Бостонський пиріг

Не відступаючи від десертних традицій, реінкарнувати забутий рецепт ми спробуємо разом.
Класичний рецепт бостонського пирога
Інгредієнти:
Для коржів:
Для крему:
Для глазурі:
Приготування
У мисці змішати просіяне борошно, порошок для випічки, цукор і сіль. У центрі суміші із сухих інгредієнтів робимо «криниця» в який заливаємо молоко, масло, вбиваємо яєчний додаємо жовтки і ванільний екстракт. Збиваємо вміст миски за допомогою блендера хвилини 3-4.
В іншій ємності збиваємо яєчні білки до м'яких піків. Повітряну масу акуратно вмішуємо в тісто. Заливаємо готове тісто у форму і випікаємо 25-30 хвилин при 180 градусах.
Для приготування крему нам необхідно довести молоко з ванільним екстрактом до кипіння, після чого залишити його в сторону і дати охолонути хвилин 10-15.
У мисці вбиваємо яєчні жовтки і цукор. Висипаємо крохмаль і збиваємо ще раз. Постійно помішуючи жовткову масу, порціями вливаємо молоко. Повертаємо суміш для нашого крему на плиту і варимо до загустіння на малому вогні. До гарячого крему додаємо вершкове масло. Накриваємо крем харчовою плівкою, щоб вона щільно прилягала до поверхні самої суміші (інакше утворюється заветревшаяся кірка), даємо крему охолонути 2 години.
Для глазурі шоколад ламаємо на шматочки і змішуємо з молоком, даємо розтопитися на бані.
Переходимо до складання торта: корж поділяємо навпіл і змащуємо половинки кремом, з'єднуємо їх і заливаємо шоколадною глазур'ю. Даємо охолонути. Ось і все бостонський пиріг з заварним кремом готовий!
Швидкий бостонський пиріг без випічки
Швидкий варіант бостонського пирога не дарма отримав свою назву, адже готується він у лічені хвилини.
Інгредієнти:
Приготування
Готуємо ванільний пудинг. Щоб прискорити приготування, ми вирішили використовувати вже готовий пакетований пудинг, який слід приготувати згідно до інструкції.
Щоб зробити шоколадну глазур, необхідно змішати вершкове масло з какао і потримати масу на вогні близько хвилини. Тепер у суміш можна додати молоко і залишити її на вогні ще 3 хвилини. Останнім кроком стане додавання в глазур цукрової пудри, ванільного екстракту і готово!
У форму викладаємо наші крекери так, щоб між ними не було зазорів, тепер розподіляємо поверх крекерного шару третину пудингу

Крім традиційної подачі бостонського пирога з кремом і пудингом, наш бостонський десерт можна прикрасити за власним смаком, наприклад, додати в пудинговий шар трохи свіжих ягід або фруктів, або обсипати ласощі горіхами.
Рекомендуємо добрі рецепти

Лимонний торт
Любите лимони? Тоді у нас є для вас оригінальне рішення - лимонний торт для святкового торжества. Таке ласощі, без сумніву нікого не залишить

Кекси з шоколадом
Рум'яні кекси - чудове доповнення до будь-якого чаювання. Особливо смачні кекси з начинкою, наприклад, із шоколадною. Тому ми й вирішили розповісти

Глазур з сметани
Глазур, саму по собі, приготувати нескладно. Але щоб ще більше спростити процес її створення, достатньо взяти просту і всім доступну сметану.

Фруктовий пудинг
Пудинг - це популярний англійське блюдо, яке зазвичай подають на сніданок. Він буває овочевий, м'ясний, молочний, і звичайно ж, фруктовий. Ось про