Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Торт « Хвилинка» на сковороді

Торт « Хвилинка» на сковороді

25-12-2015, 13:54
841
Торт « Хвилинка» на сковороді
Іноді, наприклад, ввечері після напруженого робочого дня, вам належить прийняти гостей і треба за таким нагоди спорудити який-небудь простий торт, і, щоб довго не морочитися.
Один з варіантів таких швидких і нескладних в приготуванні смачних страв – торт «Хвилинка» – готується він без довгої випічки в духовці на сковороді, що набагато швидше. І ще, цей торт можна готувати, наприклад, на дачі, де є компактна газова плитка, але немає духовки.
У процесі приготування крему для просочення коржів деякі використовують такий продукт, як молоко, консервоване згущене з цукром» (згущене молоко) або його сумнівні аналоги, приготовані з додаванням пальмового масла та інших некорисних компонентів.
Розповімо, як приготувати торт «Хвилинка» без згущеного молока, оскільки смак цього стратегічно-ностальгійного продукту подобається далеко не всім, бо грубуватий і приторен.
Крем для торта «Хвилинка» звичайно роблять заварний (з ним теж треба повозитися), ми ж зробимо більш простий, менше калорійний і більш корисний крем з йогурту або сметани (і шоколадний, щоб смачніше).

Торт «Хвилинка» на сковороді – рецепт


Інгредієнти:

  • вершки натуральні – 150 г;

  • цукор – 1 ст. ложка;

  • масло вершкове – 100 г;

  • яйце куряче – 2 шт.;

  • борошно пшеничне – 2 склянки або трохи більше;

  • бренді плодове або ром – 2 ст. ложки;

  • сода гашене – 1 щіпка;

  • лимон – 05 шт.;

  • шматочок сала свинячого сирого;


  • Для крему:

  • йогурт несолодкий жирністю близько 3% – 300 мл;

  • порошок якісний какао – 2 ст. ложки;

  • цукрова пудра – 2 ст. ложки;

  • ваніль або кориця – 1 щіпка;


  • Для посипання і прикраси:

  • рубані горіхи – 2/3 склянки;

  • шоколадна плитка – 1 шт.;

  • абрикосове варень е (половинки плодів без кісточок).


  • Приготування
    Змішуємо вершки з розтопленим маслом, додаємо яйця, бренді, погашену соком лимона соду і просіяне борошно. Можна вимішувати тісто виделкою або міксером.
    Формуємо з тіста ком і поміщаємо в холодильник на півгодини.
    Крем дуже простий: какао-порошок змішати з цукровою пудрою і йогуртом (або сметаною) – ось і все. Тим, кому протипоказані какао і шоколад, можуть замінити його кэробом.
    Рубаємо ножем горіхи і трьом на тертці шоколад.
    Ділимо відпочиле тісто на 8 приблизно рівних частин, з них розкачуємо коржі, щоб домогтися правильної круглої форми користуємося ножем і кришкою від каструлі – дуже зручно.
    Змащуємо добре розігріту сковороду шматочком сала (зручно робити це, насадивши його на вилку). Випікаємо коржі з переворотом до золотисто-коричневих відтінків.
    Будуємо торт: корж викладаємо-підкладку на блюдо і рясно промазуємо кремом. Зверху другий корж і так далі, після промазування четвертого коржа посипаємо його горіхами, після промазування п'ятого – викладаємо шар половинок абрикосів з варення. Промазуємо останній корж кремом (або навіть обливаємо), посипаємо горіхами, зверху – абрикоси і посипаємо тертим шоколадом (за бажанням). Зрозуміло, замість абрикосового варення можна використовувати і будь-якого іншого, сливове, наприклад, головне, щоб шматочки плодів не були занадто розварені,
    Торт « Хвилинка» на сковороді
    все ж кондитерські вироби повинні мати привабливий зовнішній вигляд.
    Також в приготуванні торта «Хвилинка» можна використовувати і цукати, загалом, тут великий простір для вашої кулінарної фантазії, використовуйте ті продукти і кухонні запаси, які на даний момент є в господарстві.
    Поміщаємо торт години на два в прохолодне місце, нехай коржі добре просочаться.
    Подаємо торт з гарячим свіжим чаєм, кавою або какао. Можна подати до цього торту кисломолочні напої, натуральні фруктові соки або компоти.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    «Графські руїни» – рецепт
    «Графські руїни» – рецепт
    «Графські руїни» - торт, який подобається практично всім. Тому, якщо ви вибираєте рецепт смачного торта для свята або просто до чаю, зупиніть свій
    Торт «День і ніч»
    Торт «День і ніч»
    Всі ми любимо іноді побалувати себе і близьких смачною випічкою до чаю. Торт «День і ніч» якраз підійде для такого випадку. Бісквітні коржі зі
    Торт «Сметанник» – рецепт
    Торт «Сметанник» – рецепт
    «Сметанник» - ніжний бісквітний торт, на основі сметани. Приготувати його досить просто, головне мати під рукою всі необхідні інгредієнти і кілька
    Торт «Хвилинка» в мікрохвильовці
    Торт «Хвилинка» в мікрохвильовці
    В даний час на кухні у кожної господині є досить кухонних пристроїв для швидкого приготування різних страв. І сьогодні ми вам підкажемо декілька
    Сметанний торт «Ведмедик»
    Сметанний торт «Ведмедик»
    Сметанний торт «Ведмедик» - один з найулюбленіших десертів дитинства. Це ласощі пекли ще наші бабусі, до великих свят і значущим подіям. Спробуйте і
    Торт «Хвилинка»
    Торт «Хвилинка»
    Торт «Хвилинка» - ніжний десерт, який можна приготувати дуже легко. Назва цього солодкого страви можна назвати мовцем, оскільки воно точно визначає