Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Крем зі згущеного молока і масла

Крем зі згущеного молока і масла

18-01-2015, 20:13
1 572
Крем зі згущеного молока і масла
Сучасна кулінарія знає безліч рецептів приготування кремів. Заварні, білкові, масляні - будь-який крем хороший по-своєму. Візьмемо, наприклад, крем з масла і згущеного молока, який, завдяки своїй високій ступеня жирності, прекрасно підходить для просочення коржів практично будь-якого торта.
Як і всі кулінарні рецепти, крем з маслом і згущеним молоком має основної та похідні рецепти, які відрізняються кількістю продукту в рецептурі, додаванням або заміщенням одного-двох нових інгредієнтів, або ж видом наповнювача. У підручнику «Технологія приготування борошняних кондитерських виробів», який знають напам'ять всі кондитери, цей крем значиться, як вершковий, однак вершки до його складу не входять, а основним продуктом для створення цього крему є ретельно збите вершкове масло. Але, щоб не плутати необізнаних, будемо називати речі звичним нам народною язиком.

Крем масляний зі згущеним молоком


Інгредієнти:

  • вершкове масло - 500-550 г;

  • згущене молоко - 220 г;

  • цукрова пудра - 250-280 г;

  • ванільна пудра - 5 р;

  • коньяк або десертне вино - 2 г;

  • вихід: 1000 р.


  • Цей крем використовується для склеювання пластів, змащування поверхні і бічних сторін торта, для прикраси.
    Для приготування крему потрібно вийняти з холодильника вершкове масло і згущене молоко, і почекати, поки ці продукти не нагріються природним шляхом практично до кімнатної температури. Потім масло нарізають на шматочки і ретельно збивають міксером до утворення однорідної пишної маси. Цукрову пудру заздалегідь додають згущене молоко, і поступово вливають у масло, продовжуючи його збивати. Процес збивання триває до повторного отримання пишноти і однорідності (зазвичай це становить не більше десяти хвилин), в кінці збивання додають ванільну пудру, коньяк або вино.

    Крем з масла зі згущеним молоком і какао


    Рецепт цей крем не відрізняється від основного, але наприкінці збивання в отриману масу додається близько 50 г просіяного какао-порошку.

    Кавовий крем з масла зі згущеним молоком


    Інгредієнти для кавового сиропу:

  • цукор - 70 г;

  • кава смажена - 5 г;

  • вода - 40 р.


  • Для приготування кавового сиропу роблять кавову витяжку (доведений до кипіння і витриманий півгодини розчин кави і води (1:3), проціджений через марлю), додають цукор і уварюють. Охолоджений сироп додають в крем у момент вливання згущеного молока в збите масло.
    Також в якості наповнювачів для крему підходять розтерті підсмажені горіхи, джем, додаються в кінці збивання і рівномірно розподіляються по всій його масі. Можна приготувати крем для торта з олії з вареним згущеним молоком, і додаванням сметани (пара столових ложок).

    Крем з масла зі згущеним молоком «Новий»


    Крем зі згущеного молока і масла

    Для початку потрібно приготувати сироп (2 частини цукру на одну частину води), уварити його до температури 110 градусів, потім охолодити до кімнатної температури. Сироп змішують із згущеним молоком (кількість згущеного молока беріть вдвічі менше, ніж в основній рецептурі) і вливають у взбиваемое вершкове масло. Далі по основному рецепту.
    У крем «Новий» також можна додати горіхи, какао-порошок, джем.
    Корисні поради: щоб крем не расслаивался, збивання має відбуватися на малих оборотах міксера, поступово збільшуючи їх. Також, щоб уникнути розшаровування крему при збиванні, радимо використовувати натуральне згущене молоко, без вмісту рослинних жирів.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Крем для «Наполеона»
    Крем для «Наполеона»
    «Наполеон» вважається достатньо складним десертом, і початківці господині рідко беруться за приготування цього надзвичайно смачного торта. І якщо
    Сметанний крем - рецепт
    Сметанний крем - рецепт
    Щоб приготувати сметанний крем, який стане прикрасою будь-якого торта і додасть йому незвичайний смак, не потрібно бути професійним кондитером.
    Крем для вафельних коржів
    Крем для вафельних коржів
    Швидкі десерти з вафельних коржів блискавично здобули популярність зразу ж, при попаданні останніх на полиці супермаркетів. Кремом для вафельного
    Крем зі згущеного молока
    Крем зі згущеного молока
    У кулінарії існує величезна кількість різних рецептів створення крему для тортів, тістечок, печива і т. д. І сьогодні ми поговоримо про те, як
    Млинцевий торт зі згущеним молоком
    Млинцевий торт зі згущеним молоком
    Млинцевий торт зі згущеним молоком - це чудове ласощі, коли млинці в масляний тиждень вже набридли у всіх інших видах. У нашій статті ми зібрали
    Тістечко зі згущеним молоком
    Тістечко зі згущеним молоком
    Згущене молоко - улюблені ласощі багатьох з дитинства. І сьогодні ми розповімо, як зробити чудові тістечка зі згущеним молоком. Ми впевнені, що такий