«Графські руїни» – рецепт

Розповімо, як приготувати торт «Графські руїни» по-домашньому.
Важливий момент
Відомі різні варіанти рецептів торт «Графські руїни», деякі з них зі згущеним молоком. Зараз справжнє згущене молоко з цукром, зроблене з дотриманням Госту, ще треба знайти. Ми ж пропонуємо приготувати легкі, не нудотні торти з не надто жирними кремами. А тому, незважаючи на ностальгію, замість, можливо, сумнівного і не надто корисного продукту краще використовувати натуральні вершки, сметану, а ще краще – несолодкий йогурт.
«Графські руїни» – класичний рецепт (покращений)
Інгредієнти:
Для безе:
Для крему:
Для прошарку і посипання:
Приготування
Відокремлюємо яєчні білки від жовтків для приготування безе. Поміщаємо білки в холод в закритій ємності. А поки печемо бісквіт.
Цукрову пудру змішати з какао-порошком і яєчними жовтками. Решту пудри змішуємо з білками і збиваємо до стійкої піни. Змішуємо в мисці просіяне борошно, крохмаль, йогурт і шоколадно-жовткову суміш, додаємо погашену соду і ром. Замішуємо тісто. Додаємо в тісто збиті білки. Можна злегка промесить тісто міксером.
Заповнюємо тістом форму, але не на всю глибину. Випікаємо в духовій шафі при середній температурі до появи приємного рум'яного відтінку. Готовність перевіряємо протикання коржа сірником в середині, вона повинна залишитися сухою. Витягаємо бісквіт, нехай остигає, поки будемо готувати безе.
Змішаємо сік лимона з цукровою пудрою і білками. Взобьем міксером до стійкої піни. Простилаем деко пекарської папером або кладемо на нього силіконовий килимок. Викладаємо невеликі порції білково-цукрової суміші, дозуючи будь-яким зручним способом (з допомогою кондитерського пакета або шприца, або звичайної столової ложки). Час випікання безе може широко варіювати від 20 хвилин до години (залежить від температури, розміру і бажаної м'якості безе всередині кожної штуки). В процесі

Готуємо крем: треба змішати какао-порошок з цукровою пудрою і йогуртом, а потім додати ваніль або корицю.
Бісквіт розрізаємо на 2 частини з бічної сторони, вийшло 2 коржа. Кладемо перший корж на блюдо пористої стороною вгору. Рясно і рівномірно обмазуємо поверхню коржа кремом і рясно посипаємо меленими горіхами. Зверху накладаємо другий корж і також рясно обмазуємо його. Чи можна зробити відразу два торта. Зверху обмазаного і притрушеного горіхами коржа викладаємо штучки безе несиметричним горбком (або горбками), зображуємо як би руїни замку. Нерівномірними цівками – так, щоб вийшли патьоки, поливаємо торт кремом, обсипаємо горіхами і тертим шоколадом.
Подаємо торт з чаєм, кавою або ройбушем.
Рекомендуємо добрі рецепти

Торт з безе
Безе - це така повітряна основа з яєць і цукру, яку використовують в приготуванні різних десертів, в тому числі і тортів. Давайте з вами розглянемо

Торт «Графські руїни» з безе
Хто ж з нас не пробував такий смачний десерт, як торт «Графські руїни». І сьогодні ми вам розповімо, як правильно його спекти з безе в домашніх