Пастила з яблук в домашніх умовах
Ласощі повинні бути не тільки смачними, але і корисними. Зараз ми вам розповімо про приготування домашньої пастили з яблук. Даний рецепт буде особливо актуальним для тих, хто в сезон отримав величезний урожай яблук і вже просто не знає, що з ними робити.
Інгредієнти:
яблука;
вода.
Приготування
Яблука очищаємо від шкірки, ріжемо часточками. Викладаємо їх в каструлю, зверху трохи поливаємо водою. Ставимо їх тушкуватися на плиту. Якщо яблука солодкі, то 1 години буде цілком достатньо. Якщо ж використовуємо кислі і тверді сорти яблук, то їх краще тушкувати 2-3 години. Коли фрукти почнуть самостійно перетворюватися в пюре, знімаємо каструлю з вогню. Проціджуємо яблука і перетираємо їх через меленькое сито, щоб вийшло ніжне пюре карамельного кольору. Тепер розстилаємо пергамент, на нього викладаємо шар пюре товщиною до 7 мм. Товщі шар робити не можна, так як він буде погано сохнути. Духовку нагріваємо до 100 градусів і поміщаємо в неї лист з яблучним пюре. Дверцята духовки можна залишити злегка прочиненими. Коли домашня пастила з яблук підсохне, перевертаємо її і залишаємо ще на 2 години. Після цього знімаємо пастилу з паперу, ріжемо стрічками і скручуємо.
Інгредієнти:
яблука – 300 г;
сирий білок курячого яйця – 1 шт.;
цукровий пісок – 150 г;
вода – 60 мл;
агар-агар – 10 р.
Приготування
Яблука очищаємо від шкірки, ріжемо часточками, вирізаючи серединку. Кладемо в каструльку, вливаємо трохи води, щоб яблука не пригоріли, і тушкуємо на малому вогні. Коли вони почнуть розпадатися, знімаємо їх з вогню і охолоджуємо. Потім протираємо через сито. Отримане пюре змішуємо з білком. Краще, щоб він був охолодженим. Все це гарненько збиваємо до білого кольору. Агар-агар заливаємо водою, залишаємо на чверть години. Потім додаємо цукровий пісок і ставимо суміш на вогонь. Доводимо до кипіння, а потім остуджуємо приблизно до 70 градусів. Отриманий сироп виливаємо в яблучне пюре. Збиваємо масу міксером на низьких обертах, а потім виливаємо у форму, вистелену харчовою плівкою. Залишаємо застигати в такому вигляді на 12 годин. Далі перевертаємо форму, плівку і прибираємо нарізаємо пастилу смужками або ж за допомогою формочок робимо різні фігурки. Можна обваляти їх у цукровій пудрі . Залишаємо нашу домашню пастилу з яблук з білком на 2 доби, щоб ласощі повністю висохли.
Рецепт домашньої пастили з яблук без цукру
Інгредієнти:
Приготування
Яблука очищаємо від шкірки, ріжемо часточками. Викладаємо їх в каструлю, зверху трохи поливаємо водою. Ставимо їх тушкуватися на плиту. Якщо яблука солодкі, то 1 години буде цілком достатньо. Якщо ж використовуємо кислі і тверді сорти яблук, то їх краще тушкувати 2-3 години. Коли фрукти почнуть самостійно перетворюватися в пюре, знімаємо каструлю з вогню. Проціджуємо яблука і перетираємо їх через меленькое сито, щоб вийшло ніжне пюре карамельного кольору. Тепер розстилаємо пергамент, на нього викладаємо шар пюре товщиною до 7 мм. Товщі шар робити не можна, так як він буде погано сохнути. Духовку нагріваємо до 100 градусів і поміщаємо в неї лист з яблучним пюре. Дверцята духовки можна залишити злегка прочиненими. Коли домашня пастила з яблук підсохне, перевертаємо її і залишаємо ще на 2 години. Після цього знімаємо пастилу з паперу, ріжемо стрічками і скручуємо.
Виготовлення пастили з яблук в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Яблука очищаємо від шкірки, ріжемо часточками, вирізаючи серединку. Кладемо в каструльку, вливаємо трохи води, щоб яблука не пригоріли, і тушкуємо на малому вогні. Коли вони почнуть розпадатися, знімаємо їх з вогню і охолоджуємо. Потім протираємо через сито. Отримане пюре змішуємо з білком. Краще, щоб він був охолодженим. Все це гарненько збиваємо до білого кольору. Агар-агар заливаємо водою, залишаємо на чверть години. Потім додаємо цукровий пісок і ставимо суміш на вогонь. Доводимо до кипіння, а потім остуджуємо приблизно до 70 градусів. Отриманий сироп виливаємо в яблучне пюре. Збиваємо масу міксером на низьких обертах, а потім виливаємо у форму, вистелену харчовою плівкою. Залишаємо застигати в такому вигляді на 12 годин. Далі перевертаємо форму, плівку і прибираємо нарізаємо пастилу смужками або ж за допомогою формочок робимо різні фігурки. Можна обваляти їх у цукровій пудрі . Залишаємо нашу домашню пастилу з яблук з білком на 2 доби, щоб ласощі повністю висохли.
Рекомендуємо добрі рецепти
Більовська пастила – рецепт
Знамениту белевську пастилу насправді неймовірно просто зробити самостійно. Запасайтеся терпінням, антоновскими яблуками і приступайте до створення
Як зробити пастилу в домашніх умовах?
З великого врожаю яблук зазвичай варять варення, компоти, сухофрукти, але забувають про такому чудовому ласощі, як пастила. Цю солодкість створити
Пастила в духовці
Домашня пастила, приготована власними руками - дивовижне ласощі для дорослих і дітей. Пропонуємо вам кілька простих рецептів, як її зробити в
Пастила з абрикосів
Пастила - це корисна і смачна солодкість, яку можна вживати окремо, або використовувати у створенні десертів. Її можна готувати з будь-яких ягід і
Пастила з чорної смородини
Найчастіше такі ласощі, як пастила, готують з груш, яблук, айви. Але її можна робити не тільки з фруктів, але і з ягід. У даній статті ми розглянемо
Пастила з яблук в мультиварці
Пастила - це смачний натуральний десерт, з яким знайомий, мабуть, кожен. Рецептів її створення з різних ягід і фруктів безліч. Сьогодні ми поговоримо