Тришаровий пиріг з маком, горіхами і родзинками
До святкового столу або на вихідні дні іноді хочеться приготувати якийсь цікавий десерт, наприклад, популярний тришаровий пиріг з маком, горіхами і родзинками.
Повозитися, однак, доведеться, оскільки нам потрібно три бісквітних коржа з різними наповнювачами, потрібно випікати кожен окремо. Але це навіть і непогано: ви навіть можете побудувати відразу два торта, використовуючи для кожного половинку коржі.
Інгредієнти:
горіхи волоські або лісові (ядра) – 170 г;
родзинки – 170 г;
мак кондитерський – 5 ст. ложок;
Для тіста (з окремого розрахунку на 1 корж):
яйце куряче – 2 шт.;
борошно пшеничне – 80 г;
цукор – 2 ст. ложки;
сода – 1 щіпка;
сік лимона – 1 ч. ложка;
ваніль – 1 щіпка;
плодове бренді або ром – 2 ч. ложки;
Для крему:
густий несолодкий йогурт – 300 мл (або в рівних частках з вершками);
цукрова пудра – 4 ч. ложки;
какао-порошок – 2 ст. ложки;
кориця – 1 щіпка;
масло вершкове для змащування;
фруктові цукати дрібні;
шоколад готовий темний – 1 невелика плитка.
Приготування
Підготовка наповнювачів. Запарюємо родзинки в окропі, потім воду зіллємо, так само готуємо і мак. Горіхи подрібнюємо будь-яким зручним способом.
Випікаємо коржі. Готуємо тісто для першого бісквіта: з'єднуємо 1 столову ложку цукру з 2 яєчними жовтками, вливаємо ром, додаємо ваніль і розтираємо, а потім – борошно, гашену соду і мелені горіхи. Білки збиваємо окремо з 1 столовою ложкою цукру і додаємо в тісто перед випіканням. Можете додати в тісто зовсім небагато вершків або жирного кефіру (не більше 1 столової ложки).
Розігріваємо духовку.
Змащуємо форму маслом і заповнюємо тістом максимум на 3/4 (в процесі випікання бісквіт, що називається, деяким чином, виросте). Випікаємо протягом 40 хвилин. Перш ніж вийняти з форми нехай бісквіт охолоне хвилин 15.
Діючи також, замішуємо тісто для другого коржа і випікаємо його, з тією лише різницею, що замість горіхів додаємо в суміш пропарений родзинки.
Далі – готуємо тісто з пропаренным і промитим маком і випікаємо третій корж.
Робимо крем: какао-порошок з додаванням кориці змішуємо з цукровою пудрою, а потім з йогуртом. Можна додати в крем трохи водного желатинового розчину (1/4 частина, не більше).
Тепер будемо будувати торт з цілих коржів або 2 торта з половинок (які вийдуть при розрізуванні уздовж кожного бісквіта).
Побудова торта
Рясно промазуємо-обливаємо корж (або його половинку) кремом, посипаємо цукатами, ще раз обливаємо. Зверху – другий шар: корж, крем, цукати, крем. Потім – третій шар, обливаємо кремом, посипаємо тертим шоколадом. Поміщаємо торт години на 3 а краще на 5-8 в прохолодне місце, щоб коржі добре просочилися.
Подаємо тришаровий домашній торт з кавою або свежезаваренним чаєм.
Повозитися, однак, доведеться, оскільки нам потрібно три бісквітних коржа з різними наповнювачами, потрібно випікати кожен окремо. Але це навіть і непогано: ви навіть можете побудувати відразу два торта, використовуючи для кожного половинку коржі.
Бісквітний тришаровий домашній торт – рецепт
Інгредієнти:
Для тіста (з окремого розрахунку на 1 корж):
Для крему:
Приготування
Підготовка наповнювачів. Запарюємо родзинки в окропі, потім воду зіллємо, так само готуємо і мак. Горіхи подрібнюємо будь-яким зручним способом.
Випікаємо коржі. Готуємо тісто для першого бісквіта: з'єднуємо 1 столову ложку цукру з 2 яєчними жовтками, вливаємо ром, додаємо ваніль і розтираємо, а потім – борошно, гашену соду і мелені горіхи. Білки збиваємо окремо з 1 столовою ложкою цукру і додаємо в тісто перед випіканням. Можете додати в тісто зовсім небагато вершків або жирного кефіру (не більше 1 столової ложки).
Розігріваємо духовку.
Змащуємо форму маслом і заповнюємо тістом максимум на 3/4 (в процесі випікання бісквіт, що називається, деяким чином, виросте). Випікаємо протягом 40 хвилин. Перш ніж вийняти з форми нехай бісквіт охолоне хвилин 15.
Діючи також, замішуємо тісто для другого коржа і випікаємо його, з тією лише різницею, що замість горіхів додаємо в суміш пропарений родзинки.
Далі – готуємо тісто з пропаренным і промитим маком і випікаємо третій корж.
Робимо крем: какао-порошок з додаванням кориці змішуємо з цукровою пудрою, а потім з йогуртом. Можна додати в крем трохи водного желатинового розчину (1/4 частина, не більше).
Тепер будемо будувати торт з цілих коржів або 2 торта з половинок (які вийдуть при розрізуванні уздовж кожного бісквіта).
Побудова торта
Рясно промазуємо-обливаємо корж (або його половинку) кремом, посипаємо цукатами, ще раз обливаємо. Зверху – другий шар: корж, крем, цукати, крем. Потім – третій шар, обливаємо кремом, посипаємо тертим шоколадом. Поміщаємо торт години на 3 а краще на 5-8 в прохолодне місце, щоб коржі добре просочилися.
Подаємо тришаровий домашній торт з кавою або свежезаваренним чаєм.
Рекомендуємо добрі рецепти
Торт «Казка» з маком, горіхами і родзинками
Вразити рідних і гостей своїми кулінарними здібностями допоможуть рецепти чудового десерту, детально описані далі. Розповімо, як створити смачний і
Торт « Хвилинка» на сковороді
Існує безліч рецептів чудовою випічки, які не передбачають використання духовки. Серед інших, представлений далі десерт, який неймовірно просто
«Графські руїни» – рецепт
«Графські руїни» - торт, який подобається практично всім. Тому, якщо ви вибираєте рецепт смачного торта для свята або просто до чаю, зупиніть свій
Торт «День і ніч»
Всі ми любимо іноді побалувати себе і близьких смачною випічкою до чаю. Торт «День і ніч» якраз підійде для такого випадку. Бісквітні коржі зі
Торт з маком, родзинками і горіхами
Коли сезон свіжих фруктів ще не підійшов, а так хочеться незвичайного десерту, приготуйте торт з горіхами, родзинками і маком. Ситний і простий у
Торт з родзинками
Родзинки - частий супутник випічки. З ним готують не тільки булочки і паски. Ми підкажемо вам цікаві варіанти приготування торта з родзинками.