Печиво "Горішки" з вареним згущеним молоком
Напевно, у кожної третьої господині будинку знайдеться дивна залізна кухонне начиння, з виїмками, що нагадують горіхову шкаралупу. Ця дивна посудина називається не інакше як «горішниця». Вона просто необхідна для того, щоб спекти домашнє печиво "Горішки". Саме в орешнице ми робимо шкаралупу з тіста, що у наслідок наповнюємо вареним згущеним молоком.
Інгредієнти:
борошно - 2 ст.;
яйця - 2 шт.;
цукор - 1/2 ст.;
вершкове масло - 250 г;
лимонний сік - 1 ч. ложка;
сода - 1/2 ч. ложки;
сіль.
Приготування
Вершкове масло розтопіть, додайте цукор, щіпку солі і добре перемішайте. Соду погасіть лимонним соком і влийте в заготовку для тіста. Додайте яйця і борошно. Замісіть тісто і простежте, щоб воно було однорідним і без грудок. Залиште тісто на годину в холодильнику. Форму для горішків змастіть вершковим маслом. З тіста формуйте невеликі кульки і викладайте в орешницу. Потім поставте форму на вогонь і запікайте по 3 хвилини з кожного боку. Готові шкарлупки викладіть на блюдо і остудіть. Коли ви наповните ці печенюшки начинкою, то вийде повноцінне печиво "Горішки" з вареним згущеним молоком.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 3 ст.;
вершкове масло - 250 г;
сметана - 100 г;
цукор - 1/2 ст.;
сода (гашене) - 1/2 ч. ложки.
Для крему:
згущене (варене) - 1 банка;
вершкове масло - 100 г;
волоські горіхи - 1 ст.
Приготування
Для початку зробіть тісто для печива "Горішки". Розм'якшене масло добре розітріть з цукром. Додати гашену соду, сметану і перемішайте. Поступово всипати борошно, замісіть тісто. З тіста робіть невеликі кульки і викладайте в змащену вершковим маслом орешницу. Запікайте по 2-3 хвилини на середньому вогні з кожного боку. Готове печиво повинно бути золотисто-коричневого кольору. Дайте печінкою охолонути і приготуйте крем-наповнювач. У глибоку миску перекладіть варене згущене молоко, додайте розм'якшене вершкове масло і подрібнені горіхи. Добре перемішайте. Шкаралупу наповніть кремом і з'єднати половинки.
Любителям заварного крему пропонуємо наступний рецепт "Горішків".
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 2 ст.;
майонез - 4 ст. ложки;
яйця - 2 шт.;
вершкове масло - 100 г;
цукор - 1/3 ст.;
крохмаль - 100 г;
сода (гашене) - 05 ч. ложки.
Для крему:
борошно - 2 ст. ложки;
молоко - 150 мл;
цукор - 200 г;
вершкове масло - 50 г;
яйця - 1 шт.;
крохмаль - 1 ст. ложка;
горіхи волоські - 3 ст. ложки;
ванілін;
варена згущене молоко - 3 ст. ложки.
Приготування
Яйця збийте з цукром до білої піни. Додайте майонез, розм'якшене масло, борошно, крохмаль і гашеное соду. Замісіть тісто і залиште в холодильнику на півгодини. Орешницу нагрійте на невеликому вогні, змастіть маслом. Робіть невеликі кульки і викладайте в форму. Запікайте в формі на середньому вогні з обох боків до золотистого кольору.
Приготуйте крем. Перемішайте в глибокій посуді цукор, ванілін, крохмаль і борошно. Поступово вливайте молоко і заважайте для отримання однорідної маси без грудок. Потім поставте крем на повільний вогонь і, помішуючи, варіть до загустіння. Яйце збийте з невеликою кількістю молока, повільно влийте в крем, не перестаючи помішувати. Зніміть начинку з вогню, дайте трохи охолонути. Додайте в крем розм'якшене вершкове масло, згущене молоко і мелені горіхи. Ще раз добре перемішайте. Наповніть половинки шкаралупи кремом і зліпіть їх небагато, притиснувши.
Якщо у вас тягарем лежить на кухні горішниця, але при цьому ви не любителька солодких наповнювачів, то ви цілком можете просто приготувати печиво "Горішки" без начинки. Або ж навпаки просто наповнювати половинки улюбленим джемом, варенням і навіть медом. Навіть якщо ви просто залишите печиво без нічого, воно все одно буде хорошим доповненням до чаю.
Рецепт тіста для печива "Горішки"
Інгредієнти:
Приготування
Вершкове масло розтопіть, додайте цукор, щіпку солі і добре перемішайте. Соду погасіть лимонним соком і влийте в заготовку для тіста. Додайте яйця і борошно. Замісіть тісто і простежте, щоб воно було однорідним і без грудок. Залиште тісто на годину в холодильнику. Форму для горішків змастіть вершковим маслом. З тіста формуйте невеликі кульки і викладайте в орешницу. Потім поставте форму на вогонь і запікайте по 3 хвилини з кожного боку. Готові шкарлупки викладіть на блюдо і остудіть. Коли ви наповните ці печенюшки начинкою, то вийде повноцінне печиво "Горішки" з вареним згущеним молоком.
Як приготувати печиво "Горішки"?
Інгредієнти:
Для тіста:
Для крему:
Приготування
Для початку зробіть тісто для печива "Горішки". Розм'якшене масло добре розітріть з цукром. Додати гашену соду, сметану і перемішайте. Поступово всипати борошно, замісіть тісто. З тіста робіть невеликі кульки і викладайте в змащену вершковим маслом орешницу. Запікайте по 2-3 хвилини на середньому вогні з кожного боку. Готове печиво повинно бути золотисто-коричневого кольору. Дайте печінкою охолонути і приготуйте крем-наповнювач. У глибоку миску перекладіть варене згущене молоко, додайте розм'якшене вершкове масло і подрібнені горіхи. Добре перемішайте. Шкаралупу наповніть кремом і з'єднати половинки.
Як спекти печиво "Горішки" з заварним кремом?
Любителям заварного крему пропонуємо наступний рецепт "Горішків".
Інгредієнти:
Для тіста:
Для крему:
Приготування
Яйця збийте з цукром до білої піни. Додайте майонез, розм'якшене масло, борошно, крохмаль і гашеное соду. Замісіть тісто і залиште в холодильнику на півгодини. Орешницу нагрійте на невеликому вогні, змастіть маслом. Робіть невеликі кульки і викладайте в форму. Запікайте в формі на середньому вогні з обох боків до золотистого кольору.
Приготуйте крем. Перемішайте в глибокій посуді цукор, ванілін, крохмаль і борошно. Поступово вливайте молоко і заважайте для отримання однорідної маси без грудок. Потім поставте крем на повільний вогонь і, помішуючи, варіть до загустіння. Яйце збийте з невеликою кількістю молока, повільно влийте в крем, не перестаючи помішувати. Зніміть начинку з вогню, дайте трохи охолонути. Додайте в крем розм'якшене вершкове масло, згущене молоко і мелені горіхи. Ще раз добре перемішайте. Наповніть половинки шкаралупи кремом і зліпіть їх небагато, притиснувши.
Якщо у вас тягарем лежить на кухні горішниця, але при цьому ви не любителька солодких наповнювачів, то ви цілком можете просто приготувати печиво "Горішки" без начинки. Або ж навпаки просто наповнювати половинки улюбленим джемом, варенням і навіть медом. Навіть якщо ви просто залишите печиво без нічого, воно все одно буде хорошим доповненням до чаю.
Рекомендуємо добрі рецепти
Масляний крем
Масляний крем - універсальне додаток до будь-якого десерту, приготувати яку не складе особливої праці. Якщо ви вирішили побалувати себе калорійними
Шоколадний торт рецепт
Шоколад - один з найулюбленіших ласощів і дітей, і дорослих, як, втім, і торт. Ці десерти збирають на чаювання всю сім'ю, то чому б їх не об'єднати і
Торт «Пташине молоко» з манкою
Торт «Пташине молоко» - дуже ніжний, солодкий десерт. Його готують на великі урочистості, оскільки процес приготування не занадто простий, але смак
Як спекти «Сметанник»?
Сметанник - торт, популярний в усі часи. Саме тому готують його досить часто. Хочете і ви зробити цей десерт і пригостити ним усю родину? Тоді ця
Торт на сковороді - рецепт
До вашого відома торти готують не тільки в духовці. У даній статті ви зможете знайти рецепт торта на сковороді. Це дуже смачне ласощі не так вже
Тістечко зі згущеним молоком
Згущене молоко - улюблені ласощі багатьох з дитинства. І сьогодні ми розповімо, як зробити чудові тістечка зі згущеним молоком. Ми впевнені, що такий