Тісто для «Горішків» зі згущеним молоком для орешницы
Іноді ми купуємо в магазині з дитинства улюблене печиво «Горішки» в надії відчути і згадати той самий ніжний смак і, розкусивши куплений горішок, часто розчаровуємося. Тісто в купленому печиво, на жаль зовсім не схоже на домашнє, так і начинка якась желатинова, зовсім не порівнянна зі смаком згущеного молока. Оскільки ситуація складається так, що смачні готові горішки купити просто неможливо, а їх шалено хочеться, то за справу доведеться взятися вам самим. І так як смак цього чудового ласощі зі згущеним молоком, повністю залежить від тіста, зробленого спеціально на «Горішки» для випічки в орешнице, ми поділимося з вами кількома його рецептами, в яких докладно розповімо, як його приготувати.
Інгредієнти:
сметана (20%) – 120 г;
курячі яйця – 2 шт.;
масло вершкове – 120 г;
цукровий пісок – 2/3 ст.;
харчова сода – 2/3 ч. ложки;
оцет – 15 ч. ложки;
пшеничне борошно – 800 р.
Приготування
Цукровий пісок з'єднуємо разом зі сметаною і додаємо сюди ж відокремлені від шкаралупи яйця. Розтираємо цю суміш віночком до тих пір, поки в ній не перестануть відчуватися крупинки цукру. На слабкому вогні плити або розтоплюємо в мікрохвильовці потрібну нам кількість вершкового масла. Зовсім трохи остудивши його виливаємо масло в ємність, де ми вже почали з'єднувати продукти для приготування тіста. Слідом додаємо сюди ж гашену оцтом соду і, перемішуючи все з'єднуємо. Для завершення приготування тіста залишається ввести просіяне борошно, що ми і робимо. Вимішане тісто виходить м'яким, до того ж за рахунок вмісту в ньому жирів - абсолютно не буде липнути.
У вигляді кульок невеликого розміру поділяємо все тісто. Викладаємо кульки одноразово промаслені осередку орешницы, яку щільно закриваємо і випікаємо печиво.
Інгредієнти:
цукровий пісок – 230 г;
курячі яйця – 2 шт.;
майонез – 1 ст. ложка;
маргарин для випічки – 250 г;
пшеничне борошно – 800 г;
оцет (9%) – 1 ч. ложка;
харчова сода – 2/3 ч. ложки.
Приготування
В цукровий пісок вводимо курячі яйця і додаємо ложку майонезу. В чарочку насипаємо харчову соду і заливаємо її столовим оцтом, швидко розмішуючи, поки сода не перестане шипіти. Тепер вміст чарки виливаємо в яєчну суміш. Беремо розм'якшений маргарин для випічки і довільно нарізаємо його на шматочки відразу в ємність, у якій ми готуємо тісто. Додаємо сюди ж просіяне пшеничне борошно і чистими руками перемішуємо вміст миски, поки не отримаємо щільне, але м'яке тісто для випічки горіхових скорлупок.
Нарываем тісто невеликими шматочками і формуем з них кульки, розміром удвічі менше простору виїмки для горішка в орешнице, в якій після випікаємо пісочний шкарлупки.
Інгредієнти:
майонез - 120 г;
сметана – 120 г;
розпушувач для тіста – 1 ч. ложка;
дрібний цукровий пісок – 130 г;
ванілін – 1 ч. ложка;
борошно пшеничне – 15 склянки;
сіль – 05 ч. ложки.
Приготування
У рівних пропорціях з'єднуємо майонез зі сметаною, додаємо до неї дрібний цукор і розбиваємо все міксером до трохи збитого стану. Потім вбиваємо свіже яйце, додаємо ароматну ваніль, трохи солі і ложкою з'єднуємо всі разом. У цю ж миску просіваємо борошно з розпушувачем. До однорідного стану, без вмісту грудочок перемішуємо всі інгредієнти і отримуємо рідке тісто, яке ми будемо накладати до половини виїмки в орешнице.
Будь-який з представлених рецептів тесту для приготування «Горішків» з згущеним молоком прекрасно підійде для електричної і для радянської орешницы.
Рецепт тіста для горішків в орешнице
Інгредієнти:
Приготування
Цукровий пісок з'єднуємо разом зі сметаною і додаємо сюди ж відокремлені від шкаралупи яйця. Розтираємо цю суміш віночком до тих пір, поки в ній не перестануть відчуватися крупинки цукру. На слабкому вогні плити або розтоплюємо в мікрохвильовці потрібну нам кількість вершкового масла. Зовсім трохи остудивши його виливаємо масло в ємність, де ми вже почали з'єднувати продукти для приготування тіста. Слідом додаємо сюди ж гашену оцтом соду і, перемішуючи все з'єднуємо. Для завершення приготування тіста залишається ввести просіяне борошно, що ми і робимо. Вимішане тісто виходить м'яким, до того ж за рахунок вмісту в ньому жирів - абсолютно не буде липнути.
У вигляді кульок невеликого розміру поділяємо все тісто. Викладаємо кульки одноразово промаслені осередку орешницы, яку щільно закриваємо і випікаємо печиво.
Тісто на «Горішки» у орешнице на маргарині
Інгредієнти:
Приготування
В цукровий пісок вводимо курячі яйця і додаємо ложку майонезу. В чарочку насипаємо харчову соду і заливаємо її столовим оцтом, швидко розмішуючи, поки сода не перестане шипіти. Тепер вміст чарки виливаємо в яєчну суміш. Беремо розм'якшений маргарин для випічки і довільно нарізаємо його на шматочки відразу в ємність, у якій ми готуємо тісто. Додаємо сюди ж просіяне пшеничне борошно і чистими руками перемішуємо вміст миски, поки не отримаємо щільне, але м'яке тісто для випічки горіхових скорлупок.
Нарываем тісто невеликими шматочками і формуем з них кульки, розміром удвічі менше простору виїмки для горішка в орешнице, в якій після випікаємо пісочний шкарлупки.
Рідке тісто для «Горішків» у орешнице
Інгредієнти:
Приготування
У рівних пропорціях з'єднуємо майонез зі сметаною, додаємо до неї дрібний цукор і розбиваємо все міксером до трохи збитого стану. Потім вбиваємо свіже яйце, додаємо ароматну ваніль, трохи солі і ложкою з'єднуємо всі разом. У цю ж миску просіваємо борошно з розпушувачем. До однорідного стану, без вмісту грудочок перемішуємо всі інгредієнти і отримуємо рідке тісто, яке ми будемо накладати до половини виїмки в орешнице.
Будь-який з представлених рецептів тесту для приготування «Горішків» з згущеним молоком прекрасно підійде для електричної і для радянської орешницы.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт «Горішків» з вареним згущеним молоком в орешнице
Напевно багато хто пам'ятає смак домашнього печива «Горішки» з традиційним наповненням з вареного згущеного молока. Пропонуємо найбільш повний і
Печиво «Горішки» зі згущеним молоком – старий рецепт
Смак печива, рецепт якого описаний далі, напевно знайомий кожному з дитинства. Пропонуємо згадати старий варіант приготування домашніх «Горішків».
«Горішки» рецепт для орешницы
Самим чудовим ласощами родом з дитинства є «Горішки», наповнені солодкою вареним згущеним молоком. Приготуйте це неймовірно смачне печиво - і ваші
«Горішки» - рецепт
Напевно кожен пам'ятає той неповторний аромат і чудовий смак домашнього печива «Горішки». Пропонуємо згадати той самий простий, але такий улюблений
Тісто для «Горішків» зі згущеним молоком
Основу чудового ласощі, зі смаком дитинства, «Горішків» зі згущеним молоком, створює саме тісто. Смачне, ароматне, трохи хрустке - воно здатне
«Горішки» зі згущеним молоком - класичний рецепт
Ласощі, напевно знайоме кожному ще з дитинства - це звичайно «Горішки» зі згущеним молоком. І сьогодні ця домашня солодкість не поступається в