Сир чудово поєднується зі свіжими фруктами, ягодами, сиропами і вареннями з нього також можна готувати ніжний крем. Для приготування таких сумішей найбільше в якості основного компонента нам підходить сир середньої або високої жирності. Зрозуміло, продукт повинен бути свіжим, тобто, не мати гіркуватого або дуже кислого смаку або запаху.
Млинцевий пиріг з дріжджового тіста з сирною-ягідною начинкою – рецепт
Такий пиріг приготувати швидко і досить легко, він хороший для сніданку і ланчу.
Інгредієнти: молоко середньої жирності – 500 мл; борошно пшеничне – 200 мл; цукор – 1 ч. ложка; дріжджі сухі – 1 пакетик; ром або плодове бренді – 2 ст. ложки; шматочок свинячого сала; Для начинки:
сир свіжий середньої або високої жирності – 300 г; яйце куряче – 2 шт.; червона смородина, розтерта з цукром – 2-3 ст. ложки; сік лимона – 2 ст. ложки; ваніль або кориця – 2 щіпки; шматочок вершкового масла. Приготування Трохи прогріваємо молоко на водяній бані, додаємо в нього дріжджі, цукор (1 ложку) і приблизно 2 столові ложки борошна. Через півгодини, коли опара, що називається, завелася, вливаємо ром, перелити в миску і потроху додаємо решту просіяне борошно.
Сковороду змащуємо салом і випікаємо млинці (з переворотом). Складаємо млинці стопкою.
Сирно-ягідна начинка для млинцевого пирога з дріжджового тіста
Сир змішуємо з зацукрованою червоною смородиною і протираємо через сито. В принципі, червону смородину, протерту з цукром легко замінити будь-який інший заготовленої з цукром ягодою, або насиченим фруктовим сиропом, або рідким ніжним варенням. Додаємо яйце, сік лимона, ваніль або корицю. Ретельно перемішуємо.
Розігріваємо духовку. Вистилаємо дно форми промасленим пекарської папером. Кладемо перший млинець і намазуємо його шаром начинки, зверху – наступний блін, знову шар начинки і так далі. Верхній млинець намазуємо. Запікаємо млинцевий пиріг близько 20 хвилин в духовці, злегка остуджуємо і прикрашаємо ягодами смородини. Перед розрізанням і подачею до столу чекаємо хвилин 15 нехай буде трохи теплим. Подаємо пиріг з чаєм або каркаде .
Відкритий пісочний пиріг з сирно-шоколадною начинкою
Цей пиріг хороший для святкового столу або ранкових трапез у вихідні дні.
Інгредієнти: борошно пшеничне – близько 1 склянки; масло вершкове натуральне – 100 г; цукрова пудра – 100 г; сода, гашене соком лимона – 1 щіпка; вода – 1 ст. ложки води; ром – 1 ст. ложка; Для начинки:
вершки густі натуральні – 100 мл; сир – 200 г; цукор – 2 ст. ложки; какао порошок – 3 ст. ложки; куряче яйце – 2 шт.; борошно – 2 ст. ложки; шоколад готовий темний для прикраси – 1 плитка. Приготування Готуємо пісочне тісто: з'єднуємо розм'якшене масло з усіма іншими інгредієнтами в робочій ємності. Маніпулюємо виделкою, довго не вимішуємо, потім покласти тісто в холодильник «відпочити».
Вистилаємо дно форми промасленим папером. З тіста формуємо не тонку підкладку і вистилаємо дно так, щоб накрило бортик форми, непотрібне – ножем обрізаємо.
Змішати цукрову пудру з порошком какао і з борошном, а потім додаємо вершки, яйця і протертий сир. Можна ще рубаних горіхів додати.
Заповнюємо підкладку з пісочного тіста шоколадно-сирною начинкою.
Випікаємо близько 40 хвилин в розігрітій заздалегідь в духовій шафі.
Готовий пиріг нехай трохи охолоне, потім посиплемо його тертим шоколадом і – можна розрізати на сегменти.
Такий пиріг добре подати з кави, какао або чаєм.