 ч. ложка;
яйця - 3 шт.;
йогурт - 115 мл;
молоко - 65 мл;
борошно - 430 г;
розпушувач - 1 1/2 ч. ложки;
харчові барвники.
Для крему:
вершкове масло - 220 г;
крем-сир - 245 г;
цукрова пудра - 445 г;
екстракт ванілі - 1 ч. ложка.
Приготування
Поки духова шафа розігрівається до 180 градусів, підготуйте бісквітну суміш, з'єднавши разом м'яке масло з цукровим піском. Коли суміш стане м'якою і повітряної, влийте ваніль і почніть додавати яйця. Змішайте решту сухі компоненти і почніть додавати їх в тісто поперемінно з молоком і кефіром. Коли тісто буде готове, розподіліть його на 7 рівних частин (з цією метою краще скористатися вагами) і змішайте кожну з частин з декількома краплями харчового барвника до тих пір, поки не досягнете бажаного відтінку. Райдужні коржі для торта випікаються в розігрітій до 180 градусів духовці 18-20 хвилин.
Якщо ж ви захочете зробити райдужний торт з натуральними барвниками, то використовуйте з цією метою фруктові, ягідні та овочеві соки. В точності повторити відтінки веселки не вийде, але створити яскраві шари цілком реально. Використовуйте сік моркви, шпинату, буряків, чорниці та лохини, а також їх суміші.
Перед тим, як зібрати торт, дайте кожному з коржів повністю охолонути, а потім беріться за приготування крему. Для крему збийте м'яке масло і цукрову пудру дочиста, додайте ванільний екстракт і повторіть збивання. Тепер почніть порціями закладати крем-сир, не зупиняючи ходу міксера. Готовий крем для райдужного торта повинен бути легким і однорідним.
Промажте коржі кремом, складаючи між собою, а залишки розподіліть зовні. Варіантів декору існує маса, але найпростішим і яскравим з них є обсипання ласощі кольоровими цукровими намистинами.
Як приготувати райдужний торт – рецепт
В рамках цього райдужного торта коржі будуть готуватися з простого бісквітного тіста, а ось ми приготуємо крем з ніжною суміші крем-сиру з м'яким маслом.
Інгредієнти:
Для коржів:
Для крему:
Приготування
Поки духова шафа розігрівається до 180 градусів, підготуйте бісквітну суміш, з'єднавши разом м'яке масло з цукровим піском. Коли суміш стане м'якою і повітряної, влийте ваніль і почніть додавати яйця. Змішайте решту сухі компоненти і почніть додавати їх в тісто поперемінно з молоком і кефіром. Коли тісто буде готове, розподіліть його на 7 рівних частин (з цією метою краще скористатися вагами) і змішайте кожну з частин з декількома краплями харчового барвника до тих пір, поки не досягнете бажаного відтінку. Райдужні коржі для торта випікаються в розігрітій до 180 градусів духовці 18-20 хвилин.
Якщо ж ви захочете зробити райдужний торт з натуральними барвниками, то використовуйте з цією метою фруктові, ягідні та овочеві соки. В точності повторити відтінки веселки не вийде, але створити яскраві шари цілком реально. Використовуйте сік моркви, шпинату, буряків, чорниці та лохини, а також їх суміші.
Перед тим, як зібрати торт, дайте кожному з коржів повністю охолонути, а потім беріться за приготування крему. Для крему збийте м'яке масло і цукрову пудру дочиста, додайте ванільний екстракт і повторіть збивання. Тепер почніть порціями закладати крем-сир, не зупиняючи ходу міксера. Готовий крем для райдужного торта повинен бути легким і однорідним.
Промажте коржі кремом, складаючи між собою, а залишки розподіліть зовні. Варіантів декору існує маса, але найпростішим і яскравим з них є обсипання ласощі кольоровими цукровими намистинами.
Рекомендуємо добрі рецепти
Торт «П'яна вишня» - класичний рецепт
Ідеальне поєднання шоколаду, вершкового крему і кислої вишні зібрав в собі рецепт чудового торта «П'яна вишня». Далі пропонуємо розібрати класичний
Банановий крем для бісквітного торта
Ідеальним супроводом бісквітного торта стане чудовий, щільний, з неймовірним ароматом крем з бананів в основі. У запропонованих далі рецептах ми
Торт з чорносливом і сметанним кремом
Чудовим доповненням будь-якого домашнього торта стане чорнослив в компанії сметани. Цей дует здатний урізноманітнити навіть звичні рецепти десертів.
Бісквітний торт з фруктами і сметанним кремом
Існує безліч рецептів бісквітних тортів з фруктовим наповненням. Проте таких, як описано далі в статті ви напевно не пробували! Пропонуємо спекти
Медовий торт зі сметанним кремом
«Медовик» - дуже популярний святковий десерт у багатьох сім'ях. Він чудово смачний і простий у виконанні, а також досить бюджетний. Рецептів існує
Торт з бананами - рецепт
Торт з бананами - дивовижне ласощі, яке припаде до смаку, як дорослим, так і дітям. Такий десерт неодмінно прикрасить будь-який святковий стіл.