Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Печиво «Горішки» зі згущеним молоком – старий рецепт

Печиво «Горішки» зі згущеним молоком – старий рецепт

15-02-2016, 13:58
1 679
Печиво «Горішки» зі згущеним молоком – старий рецепт
Рецепт «Горішків» хоч і був придуманий на наших просторах, але поширився далеко за його межі. Тепер об'ємне печиво з великою кількістю наповнювача з вареного згущеного молока готують повсюдно і модифікують технологію на свій манер. Ми ж вирішили звернутися до старими рецептами печива «Горішки» зі згущеним молоком, смак яких відразу відродить у вашій пам'яті приємні спогади.

Старий рецепт «Горішків» зі згущеним молоком в домашніх умовах


Виключаючи те, що нижче ми будемо використовувати старий рецепт, спосіб приготування печива буде новий. Так як старі орешницы залишилися далеко не у кожного, пропонуємо замінити їх зручними формами для випікання в духовці.
Інгредієнти:
Для горішків:

  • вершкове масло - 225 г;

  • яєчні жовтки - 3 шт.;

  • цукрова пудра - 115 г;

  • сода - 1 ч. ложка;

  • борошно - 530 р.


  • Для крему:

  • вершкове масло - 115 г;

  • варене згущене молоко - 1 банка.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати домашні горішки зі згущеним молоком, дочекайтеся, коли вершкове масло дійде до кімнатної температури. З'єднайте борошно з пучкою солі й цукрової пудрою. До отриманої суміші збийте жовтки і покладіть брусочки олії. Збийте всі компоненти разом, поки не отримаєте м'яке і зовсім не липке тісто, за своєю консистенцією нагадує пісочне. Невеликі порції тіста розподіліть у клітинках форми, а надлишки, вылезающие за краї, обріжте. Помістіть деко в розігрітій до 185 градусів духовці і залиште на 10 хвилин.
    Масло для крему слід також розм'якшити, а потім збити його зі згущеним молоком. Збитий крем викладіть в охолоджені горішки і з'єднайте їх один з одним.

    «Горішки» зі згущеним молоком – класичний радянський рецепт в орешнице


    Тепер повернемося до тим «Горішку», що ми звикли готувати в орешнице на плиті. Схема замішування тіста для них схожа з попередньою, а ось склад інгредієнтів відрізняється.
    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 110 г;

  • маргарин - 110 г;

  • борошно - 355 г;

  • майонез - 45 г;

  • розпушувач - 2 ч. ложки;

  • цукор - 1 ст.;

  • банку вареного згущеного молока;

  • жменю ядер волоських горіхів.


  • Приготування
    Змішайте всі сухі компоненти разом і додайте до отриманої суміші м'яке масло. Розітріть інгредієнти руками до утворення крихти, після чого сформуйте невелике поглиблення в центрі гірки з крихт, вбийте туди жовтки і влийте майонез. Тісто для горішків зі згущеним молоком досить жирне, а тому не липке, легко формується і відразу готовий до роботи. Сформуйте його в невеликі кульки і розподіліть їх по осередках орешницы. Обсмажуйте всі на сильному вогні до рівномірного зарум'янювання з обох сторін. Остиглі горішки наповніть сумішшю вареного згущеного молока з подрібненими горіхами.

    «Горішки» зі згущеним молоком як в дитинстві


    Ще один класичний рецепт має трохи більш складну начинку, її складу, крім, зрозуміло, згущеного молока, включає в себе какао і ром. Останній служить ароматизатором, а тому вливається за бажанням.
    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • яйця - 3 шт.;

  • вершкове масло - 95 г;

  • рослинне масло - 95 мл;

  • цукровий пісок - 175 г;

  • борошно - 135 г;

  • щіпка ваніліну;

  • розпушувач - 10 р.


  • Для крему:
    Печиво «Горішки» зі згущеним молоком – старий рецепт


  • вершкове масло - 85 м;

  • цукрова пудра - 65 г;

  • ром - 1 ч. ложка;

  • какао - 5 г;

  • варена згущене молоко - 135 г;

  • тепле молоко - 55 мл


  • Приготування
    Вершкове масло і цукор збийте в пишний крем, поступово підливаючи олію. Туди ж додайте ванілін. Окремо змішайте решту сухі складові і доповніть їх масляною масою. Перемішавши тісто ви отримаєте липковатый і пластичний ком, який тепер порціями викладають в осередку орешницы і підрум'янюють її над сильним вогнем.
    Для крему збийте всі компоненти разом з переліку і наповніть ним охолоджені половинки горішків.



    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рецепт «Горішків» з вареним згущеним молоком в орешнице
    Рецепт «Горішків» з вареним згущеним молоком в орешнице
    Напевно багато хто пам'ятає смак домашнього печива «Горішки» з традиційним наповненням з вареного згущеного молока. Пропонуємо найбільш повний і
    Тісто для «Горішків» зі згущеним молоком для орешницы
    Тісто для «Горішків» зі згущеним молоком для орешницы
    Домашні ласощі складно порівняти з їх покупними аналогами. Це стосується і смачних, улюблених багатьма «Горішків» зі згущеним молоком. Тому
    Рецепт приготування «Горішків» з вареним згущеним молоком
    Рецепт приготування «Горішків» з вареним згущеним молоком
    У кожної господині напевно в записній книжці знайдеться парочка старовинних рецептів солодощів, які періодично хочеться відтворити, для того щоб
    Тісто для «Горішків» зі згущеним молоком
    Тісто для «Горішків» зі згущеним молоком
    Основу чудового ласощі, зі смаком дитинства, «Горішків» зі згущеним молоком, створює саме тісто. Смачне, ароматне, трохи хрустке - воно здатне
    «Горішки» зі згущеним молоком - класичний рецепт
    «Горішки» зі згущеним молоком - класичний рецепт
    Ласощі, напевно знайоме кожному ще з дитинства - це звичайно «Горішки» зі згущеним молоком. І сьогодні ця домашня солодкість не поступається в
    Печиво "Горішки" з вареним згущеним молоком
    Печиво "Горішки" з вареним згущеним молоком
    Багатьом господиням дісталося у спадок таке корисне пристосування як горішниця. Саме в цій сковороді готується всіма улюблене печиво "Горішки" з