Сьогодні в нашій статті прості рецепти приготування неймовірно смачного Цветаевского пирога з яблуками. Існує думка, що таким домашнім десертом пригощали коли-то сестри Цвєтаєви своїх гостей, звідки і пішло це прекрасне назву пирога. Легенда це чи бувальщина - достовірно невідомо, а ось пиріг з такою назвою вже не один десяток років радує нас своїм приголомшливим смаком, і ще багато поколінь буде продовжувати ним ласувати.
Якщо ви ще не пробували цей простий і водночас вишуканий десерт, обов'язково приготуйте його будинку, а наші рецепти допоможуть вам у цьому.
Цветаевский яблучний пиріг - класичний рецепт в мультиварці
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 220 г; вершкове масло – 130 г; сметана – 60 г; розпушувач – 10 г; Для начинки:
сметана – 210 г; яйця – 1-2 шт.; яблука – 700 р. борошно – 60 р. цукровий пісок – 175 г; ваніль або кориця – за смаком. Приготування У глибоку миску просіваємо борошно пшеничне, додаємо розпушувач і перемішуємо. Додаємо тепер шматочки вершкового масла, сметану і замішуємо не липнущее м'яке тісто. Якщо необхідно, підсипаємо ще трохи борошна. Прикриваємо ємність з тістом харчовою плівкою і визначаємо на тридцять-сорок хвилин у холодильник.
За цей час позбавляє від шкірки попередньо вимиті яблучка і шаткуємо їх дуже тонкими пластинами. Яйця збиваємо з цукровим піском до отримання пишної піни, додаємо сметану, пшеничне борошно, ваніль або корицю і знову пробиваємо міксером до легкості.
Охолоджене тісто поміщаємо в промаслений мультикастрюлю і розподіляємо по її дну, формуючи бортики висотою близько чотирьох сантиметрів. Викладаємо на тісто підготовлені яблучні скибочки і заливаємо яєчно-сметанною сумішшю.
Вибираємо на дисплеї приладу функцію «Випічка» і готуємо від одного до півтора годин в залежності від потужності пристрою. Залишаємо пиріг до повного остигання в мультиварці, а потім витягаємо, скориставшись пластиковою корзиною для варіння на пару.
Ідеально витримати такий пиріг кілька годин у холодильнику перед подачею, так він буде ще смачніше.
Смачний Цветаевский яблучний пиріг з сирним тестом
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 250 г; вершкове масло – 60 г; сир – 160 г; молоко – 60 мл; цукровий пісок – 45 г; розпушувач – 10 г; Для начинки:
сметана – 210 г; яйця – 2 шт.; яблука – 700 р. борошно – 60 р. цукровий пісок – 100 г; ваніль. Приготування Приступаючи до приготування тіста для Цветаевского пирога, просіваємо борошно пшеничне, поміщаємо її в миску і додаємо цукровий пісок з розпушувачем. В окремій мисці змішуємо сир з молоком, додаємо розтоплене і остигле рослинне масло, перемішуємо і з'єднуємо з борошняною сумішшю. Замішуємо тісто. Воно має бути м'яким, але не липнути до рук. Тепер борошняний куля укладаємо назад в миску, прикриваємо і ставимо в холодильник на півгодини.
В цей час збиваємо яйця з додаванням цукрового піску протягом п'яти хвилин за допомогою міксера, а потім всипаємо борошно, додаємо сметану і ваніль і збиваємо ще такий же час. Яблучка миємо, очищаємо від шкірки,
позбавляємо від серцевини з насінням і шаткуємо тоненькими часточками.
Тепер борошняний шар викладаємо в промаслений форму і розподіляємо тісто по дну, формуючи бортики. Далі викладаємо половину нарізаних яблучних плодів, заливаємо половиною рідкого наповнювача, викладаємо залишилися фрукти і знову заливку.
Духовку налаштовуємо на температурний режим 180 градусів, прогріваємо її і поміщаємо наш пиріг на середній рівень. Через сорок п'ять-п'ятдесят хвилин пиріг буде готовий. Даємо йому повністю охолонути у формі, а потім виймаємо, даємо трохи вистоятися під рушником і можемо пробувати.