Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Торт «Чорний принц» на кефірі

Торт «Чорний принц» на кефірі

23-02-2016, 17:49
694
Торт «Чорний принц» на кефірі
Тільки від одного шляхетно звучить назви торта «Чорний принц» вже нетерпимо хочеться спробувати його на смак. І зовсім не даремно, бо смак шоколадних, шалено м'яких коржів в поєднанні з ніжним, смачним кремом - це просто шедевр кондитерських можливостей. Ми хочемо запропонувати вам кілька рецептів смачного торта «Чорний принц» на основі кефіру і приготувати один як зазвичай в духовці, а інший вже полюбилася багатьом господиням мультиварці.

Торт «Чорний принц» на кефірі з вишневим варенням


Інгредієнти:
Для тіста:

  • вишневе варення – 2/3 ст.;

  • курячі яйця – 2 шт.;

  • пшеничне борошно – 650 г;

  • цукровий пісок – 180 г;

  • жирний кефір – 220 мл;

  • какао-порошок – 2 ст. ложки;

  • розпушувач – 1 пакет;


  • Для крему:

  • сметана (25% жиру) – 400 г;

  • харчової загусник вершків – 1 пакет;

  • цукровий пісок – 220 р.


  • Для глазурі:

  • масло вершкове – 60 г;

  • молоко – 4 ст. ложки;

  • цукровий пісок – 120 г;

  • какао-порошок – 15 ст. ложки.


  • Приготування
    Курячі яйця відокремлюємо від шкаралупи і висипаємо до них цукор, призначений для тіста. Сюди ж додаємо какао і, надівши на блендер насадку «віночок», збиваючи все разом з'єднуємо інгредієнти. Вишневе варення перемішуємо з жирним кефіром і виливаємо цю суміш в ту, яку ми збивали блендером. В сито накладаємо потрібну кількість борошна і просіваємо її разом з розпушувачем, відразу в ємність з попередніми заготовками. Перемішуємо все і отримуємо досить рідкої консистенції тісто, яке виливаємо в круглу роз'ємну форму, попередньо застелену листом пекарської папери. У прогрітий до 185 градусів духовку ставимо форму з тестом і випікаємо товстий, високий корж близько 40 хвилин. Потім дістаємо його з духовки, витягаємо з форми, акуратно видаляємо папір і ще акуратніше розрізаємо вздовж на три частини (коржі), які розкладаємо окремо для остигання.
    У сметану висипаємо призначений для неї харчової загусник, цукровий пісок і до пишної, ніжної піни збиваємо крем віночком або міксером. Тепер промазуємо їм всі наші найсвіжіші коржі, а потім покриваємо кремом вже сформований торт зверху і з боків.
    Всі інгредієнти для глазурі з'єднуємо в металевій мисочці, перемішуємо і доводимо до стадії кипіння на включеної конфорки плити. Охолодити отриману глазур, а потім заливаємо нею всі видимі поверхні «Чорного принца», чим і завершуємо його приготування.

    Торт «Чорний принц» на кефірі зі згущеним молоком в мультиварці


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • пшеничне борошно – 570 г;

  • какао – 1 ст. ложка;

  • дрібний цукор – 190 г;

  • харчова сода – 2/3 ч. ложки;

  • кефір (25% жирності) – 180 мл;

  • яйце (велике) – 1 шт.;

  • оливкова олія – 2 ст. ложки.


  • Для крему:

  • варене згущене молоко – 230 г;

  • вершкове масло – 170 г;

  • домашня сметана – 3 ст. ложки.


  • Для посипання:

  • плитка молочного шоколаду – 1 шт.


  • Приготування
    Харчову соду заливаємо кефіром і таким чином гасимо її. Потім додаємо сюди велике сире яйце, наливаємо оливкову олію і висипаємо дрібний цукор. Розбиваємо віночком до однорідності, а коли перестануть відчуватися крупинки цукру, тоді помалу підсипаємо какао і також розбиваємо його в загальній масі, щоб не було грудок. Насамкінець вводимо підготовлену борошно і все перемішавши отримуємо тісто яке акуратно переміщаємо в чашу своєї
    Торт «Чорний принц» на кефірі
    мультиварки. Виставляємо режим «Випічка» і, закривши каструлю, готуємо корж 40 хвилин. Після готовий корж поділяємо на два рівних коржа і повністю їх остуджуємо.
    Вершкове масло беремо прямо з холодильника і, нарізавши його довільними кубиками, з'єднайте з вареним згущеним молоком. До них додаємо трохи сметани і підключаємо в роботу міксер для збивання крему. Збільшений вдвічі смачний крем із згущеним молоком не шкодуючи накладаємо на нижній корж, а другим коржем всі прикриваємо. Тепер наносимо крем на верх і боки «Чорного принца», а після засипаємо все поверхні тертим молочним шоколадом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Празький торт зі згущеним молоком - рецепт
    Празький торт зі згущеним молоком - рецепт
    Празький торт - це чудовий шоколадний бісквіт, який просочений найніжнішим вершковим кремом. Від такого домашнього ласощі неможливо відмовитися.
    Торт «Кучерявий Ванька»
    Торт «Кучерявий Ванька»
    Торт з незвичайною назвою «Кучерявий Ванька» насправді дуже простий і дивовижно смачний! Поєднання шоколадних і звичайних коржів зі сметанним кремом
    Шоколадний торт на кефірі
    Шоколадний торт на кефірі
    Буває, що солоденького хочеться дуже сильно і прямо зараз, але магазинні солодощі трохи приїлися. У такому випадку ми пропонуємо вам кілька рецептів
    Шоколадний сметанник - рецепт
    Шоколадний сметанник - рецепт
    Сметанник - незамінний торт, який готується на швидку руку і володіє ніжним, приємним смаком. Для сметанника потрібні найпростіші інгредієнти, тому
    Торт «Чорний принц»
    Торт «Чорний принц»
    Торт «Чорний принц» - дуже простий і неймовірно смачний десерт, готувати який одне задоволення. Якщо ви любите побалувати своє сімейство смачними
    Торт зі згущеним молоком
    Торт зі згущеним молоком
    Торт зі згущеним молоком - дивовижна домашня випічка, при чому згущене молоко може не тільки входити в тісто, але і бути основним інгредієнтом крему.