» » Цветаевский яблучний пиріг

Цветаевский яблучний пиріг

Цветаевский яблучний пиріг
Сьогодні в нашій статті прості рецепти приготування неймовірно смачного Цветаевского пирога з яблуками. Існує думка, що таким домашнім десертом пригощали коли-то сестри Цвєтаєви своїх гостей, звідки і пішло це прекрасне назву пирога. Легенда це чи бувальщина - достовірно невідомо, а ось пиріг з такою назвою вже не один десяток років радує нас своїм приголомшливим смаком, і ще багато поколінь буде продовжувати ним ласувати.
Якщо ви ще не пробували цей простий і водночас вишуканий десерт, обов'язково приготуйте його будинку, а наші рецепти допоможуть вам у цьому.

Цветаевский яблучний пиріг - класичний рецепт в мультиварці


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно – 220 г;

  • вершкове масло – 130 г;

  • сметана – 60 г;

  • розпушувач – 10 г;


  • Для начинки:

  • сметана – 210 г;

  • яйця – 1-2 шт.;

  • яблука – 700 р.

  • борошно – 60 р.

  • цукровий пісок – 175 г;

  • ваніль або кориця – за смаком.


  • Приготування
    У глибоку миску просіваємо борошно пшеничне, додаємо розпушувач і перемішуємо. Додаємо тепер шматочки вершкового масла, сметану і замішуємо не липнущее м'яке тісто. Якщо необхідно, підсипаємо ще трохи борошна. Прикриваємо ємність з тістом харчовою плівкою і визначаємо на тридцять-сорок хвилин у холодильник.
    За цей час позбавляє від шкірки попередньо вимиті яблучка і шаткуємо їх дуже тонкими пластинами. Яйця збиваємо з цукровим піском до отримання пишної піни, додаємо сметану, пшеничне борошно, ваніль або корицю і знову пробиваємо міксером до легкості.
    Охолоджене тісто поміщаємо в промаслений мультикастрюлю і розподіляємо по її дну, формуючи бортики висотою близько чотирьох сантиметрів. Викладаємо на тісто підготовлені яблучні скибочки і заливаємо яєчно-сметанною сумішшю.
    Вибираємо на дисплеї приладу функцію «Випічка» і готуємо від одного до півтора годин в залежності від потужності пристрою. Залишаємо пиріг до повного остигання в мультиварці, а потім витягаємо, скориставшись пластиковою корзиною для варіння на пару.
    Ідеально витримати такий пиріг кілька годин у холодильнику перед подачею, так він буде ще смачніше.

    Смачний Цветаевский яблучний пиріг з сирним тестом


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно – 250 г;

  • вершкове масло – 60 г;

  • сир – 160 г;

  • молоко – 60 мл;

  • цукровий пісок – 45 г;

  • розпушувач – 10 г;


  • Для начинки:

  • сметана – 210 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • яблука – 700 р.

  • борошно – 60 р.

  • цукровий пісок – 100 г;

  • ваніль.


  • Приготування
    Приступаючи до приготування тіста для Цветаевского пирога, просіваємо борошно пшеничне, поміщаємо її в миску і додаємо цукровий пісок з розпушувачем. В окремій мисці змішуємо сир з молоком, додаємо розтоплене і остигле рослинне масло, перемішуємо і з'єднуємо з борошняною сумішшю. Замішуємо тісто. Воно має бути м'яким, але не липнути до рук. Тепер борошняний куля укладаємо назад в миску, прикриваємо і ставимо в холодильник на півгодини.
    В цей час збиваємо яйця з додаванням цукрового піску протягом п'яти хвилин за допомогою міксера, а потім всипаємо борошно, додаємо сметану і ваніль і збиваємо ще такий же час. Яблучка миємо, очищаємо від шкірки,
    Цветаевский яблучний пиріг
    позбавляємо від серцевини з насінням і шаткуємо тоненькими часточками.
    Тепер борошняний шар викладаємо в промаслений форму і розподіляємо тісто по дну, формуючи бортики. Далі викладаємо половину нарізаних яблучних плодів, заливаємо половиною рідкого наповнювача, викладаємо залишилися фрукти і знову заливку.
    Духовку налаштовуємо на температурний режим 180 градусів, прогріваємо її і поміщаємо наш пиріг на середній рівень. Через сорок п'ять-п'ятдесят хвилин пиріг буде готовий. Даємо йому повністю охолонути у формі, а потім виймаємо, даємо трохи вистоятися під рушником і можемо пробувати.


    Додав: admin | 15-02-2016, 14:09
    Переглядів: 144