Роздумуєте про те, якою б спекти торт на вихідні або на свята? Пропонуємо вам рецепт цікавого бісквітного торта «Графські руїни», приготування якого не особливо складний.
Розповімо, як приготувати торт «Графські руїни» по-домашньому.
Важливий момент Відомі різні варіанти рецептів торт «Графські руїни», деякі з них зі згущеним молоком. Зараз справжнє згущене молоко з цукром, зроблене з дотриманням Госту, ще треба знайти. Ми ж пропонуємо приготувати легкі, не нудотні торти з не надто жирними кремами. А тому, незважаючи на ностальгію, замість, можливо, сумнівного і не надто корисного продукту краще використовувати натуральні вершки, сметану, а ще краще – несолодкий йогурт.
«Графські руїни» – класичний рецепт (покращений)
Інгредієнти: борошно пшеничне якісна – близько 15 склянок; крохмаль кукурудзяний – близько 05 склянки; яйце куряче – 4 шт.; йогурт або сметана – 180 мл; цукор (можна у вигляді пудри) – 130 г; какао порошок – 2 ст. ложки; ром або коньяк, плодове бренді – 1 ст. ложка; сода, погашена – 1 щіпка; лимон. Для безе:
білки курячих яєць – 3 шт.; цукрова пудра – 120 г; сік лимона. Для крему:
сметана, йогурт або вершки густі – 300 мл; цукрова пудра – 3 ст. ложки; какао порошок – 1 ст. ложка; ваніль або кориця – 1 щіпка. Для прошарку і посипання:
мелені або рубані горіхи; шоколад готовий темний – 1 плитка середнього розміру. Приготування Відокремлюємо яєчні білки від жовтків для приготування безе. Поміщаємо білки в холод в закритій ємності. А поки печемо бісквіт.
Цукрову пудру змішати з какао-порошком і яєчними жовтками. Решту пудри змішуємо з білками і збиваємо до стійкої піни. Змішуємо в мисці просіяне борошно, крохмаль, йогурт і шоколадно-жовткову суміш, додаємо погашену соду і ром. Замішуємо тісто. Додаємо в тісто збиті білки. Можна злегка промесить тісто міксером.
Заповнюємо тістом форму, але не на всю глибину. Випікаємо в духовій шафі при середній температурі до появи приємного рум'яного відтінку. Готовність перевіряємо протикання коржа сірником в середині, вона повинна залишитися сухою. Витягаємо бісквіт, нехай остигає, поки будемо готувати безе.
Змішаємо сік лимона з цукровою пудрою і білками. Взобьем міксером до стійкої піни. Простилаем деко пекарської папером або кладемо на нього силіконовий килимок. Викладаємо невеликі порції білково-цукрової суміші, дозуючи будь-яким зручним способом (з допомогою кондитерського пакета або шприца, або звичайної столової ложки). Час випікання безе може широко варіювати від 20 хвилин до години (залежить від температури, розміру і бажаної м'якості безе всередині кожної штуки). В процесі
випікання періодично відкриваємо духовку на кілька секунд. Готове безе теж має злегка охолонути.
Готуємо крем: треба змішати какао-порошок з цукровою пудрою і йогуртом, а потім додати ваніль або корицю.
Бісквіт розрізаємо на 2 частини з бічної сторони, вийшло 2 коржа. Кладемо перший корж на блюдо пористої стороною вгору. Рясно і рівномірно обмазуємо поверхню коржа кремом і рясно посипаємо меленими горіхами. Зверху накладаємо другий корж і також рясно обмазуємо його. Чи можна зробити відразу два торта. Зверху обмазаного і притрушеного горіхами коржа викладаємо штучки безе несиметричним горбком (або горбками), зображуємо як би руїни замку. Нерівномірними цівками – так, щоб вийшли патьоки, поливаємо торт кремом, обсипаємо горіхами і тертим шоколадом.
Подаємо торт з чаєм, кавою або ройбушем.