Пиріг із заварним кремом
Слово «пиріг» вважається похідною від слова «бенкет», мабуть тому це ласощі завжди створює відчуття свята в будинку і піднімає настрій всім його мешканцям. Сьогодні пропонуємо вашій увазі кілька рецептів традиційних пирогів із заварним кремом.
Це дивовижно смачний і ніжний пиріг, який більше схожий на торт. Він досить простий і не дуже жирний.
Інгредієнти:
Тісто:
яйце – 3 шт.;
цукор – 90 г;
молоко – 115 мл;
борошно – 215 г;
вершкове масло – 95 г;
ванілін, розпушувач, сіль.
Крем:
жовтки – 3 шт.;
молоко – 255 мл;
цукор – 55 г;
крохмаль – 20 г;
вершкове масло – 35 г;
ванілін.
Глазур:
цукор – 75 г;
какао – 125 г;
вершки – 50 мл
Приготування
Яйця збиваємо з цукром до отримання щільної піни. З'єднуємо розпушувач, ванілін і борошно просіваємо і додаємо до яєчної маси в 3 прийоми, добре вимішуємо. Молоко і масло розігріваємо поки масло розчиниться і гарячим вмішуємо в тісто. Випікаємо бісквіт у формі на 175 градусах близько 30 хвилин.
Для крему змішуємо жовтки з ваніліном, цукром і крохмалем і гарненько вимішуємо. Кип'ятимо Молоко, відставляємо і тонкою цівкою вводимо туди яєчну суміш, потім знову ставимо на плиту і, помішуючи варимо 2 хвилини до загустіння. Після того як охолоне, вмішуємо м'яке вершкове масло.
Для глазурі змішаємо цукор, вершки і какао, перемішати і на водяній бані готуємо шоколадну підливу.
Теплий бісквіт разрежем на 2 коржа, робимо товстий прошарок з крему, а зверху поливаємо глазур'ю.
Елементарно простий пиріг із заварним кремом на манці. Кажуть, в Грецію його завезли з Туреччини, але він настільки там прижився, що став національним улюбленцем.
Інгредієнти:
тісто філо – 300 г;
яйце – 4 шт.;
молоко жирне – 700 мл;
крупа манна – 70 г;
цукор – 110 г;
вершкове масло – 145 г;
конфітюр – 160 мл;
ваніль.
Приготування
Яйця збиваємо з ваніліном, цукром, і перемеленої манкою до однорідності. Підігріваємо Молоко і вливаємо в яєчну масу, перелити в сотейник і ставимо варитися, весь час помішуючи. Коли завариться густий крем, прибираємо остигати. У вже остиглий крем додамо 100 г масла. Лист гарненько промазуємо розтопленим маслом і вистилаємо на нього половинку тіста, змащуємо її маслом і виливаємо крем. Зверху викладаємо другу половину тіста і знову рясно промаж маслом. Печемо 40 хвилин при 175 градусах. Готовий пиріг разрежем на порції і поллємо конфітюром.
Інгредієнти:
заварний крем – 500 г;
сметана – 60 г;
яблуко – 2 шт.;
яйце – 1 шт.;
вершкове масло – 190 г;
цукор – 140 г;
борошно – 355 г
розпушувач, сіль.
Приготування
Змішаємо муку, розпушувач, сіль і цукор, охолоджене масло натремо на тертці або порубаємо на шматочки і перетрем з сухими інгредієнтами в крихту. Додаємо яйце, сметану і замешаем щільне тісто, яке прибираємо в холодильник. Яблука очистимо й наріжемо пластинками. Охолоджене тісто зорово розділимо на 3 частки, 2/3 розкачуємо і вистилаємо форму, залишаючи бортики, а 1/3 розкачуємо і ріжемо на смужки. Викладаємо яблука у форму, заливаємо теплим кремом, а зверху викладаємо смужки з тіста. Випікаємо 40 хвилин на 175 градусах.
Бостонський пиріг із заварним кремом
Це дивовижно смачний і ніжний пиріг, який більше схожий на торт. Він досить простий і не дуже жирний.
Інгредієнти:
Тісто:
Крем:
Глазур:
Приготування
Яйця збиваємо з цукром до отримання щільної піни. З'єднуємо розпушувач, ванілін і борошно просіваємо і додаємо до яєчної маси в 3 прийоми, добре вимішуємо. Молоко і масло розігріваємо поки масло розчиниться і гарячим вмішуємо в тісто. Випікаємо бісквіт у формі на 175 градусах близько 30 хвилин.
Для крему змішуємо жовтки з ваніліном, цукром і крохмалем і гарненько вимішуємо. Кип'ятимо Молоко, відставляємо і тонкою цівкою вводимо туди яєчну суміш, потім знову ставимо на плиту і, помішуючи варимо 2 хвилини до загустіння. Після того як охолоне, вмішуємо м'яке вершкове масло.
Для глазурі змішаємо цукор, вершки і какао, перемішати і на водяній бані готуємо шоколадну підливу.
Теплий бісквіт разрежем на 2 коржа, робимо товстий прошарок з крему, а зверху поливаємо глазур'ю.
Грецький пиріг із заварним кремом і конфітюром
Елементарно простий пиріг із заварним кремом на манці. Кажуть, в Грецію його завезли з Туреччини, але він настільки там прижився, що став національним улюбленцем.
Інгредієнти:
Приготування
Яйця збиваємо з ваніліном, цукром, і перемеленої манкою до однорідності. Підігріваємо Молоко і вливаємо в яєчну масу, перелити в сотейник і ставимо варитися, весь час помішуючи. Коли завариться густий крем, прибираємо остигати. У вже остиглий крем додамо 100 г масла. Лист гарненько промазуємо розтопленим маслом і вистилаємо на нього половинку тіста, змащуємо її маслом і виливаємо крем. Зверху викладаємо другу половину тіста і знову рясно промаж маслом. Печемо 40 хвилин при 175 градусах. Готовий пиріг разрежем на порції і поллємо конфітюром.
Пісочний яблучний пиріг із заварним кремом
Інгредієнти:
Приготування
Змішаємо муку, розпушувач, сіль і цукор, охолоджене масло натремо на тертці або порубаємо на шматочки і перетрем з сухими інгредієнтами в крихту. Додаємо яйце, сметану і замешаем щільне тісто, яке прибираємо в холодильник. Яблука очистимо й наріжемо пластинками. Охолоджене тісто зорово розділимо на 3 частки, 2/3 розкачуємо і вистилаємо форму, залишаючи бортики, а 1/3 розкачуємо і ріжемо на смужки. Викладаємо яблука у форму, заливаємо теплим кремом, а зверху викладаємо смужки з тіста. Випікаємо 40 хвилин на 175 градусах.
Рекомендуємо добрі рецепти
Торт з заварним кремом
Торти, звичайно ж, люблять всі, і вони присутні на будь-якому святковому торжестві. І сьогодні ми розповімо, як спекти простий і смачний торт з
Заварні тістечка з кремом
Заварні тістечка з кремом - відмінний десерт і для святкового столу, і для вечірнього чаювання в колі сім'ї. Пропонуємо вам декілька універсальних
Brioschi з заварним кремом
Brioschi - це французькі здобні булочки з додаванням вершкового масла. Також в тісто часто додають родзинки, шоколад. І зараз ми розповімо, як їх
Полунична кростата
Кростата - пиріг італійської кухні, який готується з пісочного тіста з додаванням різних начинок. І сьогодні мова піде про дивовижною кростате з
Кростата з малиною
Кростата - це пиріг з пісочного тіста з начинкою. Це ласощі відноситься до італійської кухні. І сьогодні ми розповімо, як його спекти з малиною.
Бостонський пиріг
Бостонський пиріг - це скоріше торт, між бісквітними коржами якого промазан заварний крем, а зверху він вкритий шоколадною глазур'ю. Ну, що ж,