Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Торт «День і ніч»

Торт «День і ніч»

23-07-2015, 21:37
2 650
Торт «День і ніч»
До святкових випадків або просто до вихідних можна приготувати торт. Рецептів десертних тортів відомо безліч, деякі з них особливо популярні на пострадянському просторі, з таких і бісквітний торт «День і ніч».
Як ми можемо здогадатися по назві, приготування торта «День і ніч» слід організувати таким чином, щоб побудувати торт з компонентів світлих тонів, білих або близьких до білого кремових і компонентів темних тонів, отримуємо їх з допомогою додавання какао-порошку та шоколаду.

Торт бісквітний «День і ніч» зі сметанним кремом – рецепт


Спочатку бісквіти
Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – близько 100 г;

  • яйце куряче – 3 шт.;

  • цукор – 50 г;

  • крохмаль кукурудзяний – 2 ст. ложки;

  • ваніль або кориця – 1 щіпка;

  • коньяк (плодове бренді або ром) – 1 ст. ложка;

  • сік лимона – 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Яєчні білки відділяємо від жовтків. Білки поміщаємо в холодильник хвилин на 20 (холодні краще збиваються), збиваємо з меншою частиною цукру до стійкої піни. Жовтки ретельно розтираємо з цукром і злегка збиваємо.
    З'єднуємо збиті білки з жовтками, додаємо ванілін, сік лимона, коньяк і просіяне борошно. Можна ще злегка промесить тісто міксером. Заповнюємо тістом змащену вершковим маслом вогнетривку форму на 2/3 (силіконові можна не змащувати), випікаємо в духовій шафі протягом 25-30 хвилин. Переважно класична кругла форма. Витягаємо перевертанням і ще, бісквіт має «відпочити» хоча б півгодини.
    Темний шоколадний бісквіт готуємо так само, тільки перш ніж розмішувати жовтки з цукром змішуємо його з какао-порошком (2-3 ст. ложки).
    Тепер крем
    Поки другий бісквіт випікають і «відпочиває», приготуємо сметанний шоколадний крем .
    Інгредієнти:

  • сметана густа – 250 мл;

  • какао-порошок – 2 ст. ложки;

  • цукрова пудра – 1-2 ст. ложки.


  • Приготування
    Змішати цукрову пудру з какао-порошком і змішуємо зі сметаною. Ретельно розтираємо і – крем готовий. До речі, можна замінити сметану густим несолодким йогуртом.
    Будуємо торт або відразу 2 торта, для цього нам знадобиться склянка рубаних або мелених волоських або лісових горіхів і 1 велика плитка темного шоколаду.
    Будуємо торт «День і ніч»
    Розрізаємо бісквіти, світлий і темний, з бічної сторони на кожен 2 – вийшло 2 світлих коржа і 2 шоколадних.
    Тепер або будуємо один торт з 4 бісквітів, або 2 торта з двох бісквітів, чергуючи світлі і темні коржі.
    Підкладку кладемо на блюдо, обливаємо кремом і посипаємо меленими горіхами, зверху кладемо корж іншого кольору (далі повторюємо цикл або будуємо другий торт на окремому блюді). Коли торт (або торти) побудовані, обливаємо їх зверху кремом і посипаємо горіхами і тертим шоколадом і поміщаємо в прохолодне місце години на 2.
    Можна і прикрасити
    Якщо хочете домогтися більшої виразності і креативності страви, має сенс приготувати білий крем із суміші густого йогурту або сметани (вершків) з додаванням желатинового розчину. Коли крем почне трохи застигати, можна з допомогою кондитерського пакета або шприца зробити окантовку торта по краях і рельєфно намалювати-видавити з білого крему Сонце, Місяць і зірки. Творіть сміливіше.
    Можна будувати торт «День і ніч» по-іншому. Бісквітні круглі коржі, темні та світлі, можна розрізати не тільки з боку, але і зверху на 2 півкола. Нехай 1 сторона буде з шоколадних полукоржей, а інша – зі світлих (виходить 2 торта).
    Десертний пиріг «День і ніч» з підкладкою з пісочного тіста – рецепт на швидку руку.
    Інгредієнти:

  • масло вершкове 100 г;

  • цукор 50 г;

  • борошно пшеничне 150 г;

  • рубані горіхи – 100 г;

  • тісто для шоколадного бісквіта (див. перший рецепт);

  • крем (див. вище);
  • Торт «День і ніч»

  • готовий шоколад темний – 1 плитка маленька.


  • Приготування
    Готуємо пісочне тісто. Всі інгредієнти ретельно перемішуємо і розтираємо. Формуємо основу у формі коржі товщиною близько 2 см і кладемо її в неглибоку змащену маслом форму таким чином, щоб трохи вийшла за краї. Посипаємо рубаними горіхами, заповнюємо поглиблення тестом для шоколадного бісквіта (див. вище) і випікаємо в духовій шафі протягом близько 40-50 хвилин. Обливаємо кремом (див. вище) або шоколадною глазур'ю, посипаємо горіхами і тертим шоколадом.
    Подаємо десертні торти і пироги з чаєм, кавою або ройбушем.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Торт «Ніжність»
    Торт «Ніжність»
    Торт «Ніжність» повністю відповідає своїй назві - легкий, повітряний бісквіт з ніжним кремом припаде до смаку кожному ласуни. Існує багато варіантів
    «Графські руїни» – рецепт
    «Графські руїни» – рецепт
    «Графські руїни» - торт, який подобається практично всім. Тому, якщо ви вибираєте рецепт смачного торта для свята або просто до чаю, зупиніть свій
    Торт «Три шоколади»
    Торт «Три шоколади»
    Торт «Три шоколади» - справжнє задоволення для любителів солодкого. Ніжна кремова текстура, три шоколадних смаку і чудовий аромат не залишать
    Торт «Сметанник» – рецепт
    Торт «Сметанник» – рецепт
    «Сметанник» - ніжний бісквітний торт, на основі сметани. Приготувати його досить просто, головне мати під рукою всі необхідні інгредієнти і кілька
    Сирний торт без випічки
    Сирний торт без випічки
    Сирний торт без випічки - прекрасний десерт для дітей і не тільки! Сир без термічної обробки зберігає всі свої корисні властивості, при цьому такий
    Шоколадний торт рецепт
    Шоколадний торт рецепт
    Шоколад - один з найулюбленіших ласощів і дітей, і дорослих, як, втім, і торт. Ці десерти збирають на чаювання всю сім'ю, то чому б їх не об'єднати і