Вернуться назад Распечатать

Торт «Казка» з маком, горіхами і родзинками

Торт «Казка» з маком, горіхами і родзинками
Ніяка магазинна солодкість не зрівняється з цим домашнім тортиком. Адже його приготують з любов'ю з самих свіжих натуральних продуктів. Зараз ми розповімо, як спекти торт з трьох коржів з маком, горіхами і родзинками. В записниках багатьох хазяєчок він значиться як торт «Казка». Назва говорить сама за себе, торт виходить просто надзвичайно смачним.

Рецепт торта з маком, родзинками і горіхами


Інгредієнти:
Для тіста:

  • пшеничне борошно – 80 г;

  • розпушувач – 15 г;

  • яйце велике – 1 шт.;

  • цукровий пісок – 100 г;

  • сметана – 90 г;

  • мак – 100 г;

  • світлий родзинки – 100 г;

  • подрібнені горіхи – 100 р.


  • Для крему:

  • сметана 25% жирності – 250 г;

  • цукор.


  • Приготування
    Спочатку зробимо тісто для торта з трьох шарів – з маком, родзинками і горіхами. Для цього яйце збиваємо з цукром, кладемо сметану і перемішуємо ложкою. Частинами додаємо борошно з розпушувачем. Тепер додаємо мак і добре розмішуємо. З такого ж набору продуктів робимо тісто для другого коржа, у нього додаємо рубані горіхи. А в третю частину тіста додаємо родзинки. Випікаємо всі 3 коржа приблизно по півгодини. Потім їх остуджуємо і робимо крем: жирну сметану розтираємо з цукром. Його кількість регулюємо за смаком. Остиглі коржі промазуємо кремом і залишаємо просочитися тришаровий торт «Казка» на годинку-дві.

    Тришаровий торт «Казка» - рецепт


    Інгредієнти:

  • борошно – 270 г;

  • курячі яйця – 3 шт.;

  • сметана – 300 г;

  • родзинки білий – 150 г;

  • мак – 100 г;

  • цукор – 270 г;

  • подрібнений фундук – 100 г;

  • розм'якшене масло – 170 г;

  • харчова сода – 10 г;

  • згущене молоко – 1 банка;

  • вершки 33% жирності – 180 мл


  • Приготування
    Спочатку займемося підготовкою інгредієнтів для домашнього торта з маком, родзинками і горіхами. Фундук рубаємо ножем, трохи горішків залишаємо – вони нам будуть потрібні для прикраси. Мак промиваємо, заливаємо його солодкою водою і даємо постояти півгодини. Після цього поміщаємо його на сковороду і прогріваємо, поки не випарується волога. Ізюм також промиваємо й обсушуємо паперовими рушниками, а потім обвалюємо
    Торт «Казка» з маком, горіхами і родзинками
    у борошні. Завдяки такій підготовці родзинки не опаде на дно форми при випічці. Тепер, коли наповнювачі підготовлені, приступимо до тесту: розтираємо яйця і цукор, кладемо сметану, підсипаємо просіяне борошно і гашену соду, розмішуємо, ділимо тісто на 3 частини. Тепер у кожну кладемо свій наповнювач і розмішуємо. У форму викладаємо частину тіста і печемо корж півгодини при 180 градусах. Так вчиняємо з кожною частиною. Тепер готуємо крем: збиваємо вершки, кладемо розм'якшене вершкове масло і згущене молоко. Ретельно розмішуємо і промазуємо кремом готові остиглі коржі. Верх торта прикрашаємо крихтою з волоських горіхів , родзинками, маком. Також можна притрусити його тертим шоколадом.