Тільки від одного шляхетно звучить назви торта «Чорний принц» вже нетерпимо хочеться спробувати його на смак. І зовсім не даремно, бо смак шоколадних, шалено м'яких коржів в поєднанні з ніжним, смачним кремом - це просто шедевр кондитерських можливостей. Ми хочемо запропонувати вам кілька рецептів смачного торта «Чорний принц» на основі кефіру і приготувати один як зазвичай в духовці, а інший вже полюбилася багатьом господиням мультиварці.
Торт «Чорний принц» на кефірі з вишневим варенням
Інгредієнти: Для тіста:
вишневе варення – 2/3 ст.; курячі яйця – 2 шт.; пшеничне борошно – 650 г; цукровий пісок – 180 г; жирний кефір – 220 мл; какао-порошок – 2 ст. ложки; розпушувач – 1 пакет; Для крему:
сметана (25% жиру) – 400 г; харчової загусник вершків – 1 пакет; цукровий пісок – 220 р. Для глазурі:
масло вершкове – 60 г; молоко – 4 ст. ложки; цукровий пісок – 120 г; какао-порошок – 15 ст. ложки. Приготування Курячі яйця відокремлюємо від шкаралупи і висипаємо до них цукор, призначений для тіста. Сюди ж додаємо какао і, надівши на блендер насадку «віночок», збиваючи все разом з'єднуємо інгредієнти. Вишневе варення перемішуємо з жирним кефіром і виливаємо цю суміш в ту, яку ми збивали блендером. В сито накладаємо потрібну кількість борошна і просіваємо її разом з розпушувачем, відразу в ємність з попередніми заготовками. Перемішуємо все і отримуємо досить рідкої консистенції тісто, яке виливаємо в круглу роз'ємну форму, попередньо застелену листом пекарської папери. У прогрітий до 185 градусів духовку ставимо форму з тестом і випікаємо товстий, високий корж близько 40 хвилин. Потім дістаємо його з духовки, витягаємо з форми, акуратно видаляємо папір і ще акуратніше розрізаємо вздовж на три частини (коржі), які розкладаємо окремо для остигання.
У сметану висипаємо призначений для неї харчової загусник, цукровий пісок і до пишної, ніжної піни збиваємо крем віночком або міксером. Тепер промазуємо їм всі наші найсвіжіші коржі, а потім покриваємо кремом вже сформований торт зверху і з боків.
Всі інгредієнти для глазурі з'єднуємо в металевій мисочці, перемішуємо і доводимо до стадії кипіння на включеної конфорки плити. Охолодити отриману глазур, а потім заливаємо нею всі видимі поверхні «Чорного принца», чим і завершуємо його приготування.
Торт «Чорний принц» на кефірі зі згущеним молоком в мультиварці
Інгредієнти: Для тіста:
пшеничне борошно – 570 г; какао – 1 ст. ложка; дрібний цукор – 190 г; харчова сода – 2/3 ч. ложки; кефір (25% жирності) – 180 мл; яйце (велике) – 1 шт.; оливкова олія – 2 ст. ложки. Для крему:
варене згущене молоко – 230 г; вершкове масло – 170 г; домашня сметана – 3 ст. ложки. Для посипання:
плитка молочного шоколаду – 1 шт. Приготування Харчову соду заливаємо кефіром і таким чином гасимо її. Потім додаємо сюди велике сире яйце, наливаємо оливкову олію і висипаємо дрібний цукор. Розбиваємо віночком до однорідності, а коли перестануть відчуватися крупинки цукру, тоді помалу підсипаємо какао і також розбиваємо його в загальній масі, щоб не було грудок. Насамкінець вводимо підготовлену борошно і все перемішавши отримуємо тісто яке акуратно переміщаємо в чашу своєї
мультиварки. Виставляємо режим «Випічка» і, закривши каструлю, готуємо корж 40 хвилин. Після готовий корж поділяємо на два рівних коржа і повністю їх остуджуємо.
Вершкове масло беремо прямо з холодильника і, нарізавши його довільними кубиками, з'єднайте з вареним згущеним молоком. До них додаємо трохи сметани і підключаємо в роботу міксер для збивання крему. Збільшений вдвічі смачний крем із згущеним молоком не шкодуючи накладаємо на нижній корж, а другим коржем всі прикриваємо. Тепер наносимо крем на верх і боки «Чорного принца», а після засипаємо все поверхні тертим молочним шоколадом.