Незважаючи на величезний асортимент тортів в кондитерських магазинах, домашня випічка завжди буде в пошані. Зараз ми вам розповімо рецепт торта «Кучерявий Ванька». Готувати його зовсім не важко, зіпсувати практично неможливо. А ось результат виходить просто приголомшливим – м'який, ніжний тортик прикрасить будь-який стіл.
Торт «Кучерявий Ванька» - покроковий рецепт
Інгредієнти: Для коржів:
яйця – 3 шт.; борошно пшеничне – 6 ст. ложок; кефір 32%-ної жирності – 200 мл; сода харчова – 5 г; цукровий пісок – 1 склянка; какао-порошок – 2 ст. ложки; ванілін – за смаком. Для крему:
сметана 20-25%-ної жирності – 200 г; цукор-пісок – 1 склянка. Для глазурі:
молоко – 100 мл; какао-порошок – 2 ст. ложки; цукровий пісок – 4 ст. ложки; масло вершкове 825 %-ної жирності – 1 ст. ложка. Приготування Розбиваємо В мисочку всипаємо цукор, розбиваємо яйця і збиваємо до пишної піни, додаємо за смаком ванілін або ванільний цукор, кефір і соду. Гарненько перемішуємо і потроху вводимо борошно, не припиняючи збивати. Потім ділимо тісто на 2 половини і в одну з них додаємо какао. Духовку нагріваємо до температури приблизно 180°С Для випічки коржів нам знадобляться 2 круглі форми, які змащуємо маслом – вершковим або рослинним без запаху. Виливаємо в них тісто і печемо коржі до готовності. На це буде потрібно хвилин 20. Готові коржі виймаємо з духовки і даємо їм охолонути.
А поки готуємо крем – сметану потрібно брати максимально густу. Якщо вийде дістати домашню, буде взагалі чудово. Отже, сметану збиваємо з цукром.
Коричневий корж буде підставою нашого торта. А білий корж ріжемо шматочками розміром приблизно 15 на 15 см. Заливаємо їх сметанним кремом і акуратно перемішуємо, щоб шматочки добре і рівномірно просочилися. Отриману масу викладаємо гіркою на шоколадну основу.
Готуємо шоколадну глазур: у невелику каструльку вливаємо молоко, даємо йому закипіти, додаємо какао, цукровий пісок і варимо на малому вогні, помішуючи, 2 хвилини. Потім кладемо в глазур вершкове масло і готуємо хвилини 2.
Заливаємо тортик глазур'ю і ставимо в прохолодне місце застигати.
Все, торт «Кучерявий Ванька» готовий! Приємного чаювання!
Торт «Кучерявий Ванька» - рецепт
Інгредієнти: Для тіста:
яйця – 3 шт.; борошно – 200 г; цукор – 200 г; сметана – 250 мл; сода, гашене оцтом – 1 ч. ложка; згущене молоко – 150 мл; молоко – 2 ст. ложки; какао-порошок – 4 ч. ложки. Для крему:
густа сметана – 400 мл; цукор – 1 стакан. Для заливки:
шоколад молочний – 100 р. Приготування Готуємо тісто для коржів: збиваємо яйця з цукром хвилин 5-7 до появи пишної маси. Потім вливаємо згущене молоко, сметану, молоко і соду, погашену оцтом. Добре перемішуємо всі інгредієнти і потроху додаємо борошно і замішуємо тісто. Ділимо його на 2 частини, в одну з них додаємо какао і перемішуємо. Форми для випічки змащуємо маслом і виливаємо тісто. В розігрітій до 180°С духовці випікаємо 30 хвилин. Коли коржі будуть готові, приступаємо до формування торта: темний корж кладемо на плоске блюдо – це основа нашого торта. Якщо любите вологі тортики, можна основу просочити цукровим сиропом. Для
цього у воду всипте цукор в довільних пропорціях, залежно від того, на скільки солодкий смак ви хочете отримати.
Готуємо крем, для якого сметану змішуємо з цукром. Наносимо шар крему на коричневий шар. А білий корж ріжемо кубиками і з'єднайте з кремовою масою. Викладаємо вимочені шматочки гіркою на темний корж і поливаємо зверху розтопленим шоколадом.
Є маса варіантів, як приготувати торт Ванька кучерявий. За бажанням в масу з кубиків світлого тіста і сметани можна додати шматочки зефіру або будь-яких інших фруктів. Неймовірно смачно виходить з бананами, курагою, чорносливом, горіхами. Загалом, включайте фантазію, і приступайте до приготування!