Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Печиво "Горішки" з вареним згущеним молоком

Печиво "Горішки" з вареним згущеним молоком

17-01-2015, 20:46
2 034
Печиво "Горішки" з вареним згущеним молоком
Напевно, у кожної третьої господині будинку знайдеться дивна залізна кухонне начиння, з виїмками, що нагадують горіхову шкаралупу. Ця дивна посудина називається не інакше як «горішниця». Вона просто необхідна для того, щоб спекти домашнє печиво "Горішки". Саме в орешнице ми робимо шкаралупу з тіста, що у наслідок наповнюємо вареним згущеним молоком.

Рецепт тіста для печива "Горішки"



Інгредієнти:

  • борошно - 2 ст.;

  • яйця - 2 шт.;

  • цукор - 1/2 ст.;

  • вершкове масло - 250 г;

  • лимонний сік - 1 ч. ложка;

  • сода - 1/2 ч. ложки;

  • сіль.



  • Приготування
    Вершкове масло розтопіть, додайте цукор, щіпку солі і добре перемішайте. Соду погасіть лимонним соком і влийте в заготовку для тіста. Додайте яйця і борошно. Замісіть тісто і простежте, щоб воно було однорідним і без грудок. Залиште тісто на годину в холодильнику. Форму для горішків змастіть вершковим маслом. З тіста формуйте невеликі кульки і викладайте в орешницу. Потім поставте форму на вогонь і запікайте по 3 хвилини з кожного боку. Готові шкарлупки викладіть на блюдо і остудіть. Коли ви наповните ці печенюшки начинкою, то вийде повноцінне печиво "Горішки" з вареним згущеним молоком.


    Як приготувати печиво "Горішки"?



    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно - 3 ст.;

  • вершкове масло - 250 г;

  • сметана - 100 г;

  • цукор - 1/2 ст.;

  • сода (гашене) - 1/2 ч. ложки.



  • Для крему:

  • згущене (варене) - 1 банка;

  • вершкове масло - 100 г;

  • волоські горіхи - 1 ст.



  • Приготування
    Для початку зробіть тісто для печива "Горішки". Розм'якшене масло добре розітріть з цукром. Додати гашену соду, сметану і перемішайте. Поступово всипати борошно, замісіть тісто. З тіста робіть невеликі кульки і викладайте в змащену вершковим маслом орешницу. Запікайте по 2-3 хвилини на середньому вогні з кожного боку. Готове печиво повинно бути золотисто-коричневого кольору. Дайте печінкою охолонути і приготуйте крем-наповнювач. У глибоку миску перекладіть варене згущене молоко, додайте розм'якшене вершкове масло і подрібнені горіхи. Добре перемішайте. Шкаралупу наповніть кремом і з'єднати половинки.

    Як спекти печиво "Горішки" з заварним кремом?


    Любителям заварного крему пропонуємо наступний рецепт "Горішків".
    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно - 2 ст.;

  • майонез - 4 ст. ложки;

  • яйця - 2 шт.;

  • вершкове масло - 100 г;

  • цукор - 1/3 ст.;

  • крохмаль - 100 г;

  • сода (гашене) - 05 ч. ложки.



  • Для крему:

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • молоко - 150 мл;

  • цукор - 200 г;

  • вершкове масло - 50 г;

  • яйця - 1 шт.;

  • крохмаль - 1 ст. ложка;

  • горіхи волоські - 3 ст. ложки;

  • ванілін;

  • варена згущене молоко - 3 ст. ложки.



  • Приготування
    Яйця збийте з цукром до білої піни. Додайте майонез, розм'якшене масло, борошно, крохмаль і гашеное соду. Замісіть тісто і залиште в холодильнику на півгодини. Орешницу нагрійте на невеликому вогні, змастіть маслом. Робіть невеликі кульки і викладайте в форму. Запікайте в формі на середньому вогні з обох боків до золотистого кольору.
    Приготуйте крем. Перемішайте в глибокій посуді цукор, ванілін, крохмаль і борошно. Поступово вливайте молоко і заважайте для отримання однорідної маси без грудок. Потім поставте крем на повільний вогонь і, помішуючи, варіть до загустіння.
    Печиво "Горішки" з вареним згущеним молоком
    Яйце збийте з невеликою кількістю молока, повільно влийте в крем, не перестаючи помішувати. Зніміть начинку з вогню, дайте трохи охолонути. Додайте в крем розм'якшене вершкове масло, згущене молоко і мелені горіхи. Ще раз добре перемішайте. Наповніть половинки шкаралупи кремом і зліпіть їх небагато, притиснувши.

    Якщо у вас тягарем лежить на кухні горішниця, але при цьому ви не любителька солодких наповнювачів, то ви цілком можете просто приготувати печиво "Горішки" без начинки. Або ж навпаки просто наповнювати половинки улюбленим джемом, варенням і навіть медом. Навіть якщо ви просто залишите печиво без нічого, воно все одно буде хорошим доповненням до чаю.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Масляний крем
    Масляний крем
    Масляний крем - універсальне додаток до будь-якого десерту, приготувати яку не складе особливої праці. Якщо ви вирішили побалувати себе калорійними
    Шоколадний торт рецепт
    Шоколадний торт рецепт
    Шоколад - один з найулюбленіших ласощів і дітей, і дорослих, як, втім, і торт. Ці десерти збирають на чаювання всю сім'ю, то чому б їх не об'єднати і
    Торт «Пташине молоко» з манкою
    Торт «Пташине молоко» з манкою
    Торт «Пташине молоко» - дуже ніжний, солодкий десерт. Його готують на великі урочистості, оскільки процес приготування не занадто простий, але смак
    Як спекти «Сметанник»?
    Як спекти «Сметанник»?
    Сметанник - торт, популярний в усі часи. Саме тому готують його досить часто. Хочете і ви зробити цей десерт і пригостити ним усю родину? Тоді ця
    Торт на сковороді - рецепт
    Торт на сковороді - рецепт
    До вашого відома торти готують не тільки в духовці. У даній статті ви зможете знайти рецепт торта на сковороді. Це дуже смачне ласощі не так вже
    Тістечко зі згущеним молоком
    Тістечко зі згущеним молоком
    Згущене молоко - улюблені ласощі багатьох з дитинства. І сьогодні ми розповімо, як зробити чудові тістечка зі згущеним молоком. Ми впевнені, що такий