» » Пиріг з сирною начинкою

Пиріг з сирною начинкою

Пиріг з сирною начинкою
Сир чудово поєднується зі свіжими фруктами, ягодами, сиропами і вареннями з нього також можна готувати ніжний крем. Для приготування таких сумішей найбільше в якості основного компонента нам підходить сир середньої або високої жирності. Зрозуміло, продукт повинен бути свіжим, тобто, не мати гіркуватого або дуже кислого смаку або запаху.

Млинцевий пиріг з дріжджового тіста з сирною-ягідною начинкою – рецепт


Такий пиріг приготувати швидко і досить легко, він хороший для сніданку і ланчу.
Інгредієнти:

  • молоко середньої жирності – 500 мл;

  • борошно пшеничне – 200 мл;

  • цукор – 1 ч. ложка;

  • дріжджі сухі – 1 пакетик;

  • ром або плодове бренді – 2 ст. ложки;

  • шматочок свинячого сала;


  • Для начинки:

  • сир свіжий середньої або високої жирності – 300 г;

  • яйце куряче – 2 шт.;

  • червона смородина, розтерта з цукром – 2-3 ст. ложки;

  • сік лимона – 2 ст. ложки;

  • ваніль або кориця – 2 щіпки;

  • шматочок вершкового масла.


  • Приготування
    Трохи прогріваємо молоко на водяній бані, додаємо в нього дріжджі, цукор (1 ложку) і приблизно 2 столові ложки борошна. Через півгодини, коли опара, що називається, завелася, вливаємо ром, перелити в миску і потроху додаємо решту просіяне борошно.
    Сковороду змащуємо салом і випікаємо млинці (з переворотом). Складаємо млинці стопкою.

    Сирно-ягідна начинка для млинцевого пирога з дріжджового тіста


    Сир змішуємо з зацукрованою червоною смородиною і протираємо через сито. В принципі, червону смородину, протерту з цукром легко замінити будь-який інший заготовленої з цукром ягодою, або насиченим фруктовим сиропом, або рідким ніжним варенням. Додаємо яйце, сік лимона, ваніль або корицю. Ретельно перемішуємо.
    Розігріваємо духовку. Вистилаємо дно форми промасленим пекарської папером. Кладемо перший млинець і намазуємо його шаром начинки, зверху – наступний блін, знову шар начинки і так далі. Верхній млинець намазуємо. Запікаємо млинцевий пиріг близько 20 хвилин в духовці, злегка остуджуємо і прикрашаємо ягодами смородини. Перед розрізанням і подачею до столу чекаємо хвилин 15 нехай буде трохи теплим. Подаємо пиріг з чаєм або каркаде .

    Відкритий пісочний пиріг з сирно-шоколадною начинкою


    Цей пиріг хороший для святкового столу або ранкових трапез у вихідні дні.
    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – близько 1 склянки;

  • масло вершкове натуральне – 100 г;

  • цукрова пудра – 100 г;

  • сода, гашене соком лимона – 1 щіпка;

  • вода – 1 ст. ложки води;

  • ром – 1 ст. ложка;


  • Для начинки:

  • вершки густі натуральні – 100 мл;

  • сир – 200 г;

  • цукор – 2 ст. ложки;

  • какао порошок – 3 ст. ложки;

  • куряче яйце – 2 шт.;

  • борошно – 2 ст. ложки;

  • шоколад готовий темний для прикраси – 1 плитка.


  • Приготування
    Готуємо пісочне тісто: з'єднуємо розм'якшене масло з усіма іншими інгредієнтами в робочій ємності. Маніпулюємо виделкою, довго не вимішуємо, потім покласти тісто в холодильник «відпочити».
    Вистилаємо дно форми промасленим папером. З тіста формуємо не тонку підкладку і вистилаємо дно так, щоб накрило бортик форми, непотрібне – ножем обрізаємо.
    Пиріг з сирною начинкою

    Змішати цукрову пудру з порошком какао і з борошном, а потім додаємо вершки, яйця і протертий сир. Можна ще рубаних горіхів додати.
    Заповнюємо підкладку з пісочного тіста шоколадно-сирною начинкою.
    Випікаємо близько 40 хвилин в розігрітій заздалегідь в духовій шафі.
    Готовий пиріг нехай трохи охолоне, потім посиплемо його тертим шоколадом і – можна розрізати на сегменти.
    Такий пиріг добре подати з кави, какао або чаєм.


    Додав: admin | 15-02-2016, 14:09
    Переглядів: 136