Торт «Казка» з маком, горіхами і родзинками
Ніяка магазинна солодкість не зрівняється з цим домашнім тортиком. Адже його приготують з любов'ю з самих свіжих натуральних продуктів. Зараз ми розповімо, як спекти торт з трьох коржів з маком, горіхами і родзинками. В записниках багатьох хазяєчок він значиться як торт «Казка». Назва говорить сама за себе, торт виходить просто надзвичайно смачним.
Інгредієнти:
Для тіста:
пшеничне борошно – 80 г;
розпушувач – 15 г;
яйце велике – 1 шт.;
цукровий пісок – 100 г;
сметана – 90 г;
мак – 100 г;
світлий родзинки – 100 г;
подрібнені горіхи – 100 р.
Для крему:
сметана 25% жирності – 250 г;
цукор.
Приготування
Спочатку зробимо тісто для торта з трьох шарів – з маком, родзинками і горіхами. Для цього яйце збиваємо з цукром, кладемо сметану і перемішуємо ложкою. Частинами додаємо борошно з розпушувачем. Тепер додаємо мак і добре розмішуємо. З такого ж набору продуктів робимо тісто для другого коржа, у нього додаємо рубані горіхи. А в третю частину тіста додаємо родзинки. Випікаємо всі 3 коржа приблизно по півгодини. Потім їх остуджуємо і робимо крем: жирну сметану розтираємо з цукром. Його кількість регулюємо за смаком. Остиглі коржі промазуємо кремом і залишаємо просочитися тришаровий торт «Казка» на годинку-дві.
Інгредієнти:
борошно – 270 г;
курячі яйця – 3 шт.;
сметана – 300 г;
родзинки білий – 150 г;
мак – 100 г;
цукор – 270 г;
подрібнений фундук – 100 г;
розм'якшене масло – 170 г;
харчова сода – 10 г;
згущене молоко – 1 банка;
вершки 33% жирності – 180 мл
Приготування
Спочатку займемося підготовкою інгредієнтів для домашнього торта з маком, родзинками і горіхами. Фундук рубаємо ножем, трохи горішків залишаємо – вони нам будуть потрібні для прикраси. Мак промиваємо, заливаємо його солодкою водою і даємо постояти півгодини. Після цього поміщаємо його на сковороду і прогріваємо, поки не випарується волога. Ізюм також промиваємо й обсушуємо паперовими рушниками, а потім обвалюємо у борошні. Завдяки такій підготовці родзинки не опаде на дно форми при випічці. Тепер, коли наповнювачі підготовлені, приступимо до тесту: розтираємо яйця і цукор, кладемо сметану, підсипаємо просіяне борошно і гашену соду, розмішуємо, ділимо тісто на 3 частини. Тепер у кожну кладемо свій наповнювач і розмішуємо. У форму викладаємо частину тіста і печемо корж півгодини при 180 градусах. Так вчиняємо з кожною частиною. Тепер готуємо крем: збиваємо вершки, кладемо розм'якшене вершкове масло і згущене молоко. Ретельно розмішуємо і промазуємо кремом готові остиглі коржі. Верх торта прикрашаємо крихтою з волоських горіхів , родзинками, маком. Також можна притрусити його тертим шоколадом.
Рецепт торта з маком, родзинками і горіхами
Інгредієнти:
Для тіста:
Для крему:
Приготування
Спочатку зробимо тісто для торта з трьох шарів – з маком, родзинками і горіхами. Для цього яйце збиваємо з цукром, кладемо сметану і перемішуємо ложкою. Частинами додаємо борошно з розпушувачем. Тепер додаємо мак і добре розмішуємо. З такого ж набору продуктів робимо тісто для другого коржа, у нього додаємо рубані горіхи. А в третю частину тіста додаємо родзинки. Випікаємо всі 3 коржа приблизно по півгодини. Потім їх остуджуємо і робимо крем: жирну сметану розтираємо з цукром. Його кількість регулюємо за смаком. Остиглі коржі промазуємо кремом і залишаємо просочитися тришаровий торт «Казка» на годинку-дві.
Тришаровий торт «Казка» - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку займемося підготовкою інгредієнтів для домашнього торта з маком, родзинками і горіхами. Фундук рубаємо ножем, трохи горішків залишаємо – вони нам будуть потрібні для прикраси. Мак промиваємо, заливаємо його солодкою водою і даємо постояти півгодини. Після цього поміщаємо його на сковороду і прогріваємо, поки не випарується волога. Ізюм також промиваємо й обсушуємо паперовими рушниками, а потім обвалюємо у борошні. Завдяки такій підготовці родзинки не опаде на дно форми при випічці. Тепер, коли наповнювачі підготовлені, приступимо до тесту: розтираємо яйця і цукор, кладемо сметану, підсипаємо просіяне борошно і гашену соду, розмішуємо, ділимо тісто на 3 частини. Тепер у кожну кладемо свій наповнювач і розмішуємо. У форму викладаємо частину тіста і печемо корж півгодини при 180 градусах. Так вчиняємо з кожною частиною. Тепер готуємо крем: збиваємо вершки, кладемо розм'якшене вершкове масло і згущене молоко. Ретельно розмішуємо і промазуємо кремом готові остиглі коржі. Верх торта прикрашаємо крихтою з волоських горіхів , родзинками, маком. Також можна притрусити його тертим шоколадом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тришаровий пиріг з маком, горіхами і родзинками
Побалуйте рідних новеньким десертом, рецепт якого докладно описано далі в статті. Ніяких особливих або недоступних інгредієнтів використовувати не
Празький торт зі згущеним молоком - рецепт
Празький торт - це чудовий шоколадний бісквіт, який просочений найніжнішим вершковим кремом. Від такого домашнього ласощі неможливо відмовитися.
Торт з маком, родзинками і горіхами
Коли сезон свіжих фруктів ще не підійшов, а так хочеться незвичайного десерту, приготуйте торт з горіхами, родзинками і маком. Ситний і простий у
Торт «Казка» - рецепт з горіхами та маком
Кому з вас не знайомий з дитинства смак чудового торта «Казка»! Щоб торт вийшов дійсно казковим, господині потрібно час на випікання трьох різних
«Сметанник» в мультиварці
Торт «Сметанник» - чудовий десерт, смак якого припаде до вподоби всьому сімейству. Приготувати його дуже просто, особливо з кухонною помічницею -
Торт з родзинками
Родзинки - частий супутник випічки. З ним готують не тільки булочки і паски. Ми підкажемо вам цікаві варіанти приготування торта з родзинками.