Слово «пиріг» вважається похідною від слова «бенкет», мабуть тому це ласощі завжди створює відчуття свята в будинку і піднімає настрій всім його мешканцям. Сьогодні пропонуємо вашій увазі кілька рецептів традиційних пирогів із заварним кремом.
Бостонський пиріг із заварним кремом
Це дивовижно смачний і ніжний пиріг, який більше схожий на торт. Він досить простий і не дуже жирний.
Інгредієнти: Тісто:
яйце – 3 шт.; цукор – 90 г; молоко – 115 мл; борошно – 215 г; вершкове масло – 95 г; ванілін, розпушувач, сіль. Крем:
жовтки – 3 шт.; молоко – 255 мл; цукор – 55 г; крохмаль – 20 г; вершкове масло – 35 г; ванілін. Глазур:
цукор – 75 г; какао – 125 г; вершки – 50 мл Приготування Яйця збиваємо з цукром до отримання щільної піни. З'єднуємо розпушувач, ванілін і борошно просіваємо і додаємо до яєчної маси в 3 прийоми, добре вимішуємо. Молоко і масло розігріваємо поки масло розчиниться і гарячим вмішуємо в тісто. Випікаємо бісквіт у формі на 175 градусах близько 30 хвилин.
Для крему змішуємо жовтки з ваніліном, цукром і крохмалем і гарненько вимішуємо. Кип'ятимо Молоко, відставляємо і тонкою цівкою вводимо туди яєчну суміш, потім знову ставимо на плиту і, помішуючи варимо 2 хвилини до загустіння. Після того як охолоне, вмішуємо м'яке вершкове масло.
Для глазурі змішаємо цукор, вершки і какао, перемішати і на водяній бані готуємо шоколадну підливу.
Теплий бісквіт разрежем на 2 коржа, робимо товстий прошарок з крему, а зверху поливаємо глазур'ю.
Грецький пиріг із заварним кремом і конфітюром
Елементарно простий пиріг із заварним кремом на манці. Кажуть, в Грецію його завезли з Туреччини, але він настільки там прижився, що став національним улюбленцем.
Інгредієнти: тісто філо – 300 г; яйце – 4 шт.; молоко жирне – 700 мл; крупа манна – 70 г; цукор – 110 г; вершкове масло – 145 г; конфітюр – 160 мл; ваніль. Приготування Яйця збиваємо з ваніліном, цукром, і перемеленої манкою до однорідності. Підігріваємо Молоко і вливаємо в яєчну масу, перелити в сотейник і ставимо варитися, весь час помішуючи. Коли завариться густий крем, прибираємо остигати. У вже остиглий крем додамо 100 г масла. Лист гарненько промазуємо розтопленим маслом і вистилаємо на нього половинку тіста, змащуємо її маслом і виливаємо крем. Зверху викладаємо другу половину тіста і знову рясно промаж маслом. Печемо 40 хвилин при 175 градусах. Готовий пиріг разрежем на порції і поллємо конфітюром.
Пісочний яблучний пиріг із заварним кремом
Інгредієнти: заварний крем – 500 г; сметана – 60 г; яблуко – 2 шт.; яйце – 1 шт.; вершкове масло – 190 г; цукор – 140 г; борошно – 355 г розпушувач, сіль. Приготування Змішаємо муку, розпушувач, сіль і цукор, охолоджене масло натремо на тертці або порубаємо на шматочки і перетрем з сухими інгредієнтами в крихту. Додаємо яйце, сметану і замешаем щільне тісто, яке прибираємо в холодильник. Яблука очистимо й наріжемо пластинками. Охолоджене тісто зорово розділимо на 3 частки, 2/3 розкачуємо і вистилаємо форму, залишаючи бортики, а 1/3 розкачуємо і ріжемо на смужки. Викладаємо яблука у форму, заливаємо теплим кремом, а зверху викладаємо смужки з тіста. Випікаємо 40 хвилин на 175 градусах.