Вернуться назад Распечатать

Райдужний торт

Райдужний торт
Яскраві та різнокольорові ласощі гаряче улюблені дітьми, але і дорослих повнокольоровий десерт не залишить байдужими. Якщо ви хочете добитися «вау»-ефекту під час подачі солодощів, то неодмінно приготуйте райдужний торт. Назва повністю описує зовнішній вигляд страви: яскраві шари коржів, підфарбованих харчовим барвником, складаються в веселку, межуясь ніжним кремом.

Як приготувати райдужний торт – рецепт


В рамках цього райдужного торта коржі будуть готуватися з простого бісквітного тіста, а ось ми приготуємо крем з ніжною суміші крем-сиру з м'яким маслом.
Інгредієнти:
Для коржів:

  • вершкове масло - 175 г;

  • цукровий пісок - 235 г;

  • ванільний екстракт - 1 ч. ложка;

  • яйця - 3 шт.;

  • йогурт - 115 мл;

  • молоко - 65 мл;

  • борошно - 430 г;

  • розпушувач - 1 1/2 ч. ложки;

  • харчові барвники.


  • Для крему:

  • вершкове масло - 220 г;

  • крем-сир - 245 г;

  • цукрова пудра - 445 г;

  • екстракт ванілі - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Поки духова шафа розігрівається до 180 градусів, підготуйте бісквітну суміш, з'єднавши разом м'яке масло з цукровим піском. Коли суміш стане м'якою і повітряної, влийте ваніль і почніть додавати яйця. Змішайте решту сухі компоненти і почніть додавати їх в тісто поперемінно з молоком і кефіром. Коли тісто буде готове, розподіліть його на 7 рівних частин (з цією метою краще скористатися вагами) і змішайте кожну з частин з декількома краплями харчового барвника до тих пір, поки не досягнете бажаного відтінку.
    Райдужний торт
    Райдужні коржі для торта випікаються в розігрітій до 180 градусів духовці 18-20 хвилин.
    Якщо ж ви захочете зробити райдужний торт з натуральними барвниками, то використовуйте з цією метою фруктові, ягідні та овочеві соки. В точності повторити відтінки веселки не вийде, але створити яскраві шари цілком реально. Використовуйте сік моркви, шпинату, буряків, чорниці та лохини, а також їх суміші.
    Перед тим, як зібрати торт, дайте кожному з коржів повністю охолонути, а потім беріться за приготування крему. Для крему збийте м'яке масло і цукрову пудру дочиста, додайте ванільний екстракт і повторіть збивання. Тепер почніть порціями закладати крем-сир, не зупиняючи ходу міксера. Готовий крем для райдужного торта повинен бути легким і однорідним.
    Промажте коржі кремом, складаючи між собою, а залишки розподіліть зовні. Варіантів декору існує маса, але найпростішим і яскравим з них є обсипання ласощі кольоровими цукровими намистинами.