Торт «Чорний принц» на кефірі
Тільки від одного шляхетно звучить назви торта «Чорний принц» вже нетерпимо хочеться спробувати його на смак. І зовсім не даремно, бо смак шоколадних, шалено м'яких коржів в поєднанні з ніжним, смачним кремом - це просто шедевр кондитерських можливостей. Ми хочемо запропонувати вам кілька рецептів смачного торта «Чорний принц» на основі кефіру і приготувати один як зазвичай в духовці, а інший вже полюбилася багатьом господиням мультиварці.
Інгредієнти:
Для тіста:
вишневе варення – 2/3 ст.;
курячі яйця – 2 шт.;
пшеничне борошно – 650 г;
цукровий пісок – 180 г;
жирний кефір – 220 мл;
какао-порошок – 2 ст. ложки;
розпушувач – 1 пакет;
Для крему:
сметана (25% жиру) – 400 г;
харчової загусник вершків – 1 пакет;
цукровий пісок – 220 р.
Для глазурі:
масло вершкове – 60 г;
молоко – 4 ст. ложки;
цукровий пісок – 120 г;
какао-порошок – 15 ст. ложки.
Приготування
Курячі яйця відокремлюємо від шкаралупи і висипаємо до них цукор, призначений для тіста. Сюди ж додаємо какао і, надівши на блендер насадку «віночок», збиваючи все разом з'єднуємо інгредієнти. Вишневе варення перемішуємо з жирним кефіром і виливаємо цю суміш в ту, яку ми збивали блендером. В сито накладаємо потрібну кількість борошна і просіваємо її разом з розпушувачем, відразу в ємність з попередніми заготовками. Перемішуємо все і отримуємо досить рідкої консистенції тісто, яке виливаємо в круглу роз'ємну форму, попередньо застелену листом пекарської папери. У прогрітий до 185 градусів духовку ставимо форму з тестом і випікаємо товстий, високий корж близько 40 хвилин. Потім дістаємо його з духовки, витягаємо з форми, акуратно видаляємо папір і ще акуратніше розрізаємо вздовж на три частини (коржі), які розкладаємо окремо для остигання.
У сметану висипаємо призначений для неї харчової загусник, цукровий пісок і до пишної, ніжної піни збиваємо крем віночком або міксером. Тепер промазуємо їм всі наші найсвіжіші коржі, а потім покриваємо кремом вже сформований торт зверху і з боків.
Всі інгредієнти для глазурі з'єднуємо в металевій мисочці, перемішуємо і доводимо до стадії кипіння на включеної конфорки плити. Охолодити отриману глазур, а потім заливаємо нею всі видимі поверхні «Чорного принца», чим і завершуємо його приготування.
Інгредієнти:
Для тіста:
пшеничне борошно – 570 г;
какао – 1 ст. ложка;
дрібний цукор – 190 г;
харчова сода – 2/3 ч. ложки;
кефір (25% жирності) – 180 мл;
яйце (велике) – 1 шт.;
оливкова олія – 2 ст. ложки.
Для крему:
варене згущене молоко – 230 г;
вершкове масло – 170 г;
домашня сметана – 3 ст. ложки.
Для посипання:
плитка молочного шоколаду – 1 шт.
Приготування
Харчову соду заливаємо кефіром і таким чином гасимо її. Потім додаємо сюди велике сире яйце, наливаємо оливкову олію і висипаємо дрібний цукор. Розбиваємо віночком до однорідності, а коли перестануть відчуватися крупинки цукру, тоді помалу підсипаємо какао і також розбиваємо його в загальній масі, щоб не було грудок. Насамкінець вводимо підготовлену борошно і все перемішавши отримуємо тісто яке акуратно переміщаємо в чашу своєї мультиварки. Виставляємо режим «Випічка» і, закривши каструлю, готуємо корж 40 хвилин. Після готовий корж поділяємо на два рівних коржа і повністю їх остуджуємо.
Вершкове масло беремо прямо з холодильника і, нарізавши його довільними кубиками, з'єднайте з вареним згущеним молоком. До них додаємо трохи сметани і підключаємо в роботу міксер для збивання крему. Збільшений вдвічі смачний крем із згущеним молоком не шкодуючи накладаємо на нижній корж, а другим коржем всі прикриваємо. Тепер наносимо крем на верх і боки «Чорного принца», а після засипаємо все поверхні тертим молочним шоколадом.
Торт «Чорний принц» на кефірі з вишневим варенням
Інгредієнти:
Для тіста:
Для крему:
Для глазурі:
Приготування
Курячі яйця відокремлюємо від шкаралупи і висипаємо до них цукор, призначений для тіста. Сюди ж додаємо какао і, надівши на блендер насадку «віночок», збиваючи все разом з'єднуємо інгредієнти. Вишневе варення перемішуємо з жирним кефіром і виливаємо цю суміш в ту, яку ми збивали блендером. В сито накладаємо потрібну кількість борошна і просіваємо її разом з розпушувачем, відразу в ємність з попередніми заготовками. Перемішуємо все і отримуємо досить рідкої консистенції тісто, яке виливаємо в круглу роз'ємну форму, попередньо застелену листом пекарської папери. У прогрітий до 185 градусів духовку ставимо форму з тестом і випікаємо товстий, високий корж близько 40 хвилин. Потім дістаємо його з духовки, витягаємо з форми, акуратно видаляємо папір і ще акуратніше розрізаємо вздовж на три частини (коржі), які розкладаємо окремо для остигання.
У сметану висипаємо призначений для неї харчової загусник, цукровий пісок і до пишної, ніжної піни збиваємо крем віночком або міксером. Тепер промазуємо їм всі наші найсвіжіші коржі, а потім покриваємо кремом вже сформований торт зверху і з боків.
Всі інгредієнти для глазурі з'єднуємо в металевій мисочці, перемішуємо і доводимо до стадії кипіння на включеної конфорки плити. Охолодити отриману глазур, а потім заливаємо нею всі видимі поверхні «Чорного принца», чим і завершуємо його приготування.
Торт «Чорний принц» на кефірі зі згущеним молоком в мультиварці
Інгредієнти:
Для тіста:
Для крему:
Для посипання:
Приготування
Харчову соду заливаємо кефіром і таким чином гасимо її. Потім додаємо сюди велике сире яйце, наливаємо оливкову олію і висипаємо дрібний цукор. Розбиваємо віночком до однорідності, а коли перестануть відчуватися крупинки цукру, тоді помалу підсипаємо какао і також розбиваємо його в загальній масі, щоб не було грудок. Насамкінець вводимо підготовлену борошно і все перемішавши отримуємо тісто яке акуратно переміщаємо в чашу своєї мультиварки. Виставляємо режим «Випічка» і, закривши каструлю, готуємо корж 40 хвилин. Після готовий корж поділяємо на два рівних коржа і повністю їх остуджуємо.
Вершкове масло беремо прямо з холодильника і, нарізавши його довільними кубиками, з'єднайте з вареним згущеним молоком. До них додаємо трохи сметани і підключаємо в роботу міксер для збивання крему. Збільшений вдвічі смачний крем із згущеним молоком не шкодуючи накладаємо на нижній корж, а другим коржем всі прикриваємо. Тепер наносимо крем на верх і боки «Чорного принца», а після засипаємо все поверхні тертим молочним шоколадом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Празький торт зі згущеним молоком - рецепт
Празький торт - це чудовий шоколадний бісквіт, який просочений найніжнішим вершковим кремом. Від такого домашнього ласощі неможливо відмовитися.
Торт «Кучерявий Ванька»
Торт з незвичайною назвою «Кучерявий Ванька» насправді дуже простий і дивовижно смачний! Поєднання шоколадних і звичайних коржів зі сметанним кремом
Шоколадний торт на кефірі
Буває, що солоденького хочеться дуже сильно і прямо зараз, але магазинні солодощі трохи приїлися. У такому випадку ми пропонуємо вам кілька рецептів
Шоколадний сметанник - рецепт
Сметанник - незамінний торт, який готується на швидку руку і володіє ніжним, приємним смаком. Для сметанника потрібні найпростіші інгредієнти, тому
Торт «Чорний принц»
Торт «Чорний принц» - дуже простий і неймовірно смачний десерт, готувати який одне задоволення. Якщо ви любите побалувати своє сімейство смачними
Торт зі згущеним молоком
Торт зі згущеним молоком - дивовижна домашня випічка, при чому згущене молоко може не тільки входити в тісто, але і бути основним інгредієнтом крему.