«Горішки» зі згущеним молоком – рецепт
Іноді хочеться якогось печива, наприклад, «горішків» з солодкою начинкою. Звичайно ж, можна купити готове печиво, але всякі кондитерські смаколики краще готувати в домашніх умовах самостійно, так ми будемо точно впевнені в складі та якості використовуваних продуктів. Ось, наприклад, можна приготувати солодке пісочне печиво «горішки» зі згущеним молоком, для цього нам буде потрібно «горішниця» – спеціальна притискна металева форма для випічки. Такий нехитрий пристрій було надзвичайно популярно в СРСР в 70-90 роки, форми звичайно відливали з алюмінію.
Інгредієнти:
вершкове масло – 250 г;
яйце куряче – 2 шт.;
борошно пшеничне високосортна – 3 склянки або трохи більше;
ром або коньяк – 2 ч. ложки;
ваніль або кориця – 1 щіпка;
сметана – 100 мл;
цукор – 1/2 склянки;
сода харчова, гашене соком лимона – 1-2 щіпки;
Для крему:
молоко згущене, консерви з цукром – 1 банка;
масло вершкове – 100 г;
горіхи волоські або фундук (ядра) – близько 1 склянки.
Приготування
Банку зі згущеним молоком помістимо в каструлю з водою (вода повинна повністю покривати банку). Будемо варити згущене молоко на самому малому вогні протягом 3 годин, при необхідності періодично підливаючи воду, щоб банку не розірвало.
Замішуємо Руками тісто із просіяного борошна, яєць, розм'якшеного масла, сметани, цукру, соди, погашеної соком лимона або оцтом. Додамо в тісто ваніль або корицю і трохи коньяку або рому – це поліпшить запах і выпекаемость тесту. Тісто вимішуємо недовго, поміщаємо його в холодильник на годинку – підрости.
Форму злегка нагріємо і змастимо зсередини маслом (обидві частини).
Скачуємо з тіста невеликі кульки, поміщаємо їх у заглиблення у формі і затискаємо-накриваємо другою частиною форми. Якщо конструкція форми дозволяє, можна просто розкачати з тіста пласт-корж і покласти на одну частину форми і сильно притиснути верхньою частиною.
Випікаємо «горішки» на конфорці, встановлюючи форму, як сковороду, вогонь повинен бути середній або середньо-слабкий. Печемо з переворотом форми по 2 хвилини з кожної зі сторін.
Відкриваємо форму і дивимося, якщо печиво набуло золотисто-коричневий відтінок, значить, воно готове.
Акуратно висипаємо готові половинки «горішків» у простору миску. Періодично перед випіканням наступної партії треба змащувати форму маслом.
Коли «шкарлупки» трохи охолонуть, акуратно обломаем від країв зайве.
Коли проварена згущене молоко стане не занадто гарячою, відкриємо банку і перемістимо вміст в миску. Додамо подрібнені горіхи і розм'якшене вершкове масло. Можна приправити крем ваніллю або корицею і чайною ложкою рома.
«Шкарлупки» наповнюємо кремом урівень і з'єднуємо між собою. Готові горішки викладаємо на блюдо і поміщаємо в холодильник – нехай крем трохи застигне. Через півгодинки м'які, солодкі домашні «горішки» з кремом із згущеного молока можна подавати до столу. Печиво сервіруємо з чаєм, кавою, какао, соками, компотами або молочними напоями. Ваші діти, гості та домашні будуть приємно вражені таким десертом, тільки не печіть багато, «горішки», що називається, відлітають у момент, а солодке й печене не особливо корисно.
Зрозуміло, крем для «горішків» зовсім необов'язково робити зі згущеного молока (смак подобається далеко не всім). Крем можна приготувати, використовуючи в якості основи густі вершки, сметану або йогурт. До складу крему також можуть входити мелені горіхи, цукор, какао і різні ароматичні смакові приправи. Для додання крему не зі згущеного молока властивості застигати, обов'язково треба ввести до його складу насичений водний розчин желатину або агар-агару.
Рецепт домашнього печива «горішки» з кремом із згущеного молока
Інгредієнти:
Для крему:
Приготування
Банку зі згущеним молоком помістимо в каструлю з водою (вода повинна повністю покривати банку). Будемо варити згущене молоко на самому малому вогні протягом 3 годин, при необхідності періодично підливаючи воду, щоб банку не розірвало.
Замішуємо Руками тісто із просіяного борошна, яєць, розм'якшеного масла, сметани, цукру, соди, погашеної соком лимона або оцтом. Додамо в тісто ваніль або корицю і трохи коньяку або рому – це поліпшить запах і выпекаемость тесту. Тісто вимішуємо недовго, поміщаємо його в холодильник на годинку – підрости.
Як спекти печиво горішки?
Форму злегка нагріємо і змастимо зсередини маслом (обидві частини).
Скачуємо з тіста невеликі кульки, поміщаємо їх у заглиблення у формі і затискаємо-накриваємо другою частиною форми. Якщо конструкція форми дозволяє, можна просто розкачати з тіста пласт-корж і покласти на одну частину форми і сильно притиснути верхньою частиною.
Випікаємо «горішки» на конфорці, встановлюючи форму, як сковороду, вогонь повинен бути середній або середньо-слабкий. Печемо з переворотом форми по 2 хвилини з кожної зі сторін.
Відкриваємо форму і дивимося, якщо печиво набуло золотисто-коричневий відтінок, значить, воно готове.
Акуратно висипаємо готові половинки «горішків» у простору миску. Періодично перед випіканням наступної партії треба змащувати форму маслом.
Коли «шкарлупки» трохи охолонуть, акуратно обломаем від країв зайве.
Коли проварена згущене молоко стане не занадто гарячою, відкриємо банку і перемістимо вміст в миску. Додамо подрібнені горіхи і розм'якшене вершкове масло. Можна приправити крем ваніллю або корицею і чайною ложкою рома.
«Шкарлупки» наповнюємо кремом урівень і з'єднуємо між собою. Готові горішки викладаємо на блюдо і поміщаємо в холодильник – нехай крем трохи застигне. Через півгодинки м'які, солодкі домашні «горішки» з кремом із згущеного молока можна подавати до столу. Печиво сервіруємо з чаєм, кавою, какао, соками, компотами або молочними напоями. Ваші діти, гості та домашні будуть приємно вражені таким десертом, тільки не печіть багато, «горішки», що називається, відлітають у момент, а солодке й печене не особливо корисно.
Зрозуміло, крем для «горішків» зовсім необов'язково робити зі згущеного молока (смак подобається далеко не всім). Крем можна приготувати, використовуючи в якості основи густі вершки, сметану або йогурт. До складу крему також можуть входити мелені горіхи, цукор, какао і різні ароматичні смакові приправи. Для додання крему не зі згущеного молока властивості застигати, обов'язково треба ввести до його складу насичений водний розчин желатину або агар-агару.
Рекомендуємо добрі рецепти
Крем зі згущеного молока і масла
Крем з масла і згущеного молока надзвичайно смачний і підходить, як для просочення, так і для прикраси будь-яких кондитерських виробів. Але мало хто
Крем зі згущеного молока
У кулінарії існує величезна кількість різних рецептів створення крему для тортів, тістечок, печива і т. д. І сьогодні ми поговоримо про те, як
Тістечко зі згущеним молоком
Згущене молоко - улюблені ласощі багатьох з дитинства. І сьогодні ми розповімо, як зробити чудові тістечка зі згущеним молоком. Ми впевнені, що такий
Тістечко з печива
Якщо вам печива з варенням, медом або згущеним молоком вже трохи набридли, тоді пропонуємо зробити оригінальні тістечка з печива за простими
Пиріг з печива
Пиріг з печива - це чудовий десерт на швидку руку, коли є бажання почаювати з улюбленим ласощами. Приготувати його природно не складе особливої
Печиво "Горішки" з вареним згущеним молоком
Багатьом господиням дісталося у спадок таке корисне пристосування як горішниця. Саме в цій сковороді готується всіма улюблене печиво "Горішки" з