Торт « Хвилинка» на сковороді
Іноді, наприклад, ввечері після напруженого робочого дня, вам належить прийняти гостей і треба за таким нагоди спорудити який-небудь простий торт, і, щоб довго не морочитися.
Один з варіантів таких швидких і нескладних в приготуванні смачних страв – торт «Хвилинка» – готується він без довгої випічки в духовці на сковороді, що набагато швидше. І ще, цей торт можна готувати, наприклад, на дачі, де є компактна газова плитка, але немає духовки.
У процесі приготування крему для просочення коржів деякі використовують такий продукт, як молоко, консервоване згущене з цукром» (згущене молоко) або його сумнівні аналоги, приготовані з додаванням пальмового масла та інших некорисних компонентів.
Розповімо, як приготувати торт «Хвилинка» без згущеного молока, оскільки смак цього стратегічно-ностальгійного продукту подобається далеко не всім, бо грубуватий і приторен.
Крем для торта «Хвилинка» звичайно роблять заварний (з ним теж треба повозитися), ми ж зробимо більш простий, менше калорійний і більш корисний крем з йогурту або сметани (і шоколадний, щоб смачніше).
Інгредієнти:
вершки натуральні – 150 г;
цукор – 1 ст. ложка;
масло вершкове – 100 г;
яйце куряче – 2 шт.;
борошно пшеничне – 2 склянки або трохи більше;
бренді плодове або ром – 2 ст. ложки;
сода гашене – 1 щіпка;
лимон – 05 шт.;
шматочок сала свинячого сирого;
Для крему:
йогурт несолодкий жирністю близько 3% – 300 мл;
порошок якісний какао – 2 ст. ложки;
цукрова пудра – 2 ст. ложки;
ваніль або кориця – 1 щіпка;
Для посипання і прикраси:
рубані горіхи – 2/3 склянки;
шоколадна плитка – 1 шт.;
абрикосове варень е (половинки плодів без кісточок).
Приготування
Змішуємо вершки з розтопленим маслом, додаємо яйця, бренді, погашену соком лимона соду і просіяне борошно. Можна вимішувати тісто виделкою або міксером.
Формуємо з тіста ком і поміщаємо в холодильник на півгодини.
Крем дуже простий: какао-порошок змішати з цукровою пудрою і йогуртом (або сметаною) – ось і все. Тим, кому протипоказані какао і шоколад, можуть замінити його кэробом.
Рубаємо ножем горіхи і трьом на тертці шоколад.
Ділимо відпочиле тісто на 8 приблизно рівних частин, з них розкачуємо коржі, щоб домогтися правильної круглої форми користуємося ножем і кришкою від каструлі – дуже зручно.
Змащуємо добре розігріту сковороду шматочком сала (зручно робити це, насадивши його на вилку). Випікаємо коржі з переворотом до золотисто-коричневих відтінків.
Будуємо торт: корж викладаємо-підкладку на блюдо і рясно промазуємо кремом. Зверху другий корж і так далі, після промазування четвертого коржа посипаємо його горіхами, після промазування п'ятого – викладаємо шар половинок абрикосів з варення. Промазуємо останній корж кремом (або навіть обливаємо), посипаємо горіхами, зверху – абрикоси і посипаємо тертим шоколадом (за бажанням). Зрозуміло, замість абрикосового варення можна використовувати і будь-якого іншого, сливове, наприклад, головне, щоб шматочки плодів не були занадто розварені, все ж кондитерські вироби повинні мати привабливий зовнішній вигляд.
Також в приготуванні торта «Хвилинка» можна використовувати і цукати, загалом, тут великий простір для вашої кулінарної фантазії, використовуйте ті продукти і кухонні запаси, які на даний момент є в господарстві.
Поміщаємо торт години на два в прохолодне місце, нехай коржі добре просочаться.
Подаємо торт з гарячим свіжим чаєм, кавою або какао. Можна подати до цього торту кисломолочні напої, натуральні фруктові соки або компоти.
Один з варіантів таких швидких і нескладних в приготуванні смачних страв – торт «Хвилинка» – готується він без довгої випічки в духовці на сковороді, що набагато швидше. І ще, цей торт можна готувати, наприклад, на дачі, де є компактна газова плитка, але немає духовки.
У процесі приготування крему для просочення коржів деякі використовують такий продукт, як молоко, консервоване згущене з цукром» (згущене молоко) або його сумнівні аналоги, приготовані з додаванням пальмового масла та інших некорисних компонентів.
Розповімо, як приготувати торт «Хвилинка» без згущеного молока, оскільки смак цього стратегічно-ностальгійного продукту подобається далеко не всім, бо грубуватий і приторен.
Крем для торта «Хвилинка» звичайно роблять заварний (з ним теж треба повозитися), ми ж зробимо більш простий, менше калорійний і більш корисний крем з йогурту або сметани (і шоколадний, щоб смачніше).
Торт «Хвилинка» на сковороді – рецепт
Інгредієнти:
Для крему:
Для посипання і прикраси:
Приготування
Змішуємо вершки з розтопленим маслом, додаємо яйця, бренді, погашену соком лимона соду і просіяне борошно. Можна вимішувати тісто виделкою або міксером.
Формуємо з тіста ком і поміщаємо в холодильник на півгодини.
Крем дуже простий: какао-порошок змішати з цукровою пудрою і йогуртом (або сметаною) – ось і все. Тим, кому протипоказані какао і шоколад, можуть замінити його кэробом.
Рубаємо ножем горіхи і трьом на тертці шоколад.
Ділимо відпочиле тісто на 8 приблизно рівних частин, з них розкачуємо коржі, щоб домогтися правильної круглої форми користуємося ножем і кришкою від каструлі – дуже зручно.
Змащуємо добре розігріту сковороду шматочком сала (зручно робити це, насадивши його на вилку). Випікаємо коржі з переворотом до золотисто-коричневих відтінків.
Будуємо торт: корж викладаємо-підкладку на блюдо і рясно промазуємо кремом. Зверху другий корж і так далі, після промазування четвертого коржа посипаємо його горіхами, після промазування п'ятого – викладаємо шар половинок абрикосів з варення. Промазуємо останній корж кремом (або навіть обливаємо), посипаємо горіхами, зверху – абрикоси і посипаємо тертим шоколадом (за бажанням). Зрозуміло, замість абрикосового варення можна використовувати і будь-якого іншого, сливове, наприклад, головне, щоб шматочки плодів не були занадто розварені, все ж кондитерські вироби повинні мати привабливий зовнішній вигляд.
Також в приготуванні торта «Хвилинка» можна використовувати і цукати, загалом, тут великий простір для вашої кулінарної фантазії, використовуйте ті продукти і кухонні запаси, які на даний момент є в господарстві.
Поміщаємо торт години на два в прохолодне місце, нехай коржі добре просочаться.
Подаємо торт з гарячим свіжим чаєм, кавою або какао. Можна подати до цього торту кисломолочні напої, натуральні фруктові соки або компоти.
Рекомендуємо добрі рецепти
«Графські руїни» – рецепт
«Графські руїни» - торт, який подобається практично всім. Тому, якщо ви вибираєте рецепт смачного торта для свята або просто до чаю, зупиніть свій
Торт «День і ніч»
Всі ми любимо іноді побалувати себе і близьких смачною випічкою до чаю. Торт «День і ніч» якраз підійде для такого випадку. Бісквітні коржі зі
Торт «Сметанник» – рецепт
«Сметанник» - ніжний бісквітний торт, на основі сметани. Приготувати його досить просто, головне мати під рукою всі необхідні інгредієнти і кілька
Торт «Хвилинка» в мікрохвильовці
В даний час на кухні у кожної господині є досить кухонних пристроїв для швидкого приготування різних страв. І сьогодні ми вам підкажемо декілька
Сметанний торт «Ведмедик»
Сметанний торт «Ведмедик» - один з найулюбленіших десертів дитинства. Це ласощі пекли ще наші бабусі, до великих свят і значущим подіям. Спробуйте і
Торт «Хвилинка»
Торт «Хвилинка» - ніжний десерт, який можна приготувати дуже легко. Назва цього солодкого страви можна назвати мовцем, оскільки воно точно визначає