Торт «Кучерявий Ванька»
Незважаючи на величезний асортимент тортів в кондитерських магазинах, домашня випічка завжди буде в пошані. Зараз ми вам розповімо рецепт торта «Кучерявий Ванька». Готувати його зовсім не важко, зіпсувати практично неможливо. А ось результат виходить просто приголомшливим – м'який, ніжний тортик прикрасить будь-який стіл.
Інгредієнти:
Для коржів:
яйця – 3 шт.;
борошно пшеничне – 6 ст. ложок;
кефір 32%-ної жирності – 200 мл;
сода харчова – 5 г;
цукровий пісок – 1 склянка;
какао-порошок – 2 ст. ложки;
ванілін – за смаком.
Для крему:
сметана 20-25%-ної жирності – 200 г;
цукор-пісок – 1 склянка.
Для глазурі:
молоко – 100 мл;
какао-порошок – 2 ст. ложки;
цукровий пісок – 4 ст. ложки;
масло вершкове 825 %-ної жирності – 1 ст. ложка.
Приготування
Розбиваємо В мисочку всипаємо цукор, розбиваємо яйця і збиваємо до пишної піни, додаємо за смаком ванілін або ванільний цукор, кефір і соду. Гарненько перемішуємо і потроху вводимо борошно, не припиняючи збивати. Потім ділимо тісто на 2 половини і в одну з них додаємо какао. Духовку нагріваємо до температури приблизно 180°С Для випічки коржів нам знадобляться 2 круглі форми, які змащуємо маслом – вершковим або рослинним без запаху. Виливаємо в них тісто і печемо коржі до готовності. На це буде потрібно хвилин 20. Готові коржі виймаємо з духовки і даємо їм охолонути.
А поки готуємо крем – сметану потрібно брати максимально густу. Якщо вийде дістати домашню, буде взагалі чудово. Отже, сметану збиваємо з цукром.
Коричневий корж буде підставою нашого торта. А білий корж ріжемо шматочками розміром приблизно 15 на 15 см. Заливаємо їх сметанним кремом і акуратно перемішуємо, щоб шматочки добре і рівномірно просочилися. Отриману масу викладаємо гіркою на шоколадну основу.
Готуємо шоколадну глазур: у невелику каструльку вливаємо молоко, даємо йому закипіти, додаємо какао, цукровий пісок і варимо на малому вогні, помішуючи, 2 хвилини. Потім кладемо в глазур вершкове масло і готуємо хвилини 2.
Заливаємо тортик глазур'ю і ставимо в прохолодне місце застигати.
Все, торт «Кучерявий Ванька» готовий! Приємного чаювання!
Інгредієнти:
Для тіста:
яйця – 3 шт.;
борошно – 200 г;
цукор – 200 г;
сметана – 250 мл;
сода, гашене оцтом – 1 ч. ложка;
згущене молоко – 150 мл;
молоко – 2 ст. ложки;
какао-порошок – 4 ч. ложки.
Для крему:
густа сметана – 400 мл;
цукор – 1 стакан.
Для заливки:
шоколад молочний – 100 р.
Приготування
Готуємо тісто для коржів: збиваємо яйця з цукром хвилин 5-7 до появи пишної маси. Потім вливаємо згущене молоко, сметану, молоко і соду, погашену оцтом. Добре перемішуємо всі інгредієнти і потроху додаємо борошно і замішуємо тісто. Ділимо його на 2 частини, в одну з них додаємо какао і перемішуємо. Форми для випічки змащуємо маслом і виливаємо тісто. В розігрітій до 180°С духовці випікаємо 30 хвилин. Коли коржі будуть готові, приступаємо до формування торта: темний корж кладемо на плоске блюдо – це основа нашого торта. Якщо любите вологі тортики, можна основу просочити цукровим сиропом. Для цього у воду всипте цукор в довільних пропорціях, залежно від того, на скільки солодкий смак ви хочете отримати.
Готуємо крем, для якого сметану змішуємо з цукром. Наносимо шар крему на коричневий шар. А білий корж ріжемо кубиками і з'єднайте з кремовою масою. Викладаємо вимочені шматочки гіркою на темний корж і поливаємо зверху розтопленим шоколадом.
Є маса варіантів, як приготувати торт Ванька кучерявий. За бажанням в масу з кубиків світлого тіста і сметани можна додати шматочки зефіру або будь-яких інших фруктів. Неймовірно смачно виходить з бананами, курагою, чорносливом, горіхами. Загалом, включайте фантазію, і приступайте до приготування!
Торт «Кучерявий Ванька» - покроковий рецепт
Інгредієнти:
Для коржів:
Для крему:
Для глазурі:
Приготування
Розбиваємо В мисочку всипаємо цукор, розбиваємо яйця і збиваємо до пишної піни, додаємо за смаком ванілін або ванільний цукор, кефір і соду. Гарненько перемішуємо і потроху вводимо борошно, не припиняючи збивати. Потім ділимо тісто на 2 половини і в одну з них додаємо какао. Духовку нагріваємо до температури приблизно 180°С Для випічки коржів нам знадобляться 2 круглі форми, які змащуємо маслом – вершковим або рослинним без запаху. Виливаємо в них тісто і печемо коржі до готовності. На це буде потрібно хвилин 20. Готові коржі виймаємо з духовки і даємо їм охолонути.
А поки готуємо крем – сметану потрібно брати максимально густу. Якщо вийде дістати домашню, буде взагалі чудово. Отже, сметану збиваємо з цукром.
Коричневий корж буде підставою нашого торта. А білий корж ріжемо шматочками розміром приблизно 15 на 15 см. Заливаємо їх сметанним кремом і акуратно перемішуємо, щоб шматочки добре і рівномірно просочилися. Отриману масу викладаємо гіркою на шоколадну основу.
Готуємо шоколадну глазур: у невелику каструльку вливаємо молоко, даємо йому закипіти, додаємо какао, цукровий пісок і варимо на малому вогні, помішуючи, 2 хвилини. Потім кладемо в глазур вершкове масло і готуємо хвилини 2.
Заливаємо тортик глазур'ю і ставимо в прохолодне місце застигати.
Все, торт «Кучерявий Ванька» готовий! Приємного чаювання!
Торт «Кучерявий Ванька» - рецепт
Інгредієнти:
Для тіста:
Для крему:
Для заливки:
Приготування
Готуємо тісто для коржів: збиваємо яйця з цукром хвилин 5-7 до появи пишної маси. Потім вливаємо згущене молоко, сметану, молоко і соду, погашену оцтом. Добре перемішуємо всі інгредієнти і потроху додаємо борошно і замішуємо тісто. Ділимо його на 2 частини, в одну з них додаємо какао і перемішуємо. Форми для випічки змащуємо маслом і виливаємо тісто. В розігрітій до 180°С духовці випікаємо 30 хвилин. Коли коржі будуть готові, приступаємо до формування торта: темний корж кладемо на плоске блюдо – це основа нашого торта. Якщо любите вологі тортики, можна основу просочити цукровим сиропом. Для цього у воду всипте цукор в довільних пропорціях, залежно від того, на скільки солодкий смак ви хочете отримати.
Готуємо крем, для якого сметану змішуємо з цукром. Наносимо шар крему на коричневий шар. А білий корж ріжемо кубиками і з'єднайте з кремовою масою. Викладаємо вимочені шматочки гіркою на темний корж і поливаємо зверху розтопленим шоколадом.
Є маса варіантів, як приготувати торт Ванька кучерявий. За бажанням в масу з кубиків світлого тіста і сметани можна додати шматочки зефіру або будь-яких інших фруктів. Неймовірно смачно виходить з бананами, курагою, чорносливом, горіхами. Загалом, включайте фантазію, і приступайте до приготування!
Рекомендуємо добрі рецепти
Торт «Посмішка негра» – рецепт
Торт з унікальною назвою «Посмішка негра» - це всього лише шоколадні бісквіти з прошарком повітряного безе посередині. Але тим не менш, такий простий
«Сметанник» в мультиварці
Торт «Сметанник» - чудовий десерт, смак якого припаде до вподоби всьому сімейству. Приготувати його дуже просто, особливо з кухонною помічницею -
Сметанний торт «Ведмедик»
Сметанний торт «Ведмедик» - один з найулюбленіших десертів дитинства. Це ласощі пекли ще наші бабусі, до великих свят і значущим подіям. Спробуйте і
Торт «Кучерявий пінчер» - рецепт
Торт «Кучерявий пінчер» - ласощі з далекого дитинства. Його готували ще наші бабусі, коли продуктів на полицях магазинів було зовсім мало. Зараз
Торт «Панчо» з ананасами
Торт «Панчо» - дивовижно смачний десерт. Він виходить соковитим, просоченим і оригінальним на вигляд. Його зазвичай готують з вишнею або будь-якими
Трюфельний сметанник
Трюфельний сметанник - це смачний десерт, який неодмінно прикрасить будь-який святковий стіл. І зараз ми вам підкажемо декілька простих варіантів