Вернуться назад Распечатать

Тришаровий пиріг з маком, горіхами і родзинками

Тришаровий пиріг з маком, горіхами і родзинками
До святкового столу або на вихідні дні іноді хочеться приготувати якийсь цікавий десерт, наприклад, популярний тришаровий пиріг з маком, горіхами і родзинками.
Повозитися, однак, доведеться, оскільки нам потрібно три бісквітних коржа з різними наповнювачами, потрібно випікати кожен окремо. Але це навіть і непогано: ви навіть можете побудувати відразу два торта, використовуючи для кожного половинку коржі.

Бісквітний тришаровий домашній торт – рецепт


Інгредієнти:

  • горіхи волоські або лісові (ядра) – 170 г;

  • родзинки – 170 г;

  • мак кондитерський – 5 ст. ложок;


  • Для тіста (з окремого розрахунку на 1 корж):

  • яйце куряче – 2 шт.;

  • борошно пшеничне – 80 г;

  • цукор – 2 ст. ложки;

  • сода – 1 щіпка;

  • сік лимона – 1 ч. ложка;

  • ваніль – 1 щіпка;

  • плодове бренді або ром – 2 ч. ложки;


  • Для крему:

  • густий несолодкий йогурт – 300 мл (або в рівних частках з вершками);

  • цукрова пудра – 4 ч. ложки;

  • какао-порошок – 2 ст. ложки;

  • кориця – 1 щіпка;

  • масло вершкове для змащування;

  • фруктові цукати дрібні;

  • шоколад готовий темний – 1 невелика плитка.


  • Приготування
    Підготовка наповнювачів. Запарюємо родзинки в окропі, потім воду зіллємо, так само готуємо і мак. Горіхи подрібнюємо будь-яким зручним способом.
    Випікаємо коржі. Готуємо тісто для першого бісквіта: з'єднуємо 1 столову ложку цукру з 2 яєчними жовтками, вливаємо ром, додаємо ваніль і розтираємо, а потім – борошно, гашену соду і мелені горіхи. Білки збиваємо окремо з 1 столовою ложкою цукру і додаємо в тісто перед випіканням. Можете додати в тісто зовсім небагато вершків або жирного кефіру (не більше 1 столової ложки).
    Розігріваємо духовку.
    Змащуємо форму маслом і заповнюємо тістом максимум на 3/4 (в процесі випікання бісквіт, що називається, деяким чином, виросте). Випікаємо протягом 40 хвилин. Перш ніж вийняти з форми нехай бісквіт охолоне хвилин 15.
    Діючи також, замішуємо тісто для другого коржа і випікаємо його, з тією лише різницею, що замість горіхів додаємо в суміш пропарений родзинки.
    Далі – готуємо тісто з пропаренным і промитим маком і випікаємо третій корж.
    Робимо крем: какао-порошок з додаванням кориці змішуємо з цукровою пудрою, а потім з йогуртом. Можна додати в крем трохи водного желатинового розчину (1/4 частина, не більше).
    Тришаровий пиріг з маком, горіхами і родзинками

    Тепер будемо будувати торт з цілих коржів або 2 торта з половинок (які вийдуть при розрізуванні уздовж кожного бісквіта).
    Побудова торта
    Рясно промазуємо-обливаємо корж (або його половинку) кремом, посипаємо цукатами, ще раз обливаємо. Зверху – другий шар: корж, крем, цукати, крем. Потім – третій шар, обливаємо кремом, посипаємо тертим шоколадом. Поміщаємо торт години на 3 а краще на 5-8 в прохолодне місце, щоб коржі добре просочилися.
    Подаємо тришаровий домашній торт з кавою або свежезаваренним чаєм.