Торт «Ніжність»
Хочете приготувати торт «Ніжність»? Рецептів з цією назвою в Інтернеті безліч, все кардинально різні. Однак все ж назви логічно зрозуміло, що це кондитерський виріб має бути виконано з легких, ніжних, не різких на смак компонентів, наприклад, повітряного бісквіта не приторного і не занадто жирного крему, фруктів, може бути, фруктового желе. З цього і будемо виходити.
Інгредієнти:
яйця – 4 шт.;
пшеничне борошно високосортна – 100 г,
цукор (краще пудра) – 150 г;
крохмаль – 2 ст. ложки;
ром або кухарську бренді – 2 ч. ложки;
ваніль – 1 щіпка;
ківі, банан;
вишня заморожена або консервована у власному соку.
Для крему:
густий йогурт несолодкий – 400 мл;
какао-порошок – 2 ст. ложки;
пудра цукрова;
шоколад готовий темний – 1 маленька плитка
желатин 15 р.
Приготування
Для крему розводимо в окремій мисці желатин в трохи теплій кип'яченій воді, нехай набухає.
Тепер бісквіт . Яєчні жовтки відділяємо від білків і розтираємо з цукром. Білки окремо збиваємо міксером до стану стійкої піни. Змішуємо в мисці те й інше і потроху додаємо просіяне борошно, крохмаль, ром і ваніль. Міксером промешиваем тісто, заливаємо його у форму, змащену вершковим маслом. Випікаємо бісквітний корж в духовій шафі протягом 20-25 хвилин (температура близько 200°С).
Приготуємо крем. Змішуємо какао-порошок з цукровою пудрою, додаємо розтоплений шоколад (половину плитки). З'єднуємо шоколадну суміш з йогуртом, желатиновий проціджений розчин, додаємо 30 мл вишневого соку і перемішуємо.
Коли корж готовий витягуємо його з форми, розрізаємо збоку, виходить два коржа, один з них буде підкладкою. Обмазуємо підкладку кремом і викладаємо одним шаром упереміш круглі скибочки бананів, ківі і вишеньки без кісточок. Зверху обливаємо шаром крему і накриваємо другим коржем пористої стороною вгору. Обмазуємо верхній корж кремом і знову викладаємо шар фруктів. Обливаємо торт кремом і – в прохолоду на 3-5 годин, хай просочиться і застигне. Такий торт безумовно може називатися «Фруктова ніжність» (фрукти можуть бути і іншими).
Інгредієнти:
печиво, крекери для підкладки;
сир середньої жирності – 500 г;
молоко – 15 склянки;
свіжі фрукти, ягоди будь-які крім яблук або сметана;
фруктовий сік-фреш (будь-який, наприклад, вишневий або апельсиновий);
цукор-пісок (а краще пудра) – 100 г;
йогурт несолодкий;
желатин 25 г;
горіхи мелені;
кориця.
Желатин заливаємо теплою водою в окремій чашці (починаємо готувати, коли набубнявіє і розчиниться).
Крекери занурюємо в молоко і викладаємо на страву підкладку.
Сир розминаємо виделкою, додаємо трохи йогурту і мелені горіхи в бажаному кількості, перемішуємо. Трохи прогріваємо фруктовий сік з цукром, щоб цукор розчинився. Трохи охолоджуємо і додаємо проціджений через сито желатиновий розчин. З'єднуємо фруктово-желатинову суміш з сирною масою.
Лопаткою викладаємо шар сирно-фруктово-желейною маси поверх підкладки з печива (повинна піти половина обсягу). Наступним шаром викладаємо тонкі скибочки фруктів, перемішаних з ягодами. Викладаємо шар крекерів. В залишок сирної маси можна додати какао-порошку, змішаного з цукром + трохи кориці. Викладаємо ще один шар сирної маси, зверху – скибочки фруктів, ягоди і в холодильник на 3 години.
Торт «Ніжність» відповідні назви у нас точно вийшли, подаємо їх з чаєм, кавою або ройбушем.
Торт «Фруктова ніжність» – рецепт
Інгредієнти:
Для крему:
Приготування
Для крему розводимо в окремій мисці желатин в трохи теплій кип'яченій воді, нехай набухає.
Тепер бісквіт . Яєчні жовтки відділяємо від білків і розтираємо з цукром. Білки окремо збиваємо міксером до стану стійкої піни. Змішуємо в мисці те й інше і потроху додаємо просіяне борошно, крохмаль, ром і ваніль. Міксером промешиваем тісто, заливаємо його у форму, змащену вершковим маслом. Випікаємо бісквітний корж в духовій шафі протягом 20-25 хвилин (температура близько 200°С).
Приготуємо крем. Змішуємо какао-порошок з цукровою пудрою, додаємо розтоплений шоколад (половину плитки). З'єднуємо шоколадну суміш з йогуртом, желатиновий проціджений розчин, додаємо 30 мл вишневого соку і перемішуємо.
Коли корж готовий витягуємо його з форми, розрізаємо збоку, виходить два коржа, один з них буде підкладкою. Обмазуємо підкладку кремом і викладаємо одним шаром упереміш круглі скибочки бананів, ківі і вишеньки без кісточок. Зверху обливаємо шаром крему і накриваємо другим коржем пористої стороною вгору. Обмазуємо верхній корж кремом і знову викладаємо шар фруктів. Обливаємо торт кремом і – в прохолоду на 3-5 годин, хай просочиться і застигне. Такий торт безумовно може називатися «Фруктова ніжність» (фрукти можуть бути і іншими).
Торт «Ніжність» сирний – рецепт без випічки
Інгредієнти:
Желатин заливаємо теплою водою в окремій чашці (починаємо готувати, коли набубнявіє і розчиниться).
Крекери занурюємо в молоко і викладаємо на страву підкладку.
Сир розминаємо виделкою, додаємо трохи йогурту і мелені горіхи в бажаному кількості, перемішуємо. Трохи прогріваємо фруктовий сік з цукром, щоб цукор розчинився. Трохи охолоджуємо і додаємо проціджений через сито желатиновий розчин. З'єднуємо фруктово-желатинову суміш з сирною масою.
Лопаткою викладаємо шар сирно-фруктово-желейною маси поверх підкладки з печива (повинна піти половина обсягу). Наступним шаром викладаємо тонкі скибочки фруктів, перемішаних з ягодами. Викладаємо шар крекерів. В залишок сирної маси можна додати какао-порошку, змішаного з цукром + трохи кориці. Викладаємо ще один шар сирної маси, зверху – скибочки фруктів, ягоди і в холодильник на 3 години.
Торт «Ніжність» відповідні назви у нас точно вийшли, подаємо їх з чаєм, кавою або ройбушем.
Рекомендуємо добрі рецепти
Торт «Посмішка негра» – рецепт
Торт з унікальною назвою «Посмішка негра» - це всього лише шоколадні бісквіти з прошарком повітряного безе посередині. Але тим не менш, такий простий
«Графські руїни» – рецепт
«Графські руїни» - торт, який подобається практично всім. Тому, якщо ви вибираєте рецепт смачного торта для свята або просто до чаю, зупиніть свій
Торт «День і ніч»
Всі ми любимо іноді побалувати себе і близьких смачною випічкою до чаю. Торт «День і ніч» якраз підійде для такого випадку. Бісквітні коржі зі
Торт «Три шоколади»
Торт «Три шоколади» - справжнє задоволення для любителів солодкого. Ніжна кремова текстура, три шоколадних смаку і чудовий аромат не залишать
Торт «Сметанник» – рецепт
«Сметанник» - ніжний бісквітний торт, на основі сметани. Приготувати його досить просто, головне мати під рукою всі необхідні інгредієнти і кілька
Сирний торт без випічки
Сирний торт без випічки - прекрасний десерт для дітей і не тільки! Сир без термічної обробки зберігає всі свої корисні властивості, при цьому такий