Ласощі повинні бути не тільки смачними, але і корисними. Зараз ми вам розповімо про приготування домашньої пастили з яблук. Даний рецепт буде особливо актуальним для тих, хто в сезон отримав величезний урожай яблук і вже просто не знає, що з ними робити.
Рецепт домашньої пастили з яблук без цукру
Інгредієнти: яблука; вода. Приготування Яблука очищаємо від шкірки, ріжемо часточками. Викладаємо їх в каструлю, зверху трохи поливаємо водою. Ставимо їх тушкуватися на плиту. Якщо яблука солодкі, то 1 години буде цілком достатньо. Якщо ж використовуємо кислі і тверді сорти яблук, то їх краще тушкувати 2-3 години. Коли фрукти почнуть самостійно перетворюватися в пюре, знімаємо каструлю з вогню. Проціджуємо яблука і перетираємо їх через меленькое сито, щоб вийшло ніжне пюре карамельного кольору. Тепер розстилаємо пергамент, на нього викладаємо шар пюре товщиною до 7 мм. Товщі шар робити не можна, так як він буде погано сохнути. Духовку нагріваємо до 100 градусів і поміщаємо в неї лист з яблучним пюре. Дверцята духовки можна залишити злегка прочиненими. Коли домашня пастила з яблук підсохне, перевертаємо її і залишаємо ще на 2 години. Після цього знімаємо пастилу з паперу, ріжемо стрічками і скручуємо.
Виготовлення пастили з яблук в домашніх умовах
Інгредієнти: яблука – 300 г; сирий білок курячого яйця – 1 шт.; цукровий пісок – 150 г; вода – 60 мл; агар-агар – 10 р. Приготування Яблука очищаємо від шкірки, ріжемо часточками, вирізаючи серединку. Кладемо в каструльку, вливаємо трохи води, щоб яблука не пригоріли, і тушкуємо на малому вогні. Коли вони почнуть розпадатися, знімаємо їх з вогню і охолоджуємо. Потім протираємо через сито. Отримане пюре змішуємо з білком. Краще, щоб він був охолодженим. Все це гарненько
збиваємо до білого кольору. Агар-агар заливаємо водою, залишаємо на чверть години. Потім додаємо цукровий пісок і ставимо суміш на вогонь. Доводимо до кипіння, а потім остуджуємо приблизно до 70 градусів. Отриманий сироп виливаємо в яблучне пюре. Збиваємо масу міксером на низьких обертах, а потім виливаємо у форму, вистелену харчовою плівкою. Залишаємо застигати в такому вигляді на 12 годин. Далі перевертаємо форму, плівку і прибираємо нарізаємо пастилу смужками або ж за допомогою формочок робимо різні фігурки. Можна обваляти їх у цукровій пудрі . Залишаємо нашу домашню пастилу з яблук з білком на 2 доби, щоб ласощі повністю висохли.