Рецепт приготування «Горішків» з вареним згущеним молоком
З радянських часів у багатьох в господарстві залишилися складні випечені форми для так званих горішків, точніше виробів з тіста нагадують шкаралупки горіхів. Якщо ви знайшли у себе на кухні (або, наприклад, у старших родичів) таку форму, значить, можете приготувати домашній ностальгічний десерт – «Горішки» з вареним згущеним молоком розповімо , як це зробити.
Інгредієнти:
борошно пшеничне (можна в суміші з кукурудзяного 1:1) – 3 склянки;
масло вершкове – 200 г + ще трохи перетопленого;
яйце куряче – 2-3 шт.;
цукор – 100 г;
ваніль – 1 щіпка;
сода – 1 щіпка;
сік лимона – кілька крапель;
ром або бренді – 2 ч. ложки;
Для начинки:
масло вершкове – 100 г;
молоко згущене з цукром консервоване, приготоване у відповідності з ГОСТом – 1 банка;
шоколад темний – 1 маленька або середня плитка;
ядра горіхів волоських або лісових – 1 склянка;
ром або бренді – 2 ст. ложки;
кориця.
Приготування
Банку зі згущеним молоком ставимо варитися в каструлі з водою. В ході процесу вода повинна повністю покривати банку. Варимо протягом 15 годин, мінімальний вогонь.
Готуємо тісто на «Горішки» з вареним згущеним молоком.
Розтоплене масло з'єднайте з цукром, ваніллю, содою гашеного лимонним соком, яйцями, ромом і просіяним борошном. Зручно місити тісто виделкою або міксером зі спіралеподібною насадкою.
Форму для випічки змащуємо зсередини топленим маслом. У заглиблення форми поміщаємо невеликі приблизно однакові грудочки тіста. Закриваємо форму, сильно притискаючи верхню частину до нижньої. Ставимо форму на конфорку на середній вогонь хвилини на 4-5 потім перевертаємо і випікаємо ще 3 хвилини з іншого боку.
Перед закладкою наступної порції ретельно протираємо форму (а якщо необхідно, то і промиваємо), потім по новій змащуємо топленим маслом.
Готуємо начинку: злегка остуджуємо варену згущенку, змішуємо її з розтопленим маслом і шоколадом. Вливаємо ром, додаємо мелені горіхи і корицю. Перемішуємо. Начиняємо «шкарлупки» з'єднуємо і викладаємо на блюдо.
Можна зробити трохи інакше: закладати в кожну «шкаралупу» не крем з меленими горіхами, а цілісні ядерця лісових або четвертинки волоських, а потім зверху, так би мовити, пломбувати кремом.
Для тих, кому не подобається важкий і солодкий крем з маслом і згущеним молоком, є альтернатива: більш легкий крем з густого несолодкого йогурту (і/або сметани і вершків) з додаванням розтопленого шоколаду і насиченого желатинового водного розчину.
Готові «Горішки» подаємо з чаєм, кавою або какао.
Печиво «Горішки» з вареним згущеним молоком – рецепт приготування
Інгредієнти:
Для начинки:
Приготування
Банку зі згущеним молоком ставимо варитися в каструлі з водою. В ході процесу вода повинна повністю покривати банку. Варимо протягом 15 годин, мінімальний вогонь.
Готуємо тісто на «Горішки» з вареним згущеним молоком.
Розтоплене масло з'єднайте з цукром, ваніллю, содою гашеного лимонним соком, яйцями, ромом і просіяним борошном. Зручно місити тісто виделкою або міксером зі спіралеподібною насадкою.
Як спекти «Горішки» з вареним згущеним молоком?
Форму для випічки змащуємо зсередини топленим маслом. У заглиблення форми поміщаємо невеликі приблизно однакові грудочки тіста. Закриваємо форму, сильно притискаючи верхню частину до нижньої. Ставимо форму на конфорку на середній вогонь хвилини на 4-5 потім перевертаємо і випікаємо ще 3 хвилини з іншого боку.
Перед закладкою наступної порції ретельно протираємо форму (а якщо необхідно, то і промиваємо), потім по новій змащуємо топленим маслом.
Готуємо начинку: злегка остуджуємо варену згущенку, змішуємо її з розтопленим маслом і шоколадом. Вливаємо ром, додаємо мелені горіхи і корицю. Перемішуємо. Начиняємо «шкарлупки» з'єднуємо і викладаємо на блюдо.
Можна зробити трохи інакше: закладати в кожну «шкаралупу» не крем з меленими горіхами, а цілісні ядерця лісових або четвертинки волоських, а потім зверху, так би мовити, пломбувати кремом.
Для тих, кому не подобається важкий і солодкий крем з маслом і згущеним молоком, є альтернатива: більш легкий крем з густого несолодкого йогурту (і/або сметани і вершків) з додаванням розтопленого шоколаду і насиченого желатинового водного розчину.
Готові «Горішки» подаємо з чаєм, кавою або какао.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт «Горішків» з вареним згущеним молоком в орешнице
Напевно багато хто пам'ятає смак домашнього печива «Горішки» з традиційним наповненням з вареного згущеного молока. Пропонуємо найбільш повний і
Печиво «Горішки» зі згущеним молоком – старий рецепт
Смак печива, рецепт якого описаний далі, напевно знайомий кожному з дитинства. Пропонуємо згадати старий варіант приготування домашніх «Горішків».
«Горішки» - рецепт
Напевно кожен пам'ятає той неповторний аромат і чудовий смак домашнього печива «Горішки». Пропонуємо згадати той самий простий, але такий улюблений
Торт зі згущеним молоком на швидку руку
У цій статті зібрані найбільш швидкі і неймовірно прості рецепти домашніх десертів. Тепер порадувати малюків смачним тортом можна, не докладаючи
«Горішки» зі згущеним молоком – рецепт
Багато хто з вас пам'ятають чарівне ласощі з дитинства - горішки з вареним згущеним молоком всередині. Готували їх зазвичай з допомогою спеціального
Печиво "Горішки" з вареним згущеним молоком
Багатьом господиням дісталося у спадок таке корисне пристосування як горішниця. Саме в цій сковороді готується всіма улюблене печиво "Горішки" з