Хочете приготувати торт «Ніжність»? Рецептів з цією назвою в Інтернеті безліч, все кардинально різні. Однак все ж назви логічно зрозуміло, що це кондитерський виріб має бути виконано з легких, ніжних, не різких на смак компонентів, наприклад, повітряного бісквіта не приторного і не занадто жирного крему, фруктів, може бути, фруктового желе. З цього і будемо виходити.
Торт «Фруктова ніжність» – рецепт
Інгредієнти: яйця – 4 шт.; пшеничне борошно високосортна – 100 г, цукор (краще пудра) – 150 г; крохмаль – 2 ст. ложки; ром або кухарську бренді – 2 ч. ложки; ваніль – 1 щіпка; ківі, банан; вишня заморожена або консервована у власному соку. Для крему:
густий йогурт несолодкий – 400 мл; какао-порошок – 2 ст. ложки; пудра цукрова; шоколад готовий темний – 1 маленька плитка желатин 15 р. Приготування Для крему розводимо в окремій мисці желатин в трохи теплій кип'яченій воді, нехай набухає.
Тепер бісквіт . Яєчні жовтки відділяємо від білків і розтираємо з цукром. Білки окремо збиваємо міксером до стану стійкої піни. Змішуємо в мисці те й інше і потроху додаємо просіяне борошно, крохмаль, ром і ваніль. Міксером промешиваем тісто, заливаємо його у форму, змащену вершковим маслом. Випікаємо бісквітний корж в духовій шафі протягом 20-25 хвилин (температура близько 200°С).
Приготуємо крем. Змішуємо какао-порошок з цукровою пудрою, додаємо розтоплений шоколад (половину плитки). З'єднуємо шоколадну суміш з йогуртом, желатиновий проціджений розчин, додаємо 30 мл вишневого соку і перемішуємо.
Коли корж готовий витягуємо його з форми, розрізаємо збоку, виходить два коржа, один з них буде підкладкою. Обмазуємо підкладку кремом і викладаємо одним шаром упереміш круглі скибочки бананів, ківі і вишеньки без кісточок. Зверху обливаємо шаром крему і накриваємо другим коржем пористої стороною вгору. Обмазуємо верхній корж кремом і знову викладаємо шар фруктів. Обливаємо торт кремом і – в прохолоду на 3-5 годин, хай просочиться і застигне. Такий торт безумовно може називатися «Фруктова ніжність» (фрукти можуть бути і іншими).
Торт «Ніжність» сирний – рецепт без випічки
Інгредієнти: печиво, крекери для підкладки; сир середньої жирності – 500 г; молоко – 15 склянки; свіжі фрукти, ягоди будь-які крім яблук або сметана; фруктовий сік-фреш (будь-який, наприклад, вишневий або апельсиновий); цукор-пісок (а краще пудра) – 100 г; йогурт несолодкий; желатин 25 г; горіхи мелені; кориця. Желатин заливаємо теплою водою в окремій чашці (починаємо готувати, коли набубнявіє і розчиниться).
Крекери занурюємо в молоко і викладаємо на страву підкладку.
Сир розминаємо виделкою, додаємо трохи йогурту і мелені горіхи в бажаному кількості, перемішуємо. Трохи прогріваємо фруктовий сік з цукром, щоб цукор розчинився. Трохи охолоджуємо і додаємо проціджений через сито желатиновий розчин. З'єднуємо фруктово-желатинову суміш з сирною масою.
Лопаткою викладаємо шар сирно-фруктово-желейною маси поверх підкладки з печива (повинна піти половина обсягу). Наступним шаром викладаємо тонкі скибочки фруктів, перемішаних з ягодами. Викладаємо шар крекерів. В залишок сирної маси можна додати какао-порошку, змішаного з цукром + трохи кориці. Викладаємо ще один шар сирної маси, зверху – скибочки фруктів, ягоди і в холодильник на 3 години.
Торт «Ніжність» відповідні назви у нас точно вийшли, подаємо їх з чаєм, кавою або ройбушем.