Ніяка магазинна солодкість не зрівняється з цим домашнім тортиком. Адже його приготують з любов'ю з самих свіжих натуральних продуктів. Зараз ми розповімо, як спекти торт з трьох коржів з маком, горіхами і родзинками. В записниках багатьох хазяєчок він значиться як торт «Казка». Назва говорить сама за себе, торт виходить просто надзвичайно смачним.
Рецепт торта з маком, родзинками і горіхами
Інгредієнти: Для тіста:
пшеничне борошно – 80 г; розпушувач – 15 г; яйце велике – 1 шт.; цукровий пісок – 100 г; сметана – 90 г; мак – 100 г; світлий родзинки – 100 г; подрібнені горіхи – 100 р. Для крему:
сметана 25% жирності – 250 г; цукор. Приготування Спочатку зробимо тісто для торта з трьох шарів – з маком, родзинками і горіхами. Для цього яйце збиваємо з цукром, кладемо сметану і перемішуємо ложкою. Частинами додаємо борошно з розпушувачем. Тепер додаємо мак і добре розмішуємо. З такого ж набору продуктів робимо тісто для другого коржа, у нього додаємо рубані горіхи. А в третю частину тіста додаємо родзинки. Випікаємо всі 3 коржа приблизно по півгодини. Потім їх остуджуємо і робимо крем: жирну сметану розтираємо з цукром. Його кількість регулюємо за смаком. Остиглі коржі промазуємо кремом і залишаємо просочитися тришаровий торт «Казка» на годинку-дві.
Тришаровий торт «Казка» - рецепт
Інгредієнти: борошно – 270 г; курячі яйця – 3 шт.; сметана – 300 г; родзинки білий – 150 г; мак – 100 г; цукор – 270 г; подрібнений фундук – 100 г; розм'якшене масло – 170 г; харчова сода – 10 г; згущене молоко – 1 банка; вершки 33% жирності – 180 мл Приготування Спочатку займемося підготовкою інгредієнтів для домашнього торта з маком, родзинками і горіхами. Фундук рубаємо ножем, трохи горішків залишаємо – вони нам будуть потрібні для прикраси. Мак промиваємо, заливаємо його солодкою водою і даємо постояти півгодини. Після цього поміщаємо його на сковороду і прогріваємо, поки не випарується волога. Ізюм також промиваємо й обсушуємо паперовими рушниками, а потім обвалюємо

у борошні. Завдяки такій підготовці родзинки не опаде на дно форми при випічці. Тепер, коли наповнювачі підготовлені, приступимо до тесту: розтираємо яйця і цукор, кладемо сметану, підсипаємо просіяне борошно і гашену соду, розмішуємо, ділимо тісто на 3 частини. Тепер у кожну кладемо свій наповнювач і розмішуємо. У форму викладаємо частину тіста і печемо корж півгодини при 180 градусах. Так вчиняємо з кожною частиною. Тепер готуємо крем: збиваємо вершки, кладемо розм'якшене вершкове масло і згущене молоко. Ретельно розмішуємо і промазуємо кремом готові остиглі коржі. Верх торта прикрашаємо крихтою з волоських горіхів , родзинками, маком. Також можна притрусити його тертим шоколадом.