Рецепт «Горішків» з вареним згущеним молоком в орешнице
У свій час печиво «Горішки» з вареним згущеним молоком було дуже популярно, а власниці орешницы мали статус і заможної досвідченої господині. Але в даний час з зростаючим багатством солодощів це чудове ласощі призабули, а колишня фаворитка кухонного начиння - горішниця припадає пилом на полиці. Та й рецепт приготування горішків з вареним згущеним молоком напевно, мало хто згадає. А адже це дійсно неймовірно смачна і оригінальна домашня випічка.
Нахлинули ностальгічні спогади? Тоді дістаємо орешницы і беремося за приготування чудових горішків, а наш рецепт вам в допомогу.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно – 475-520 г;
великі курячі яйця – 2 шт.;
цукровий пісок – 60 г;
гашене сода – 10 г;
масло вершкове – 120 г;
сметана – 120 г;
Для начинки:
варена згущене молоко – 450 г;
масло вершкове – 150 г;
волоські горіхи – за смаком;
рослинна олія для змащування орешницы;
цукрова пудра для оформлення.
Приготування
Першим ділом приготуємо тісто на печиво «Горішки» з вареним згущеним молоком. Охолоджені курячі яйця змішуємо з цукровим піском і розбиваємо за допомогою міксера або віночка до отримання густої піни. Далі закладаємо сметану, погашену соду, попередньо розтоплене вершкове масло і знову трохи пробиваємо міксером. Тепер просіваємо борошно пшеничне, додаємо в отриману суміш і розмішуємо спочатку ложкою, а потім завершуємо руками. Підсумкова консистенція отриманого тесту повинна бути м'якою, гладкою і не липнущей до рук.
Тепер приступаємо до самого захоплюючого і одночасно цікавого етапу приготування «Горішків». Будемо створювати так звану «шкаралупу». Для цього прогріваємо орешницу і промазуємо в ній пази рослинним маслом.
З приготованого тесту скачуємо кульки. Їх розмір визначаємо досвідченим шляхом. Перші два формуємо діаметром два сантиметри, поміщаємо в орешницу, закриваємо її і ставимо на газову конфорку. Витримуємо її на сильному вогні з опуклої сторони приблизно дві хвилини, а з іншого буде досить і однієї. Спочатку посматриваем на рум'яність тіста і коригуємо час в залежності від ступеня готовності. За результатами пробного горішка визначаємо більші чи менші кульки необхідно закладати в орешницу і вже орієнтовно знаємо скільки часу їх випікати. Тільки не забуваємо, що наступні партії будуть готуватися трохи швидше за рахунок кращого прогрівання форми.
Коли всі половинки горішків будуть готові і охолонуть, підрівнюємо краю, обрізаючи акуратно або обламуючи зайве тісто.
В якості начинки традиційно використовують варене згущене молоко з вершковим маслом. Для цього дістаємо останнім завчасно з холодильника і даємо відтанути. Після цього змішуємо його з вареним згущеним молоком і трохи збиваємо за допомогою міксера до однорідності. Горіхи подрібнюємо в крихту за допомогою блендера або, скориставшись качалкою, і підмішуємо у готовий крем. Туди ж можна додати крихти від надлишків при випіканні горішків, подрібнивши їх гарненько.
Тепер наповнюємо отриманим кремом половинки горішків, стуляємо попарно і притрушиваем цукровою пудрою.
Це найкращий адаптований рецепт приготування горішків з вареним згущеним молоком, яким найчастіше користуються господині. Але існує і маса інших варіацій десерту, наприклад, з додаванням в тісто 50 грам крохмалю для більшого хрускоту або збільшенням кількості вершкового масла вдвічі для більшої розсипчастості виробів. Але, як правило, працювати з таким тестом складніше, так як воно більш крихке і ніжне.
Нахлинули ностальгічні спогади? Тоді дістаємо орешницы і беремося за приготування чудових горішків, а наш рецепт вам в допомогу.
Рецепт приготування домашніх «Горішків» з вареним згущеним молоком в орешнице
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Першим ділом приготуємо тісто на печиво «Горішки» з вареним згущеним молоком. Охолоджені курячі яйця змішуємо з цукровим піском і розбиваємо за допомогою міксера або віночка до отримання густої піни. Далі закладаємо сметану, погашену соду, попередньо розтоплене вершкове масло і знову трохи пробиваємо міксером. Тепер просіваємо борошно пшеничне, додаємо в отриману суміш і розмішуємо спочатку ложкою, а потім завершуємо руками. Підсумкова консистенція отриманого тесту повинна бути м'якою, гладкою і не липнущей до рук.
Тепер приступаємо до самого захоплюючого і одночасно цікавого етапу приготування «Горішків». Будемо створювати так звану «шкаралупу». Для цього прогріваємо орешницу і промазуємо в ній пази рослинним маслом.
З приготованого тесту скачуємо кульки. Їх розмір визначаємо досвідченим шляхом. Перші два формуємо діаметром два сантиметри, поміщаємо в орешницу, закриваємо її і ставимо на газову конфорку. Витримуємо її на сильному вогні з опуклої сторони приблизно дві хвилини, а з іншого буде досить і однієї. Спочатку посматриваем на рум'яність тіста і коригуємо час в залежності від ступеня готовності. За результатами пробного горішка визначаємо більші чи менші кульки необхідно закладати в орешницу і вже орієнтовно знаємо скільки часу їх випікати. Тільки не забуваємо, що наступні партії будуть готуватися трохи швидше за рахунок кращого прогрівання форми.
Коли всі половинки горішків будуть готові і охолонуть, підрівнюємо краю, обрізаючи акуратно або обламуючи зайве тісто.
В якості начинки традиційно використовують варене згущене молоко з вершковим маслом. Для цього дістаємо останнім завчасно з холодильника і даємо відтанути. Після цього змішуємо його з вареним згущеним молоком і трохи збиваємо за допомогою міксера до однорідності. Горіхи подрібнюємо в крихту за допомогою блендера або, скориставшись качалкою, і підмішуємо у готовий крем. Туди ж можна додати крихти від надлишків при випіканні горішків, подрібнивши їх гарненько.
Тепер наповнюємо отриманим кремом половинки горішків, стуляємо попарно і притрушиваем цукровою пудрою.
Це найкращий адаптований рецепт приготування горішків з вареним згущеним молоком, яким найчастіше користуються господині. Але існує і маса інших варіацій десерту, наприклад, з додаванням в тісто 50 грам крохмалю для більшого хрускоту або збільшенням кількості вершкового масла вдвічі для більшої розсипчастості виробів. Але, як правило, працювати з таким тестом складніше, так як воно більш крихке і ніжне.
Рекомендуємо добрі рецепти
Печиво «Горішки» зі згущеним молоком – старий рецепт
Смак печива, рецепт якого описаний далі, напевно знайомий кожному з дитинства. Пропонуємо згадати старий варіант приготування домашніх «Горішків».
Тісто для «Горішків» зі згущеним молоком для орешницы
Домашні ласощі складно порівняти з їх покупними аналогами. Це стосується і смачних, улюблених багатьма «Горішків» зі згущеним молоком. Тому
«Горішки» - рецепт
Напевно кожен пам'ятає той неповторний аромат і чудовий смак домашнього печива «Горішки». Пропонуємо згадати той самий простий, але такий улюблений
Рецепт приготування «Горішків» з вареним згущеним молоком
У кожної господині напевно в записній книжці знайдеться парочка старовинних рецептів солодощів, які періодично хочеться відтворити, для того щоб
Тісто для «Горішків» зі згущеним молоком
Основу чудового ласощі, зі смаком дитинства, «Горішків» зі згущеним молоком, створює саме тісто. Смачне, ароматне, трохи хрустке - воно здатне
Печиво "Горішки" з вареним згущеним молоком
Багатьом господиням дісталося у спадок таке корисне пристосування як горішниця. Саме в цій сковороді готується всіма улюблене печиво "Горішки" з