Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Крем для «Наполеона»

Крем для «Наполеона»

18-01-2015, 20:14
1 110
Крем для «Наполеона»
Варіантів походження назви торта «Наполеон» кілька - або він був названий на честь святкування сторіччя з дня вигнання великого Бонапарта з руських земель, або це диво кондитерського мистецтва придумали в місті Неаполі, а назва з часом спотворилося. Самі французи називають цей десерт «мільйон шарів», проте всім кондитерам достеменно відомо, що їх там набагато менше - 256.
Для прошарку торта готують крему на масляній або сметанною основі, а для начинки тістечок і прикраси «Наполеона» в основному використовують заварний крем. Рецепт заварного крему для торта (будь-якого, «Наполеон» - не виняток) ми вже описували в одній із статей, тому відразу перейдемо до масляного і сметанному крему.

Масляний крем для «Наполеона»


Інгредієнти:

  • вершкове масло - 300 г;

  • згущене молоко - 300 г;

  • ванілін - 01 р.


  • Для приготування масляного крему для торта «Наполеон» зі згущеним молоком, необхідно ретельно збити заздалегідь зігріте після холодильника розм'якшене вершкове масло і, не перестаючи збивати, додати до нього щіпку ваніліну і пару столових ложок згущеного молока. Процедуру повторюють, поки не використовується вся згущене молоко. Домігшись однорідної пишної консистенції, припиняємо збивати. Цей крем для «Наполеона» також називають вершковим, однак у багатьох кулінарних книгах згадується саме збите масло, а не вершки. Вершкове масло є основним, більш дешевим, і найголовніше, натуральним інгредієнтом, так що подумайте кілька разів, чи варто його міняти збитими вершками. До речі, у готовий крем можна додати кілька грамів коньяку або лікеру, а також горіхи, лимонний сік, варення або джем.

    Сметанний крем для «Наполеона»


    Інгредієнти:

  • сметана (35% жирності) - 400 г;

  • цукор - 150-200 г;

  • ванілін - 01 р.


  • Сметану збивають з цукром до отримання однорідної консистенції, потім додають ванілін. Можна збагатити цей найпростіший крем варенням, горіхами або джемом.

    Як вже було сказано, масляний і сметанний крем використовують для приготування торта «Наполеон» в цілях просочення шарів, так як вони, на відміну від заварних кремів, мають більш високу вологість, відповідно краще просочують шари, а також не здатні до стійкості.
    Після просочення шарів і обрізки торта до бажаної форми, які залишилися кремом необхідно покрити всі його бічні сторони і посипати подрібненими в крихту обрізками. А щоб домогтися цілковитого тріумфу близьких, радимо придбати в магазині спеціальний кондитерський мішок з насадками, і на поверхні торта зобразити,
    Крем для «Наполеона»
    наприклад, квіткову клумбу, або яке-небудь інше творіння. Маленький рада по прикраси торта кремом: потренуйтеся спочатку де-небудь на картоні, це заняття не найпростіше і бажано, так сказати, хоча б трохи «набити руку».
    У процесі приготування торта «Наполеон» від класичних рецептів смачних, як заварних, так і масляних кремів, можна злегка відхилятися. Робиться це для різноманітності, чергових кулінарних експериментів, або просто польоту фантазії. Таким чином, в якості наповнювачів для кремів, крім варення і горіхів, чудово підійдуть какао, тертий шоколад, кава, карамель, йогурт або дуже дрібно нарізані сухофрукти.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Крем зі згущеного молока і масла
    Крем зі згущеного молока і масла
    Крем з масла і згущеного молока надзвичайно смачний і підходить, як для просочення, так і для прикраси будь-яких кондитерських виробів. Але мало хто
    Крем для бісквітного торта
    Крем для бісквітного торта
    Щоб приготувати бісквітний торт вам знадобитися спекти бісквітні коржі і промазати їх яким-небудь кремом. А ось про те, які саме бувають крему для
    Сметанний крем - рецепт
    Сметанний крем - рецепт
    Щоб приготувати сметанний крем, який стане прикрасою будь-якого торта і додасть йому незвичайний смак, не потрібно бути професійним кондитером.
    Масляний крем
    Масляний крем
    Масляний крем - універсальне додаток до будь-якого десерту, приготувати яку не складе особливої праці. Якщо ви вирішили побалувати себе калорійними
    Крем для вафельних коржів
    Крем для вафельних коржів
    Швидкі десерти з вафельних коржів блискавично здобули популярність зразу ж, при попаданні останніх на полиці супермаркетів. Кремом для вафельного
    Ленінградський торт - рецепт
    Ленінградський торт - рецепт
    Любите смачні тортики, які швидко готуються? Значить вам точно сподобається рецепт десерту "Ленінградського". Як його приготувати, який знадобиться