Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » «Графські руїни» – рецепт

«Графські руїни» – рецепт

23-07-2015, 21:41
969
«Графські руїни» – рецепт
Роздумуєте про те, якою б спекти торт на вихідні або на свята? Пропонуємо вам рецепт цікавого бісквітного торта «Графські руїни», приготування якого не особливо складний.
Розповімо, як приготувати торт «Графські руїни» по-домашньому.
Важливий момент
Відомі різні варіанти рецептів торт «Графські руїни», деякі з них зі згущеним молоком. Зараз справжнє згущене молоко з цукром, зроблене з дотриманням Госту, ще треба знайти. Ми ж пропонуємо приготувати легкі, не нудотні торти з не надто жирними кремами. А тому, незважаючи на ностальгію, замість, можливо, сумнівного і не надто корисного продукту краще використовувати натуральні вершки, сметану, а ще краще – несолодкий йогурт.

«Графські руїни» – класичний рецепт (покращений)


Інгредієнти:

  • борошно пшеничне якісна – близько 15 склянок;

  • крохмаль кукурудзяний – близько 05 склянки;

  • яйце куряче – 4 шт.;

  • йогурт або сметана – 180 мл;

  • цукор (можна у вигляді пудри) – 130 г;

  • какао порошок – 2 ст. ложки;

  • ром або коньяк, плодове бренді – 1 ст. ложка;

  • сода, погашена – 1 щіпка;

  • лимон.


  • Для безе:

  • білки курячих яєць – 3 шт.;

  • цукрова пудра – 120 г;

  • сік лимона.


  • Для крему:

  • сметана, йогурт або вершки густі – 300 мл;

  • цукрова пудра – 3 ст. ложки;

  • какао порошок – 1 ст. ложка;

  • ваніль або кориця – 1 щіпка.


  • Для прошарку і посипання:

  • мелені або рубані горіхи;

  • шоколад готовий темний – 1 плитка середнього розміру.


  • Приготування
    Відокремлюємо яєчні білки від жовтків для приготування безе. Поміщаємо білки в холод в закритій ємності. А поки печемо бісквіт.
    Цукрову пудру змішати з какао-порошком і яєчними жовтками. Решту пудри змішуємо з білками і збиваємо до стійкої піни. Змішуємо в мисці просіяне борошно, крохмаль, йогурт і шоколадно-жовткову суміш, додаємо погашену соду і ром. Замішуємо тісто. Додаємо в тісто збиті білки. Можна злегка промесить тісто міксером.
    Заповнюємо тістом форму, але не на всю глибину. Випікаємо в духовій шафі при середній температурі до появи приємного рум'яного відтінку. Готовність перевіряємо протикання коржа сірником в середині, вона повинна залишитися сухою. Витягаємо бісквіт, нехай остигає, поки будемо готувати безе.
    Змішаємо сік лимона з цукровою пудрою і білками. Взобьем міксером до стійкої піни. Простилаем деко пекарської папером або кладемо на нього силіконовий килимок. Викладаємо невеликі порції білково-цукрової суміші, дозуючи будь-яким зручним способом (з допомогою кондитерського пакета або шприца, або звичайної столової ложки). Час випікання безе може широко варіювати від 20 хвилин до години (залежить від температури, розміру і бажаної м'якості безе всередині кожної штуки). В процесі
    «Графські руїни» – рецепт
    випікання періодично відкриваємо духовку на кілька секунд. Готове безе теж має злегка охолонути.
    Готуємо крем: треба змішати какао-порошок з цукровою пудрою і йогуртом, а потім додати ваніль або корицю.
    Бісквіт розрізаємо на 2 частини з бічної сторони, вийшло 2 коржа. Кладемо перший корж на блюдо пористої стороною вгору. Рясно і рівномірно обмазуємо поверхню коржа кремом і рясно посипаємо меленими горіхами. Зверху накладаємо другий корж і також рясно обмазуємо його. Чи можна зробити відразу два торта. Зверху обмазаного і притрушеного горіхами коржа викладаємо штучки безе несиметричним горбком (або горбками), зображуємо як би руїни замку. Нерівномірними цівками – так, щоб вийшли патьоки, поливаємо торт кремом, обсипаємо горіхами і тертим шоколадом.
    Подаємо торт з чаєм, кавою або ройбушем.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Торт з безе
    Торт з безе
    Безе - це така повітряна основа з яєць і цукру, яку використовують в приготуванні різних десертів, в тому числі і тортів. Давайте з вами розглянемо
    Торт «Графські руїни» з безе
    Торт «Графські руїни» з безе
    Хто ж з нас не пробував такий смачний десерт, як торт «Графські руїни». І сьогодні ми вам розповімо, як правильно його спекти з безе в домашніх