Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пиріг із заварним кремом

Пиріг із заварним кремом

23-02-2016, 17:46
773
Пиріг із заварним кремом
Слово «пиріг» вважається похідною від слова «бенкет», мабуть тому це ласощі завжди створює відчуття свята в будинку і піднімає настрій всім його мешканцям. Сьогодні пропонуємо вашій увазі кілька рецептів традиційних пирогів із заварним кремом.

Бостонський пиріг із заварним кремом


Це дивовижно смачний і ніжний пиріг, який більше схожий на торт. Він досить простий і не дуже жирний.
Інгредієнти:
Тісто:

  • яйце – 3 шт.;

  • цукор – 90 г;

  • молоко – 115 мл;

  • борошно – 215 г;

  • вершкове масло – 95 г;

  • ванілін, розпушувач, сіль.


  • Крем:

  • жовтки – 3 шт.;

  • молоко – 255 мл;

  • цукор – 55 г;

  • крохмаль – 20 г;

  • вершкове масло – 35 г;

  • ванілін.


  • Глазур:

  • цукор – 75 г;

  • какао – 125 г;

  • вершки – 50 мл


  • Приготування
    Яйця збиваємо з цукром до отримання щільної піни. З'єднуємо розпушувач, ванілін і борошно просіваємо і додаємо до яєчної маси в 3 прийоми, добре вимішуємо. Молоко і масло розігріваємо поки масло розчиниться і гарячим вмішуємо в тісто. Випікаємо бісквіт у формі на 175 градусах близько 30 хвилин.
    Для крему змішуємо жовтки з ваніліном, цукром і крохмалем і гарненько вимішуємо. Кип'ятимо Молоко, відставляємо і тонкою цівкою вводимо туди яєчну суміш, потім знову ставимо на плиту і, помішуючи варимо 2 хвилини до загустіння. Після того як охолоне, вмішуємо м'яке вершкове масло.
    Для глазурі змішаємо цукор, вершки і какао, перемішати і на водяній бані готуємо шоколадну підливу.
    Теплий бісквіт разрежем на 2 коржа, робимо товстий прошарок з крему, а зверху поливаємо глазур'ю.

    Грецький пиріг із заварним кремом і конфітюром


    Елементарно простий пиріг із заварним кремом на манці. Кажуть, в Грецію його завезли з Туреччини, але він настільки там прижився, що став національним улюбленцем.
    Інгредієнти:

  • тісто філо – 300 г;

  • яйце – 4 шт.;

  • молоко жирне – 700 мл;

  • крупа манна – 70 г;

  • цукор – 110 г;

  • вершкове масло – 145 г;

  • конфітюр – 160 мл;

  • ваніль.


  • Приготування
    Яйця збиваємо з ваніліном, цукром, і перемеленої манкою до однорідності. Підігріваємо Молоко і вливаємо в яєчну масу, перелити в сотейник і ставимо варитися, весь час помішуючи. Коли завариться густий крем, прибираємо остигати. У вже остиглий крем додамо 100 г масла. Лист гарненько промазуємо розтопленим маслом і вистилаємо на нього половинку тіста, змащуємо її маслом і виливаємо крем. Зверху викладаємо другу половину тіста і знову рясно промаж маслом. Печемо 40 хвилин при 175 градусах. Готовий пиріг разрежем на порції і поллємо конфітюром.

    Пісочний яблучний пиріг із заварним кремом


    Інгредієнти:

  • заварний крем – 500 г;

  • сметана – 60 г;

  • яблуко – 2 шт.;

  • яйце – 1 шт.;

  • вершкове масло – 190 г;

  • цукор – 140 г;

  • борошно – 355 г

  • розпушувач, сіль.
  • Пиріг із заварним кремом


    Приготування
    Змішаємо муку, розпушувач, сіль і цукор, охолоджене масло натремо на тертці або порубаємо на шматочки і перетрем з сухими інгредієнтами в крихту. Додаємо яйце, сметану і замешаем щільне тісто, яке прибираємо в холодильник. Яблука очистимо й наріжемо пластинками. Охолоджене тісто зорово розділимо на 3 частки, 2/3 розкачуємо і вистилаємо форму, залишаючи бортики, а 1/3 розкачуємо і ріжемо на смужки. Викладаємо яблука у форму, заливаємо теплим кремом, а зверху викладаємо смужки з тіста. Випікаємо 40 хвилин на 175 градусах.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Торт з заварним кремом
    Торт з заварним кремом
    Торти, звичайно ж, люблять всі, і вони присутні на будь-якому святковому торжестві. І сьогодні ми розповімо, як спекти простий і смачний торт з
    Заварні тістечка з кремом
    Заварні тістечка з кремом
    Заварні тістечка з кремом - відмінний десерт і для святкового столу, і для вечірнього чаювання в колі сім'ї. Пропонуємо вам декілька універсальних
    Brioschi з заварним кремом
    Brioschi з заварним кремом
    Brioschi - це французькі здобні булочки з додаванням вершкового масла. Також в тісто часто додають родзинки, шоколад. І зараз ми розповімо, як їх
    Полунична кростата
    Полунична кростата
    Кростата - пиріг італійської кухні, який готується з пісочного тіста з додаванням різних начинок. І сьогодні мова піде про дивовижною кростате з
    Кростата з малиною
    Кростата з малиною
    Кростата - це пиріг з пісочного тіста з начинкою. Це ласощі відноситься до італійської кухні. І сьогодні ми розповімо, як його спекти з малиною.
    Бостонський пиріг
    Бостонський пиріг
    Бостонський пиріг - це скоріше торт, між бісквітними коржами якого промазан заварний крем, а зверху він вкритий шоколадною глазур'ю. Ну, що ж,