«Горішки» рецепт для орешницы
Тісто для «Горішків» у орешнице найкраще підійде пісочне, з великою кількістю жирів і цукру. Таке тісто буде розсипчастим і хрустким, завдяки тому, що жири обволікають і не дозволяють її частинах сильно склеюватися. Немаловажним фактором також є вміст клейковини в борошні. Для того щоб тісто вийшло не надто затягнутим, але і не дуже кришилося, мука повинна містити середній відсоток клейковини.
Це старовинний рецепт пісочно-сирного тесту, за яким «шкарлупки» для горішків завжди виходять ароматними і хрусткими.
Інгредієнти:
вершкове масло – 200 г;
цукор – 1/2 склянки;
сир – 100 г;
яйце – 2 шт.;
борошно – 3 склянки;
ванілін, сода.
Приготування
Масло повинно бути розм'якшене, змішуємо його з цукром і добре перетираємо. Якщо масло тверде і немає часу, щоб його розм'якшити, можна потерти його на тертці. Додаємо яйця і ванілін і збиваємо. Далі борошно просіваємо і частинами вмішуємо в тісто. Після першої частини борошна, додаємо пів чайної ложки соди, погашеної оцтом. На останньому етапі замішування тіста, його зручніше місити руками. Тісто виходить пластичним, м'яким і не клейким.
Включаємо орешницу і промазуємо маслом форму. Робимо це ми тільки один раз спочатку приготування, далі це не потрібно. Від тесту відриваємо маленькі шматочки і формуємо кульки таким чином, щоб візуально кожен кульку займав половину форми. У перший захід можна зробити кілька кульок різних розмірів, щоб зрозуміти який діаметр підійде ідеально. Оскільки якщо тесту буде багато, воно буде вилазити через верх і у вас може вийти корж, з якого потім потрібно буде вирізати шкарлупки. А якщо покласти мало тіста, то половинки будуть незакінченими.
У розігріту орешницу викладаємо заготовки з тіста і випікаємо близько хвилини, в залежності від того, які горішки ви любите, підсмажені або не дуже.
Традиційно начинкою для «Горішків» у орешнице є крем з вареного згущеного молока, але можна і поекспериментувати. Варіантів безліч, у найпростішому з них згущене молоко змішується з вершковим маслом в однакових пропорціях. Також можна додати туди какао.
Багато хто пам'ятає чавунні орешницы, в яких на печі бабусі і мами випікали пісочний шкарлупки для горішків. І у деяких досі збереглися такі форми, за допомогою яких можна приготувати чудове та улюблене ласощі.
Інгредієнти:
борошно – 3 склянки;
яйця – 2 шт.;
цукор – 1 склянка;
майонез – 1 ст. ложка;
маргарин – 250 г;
згущене молоко – 1 банка;
горіхи грецькі – 150 р.
Приготування
Яйця перетерти з цукром і майонезом. Розм'якшений маргарин порізати ножем на невеликі шматки і вмішати в яйця з цукром. Поступово, частинами вмішуємо борошно. В кінці, коли тісто перестає липнути, можна вимісити його руками. Робимо заготовки у вигляді невеликих кульок розміром з пів горіха. Форму добре прожарюємо, змащуємо маслом і розкладаємо заготовки. Закриваємо і готуємо близько однієї хвилини на середньому вогні, можна відкрити і подивитися достатньо запашні шкарлупки. Даємо половинкам охолонути і отшелушиваем надлишки тесту по краях. Для крему змішаємо варену згущенку з подрібненими горіхами. Радимо не купувати готовий продукт в магазині, а зварити згущене молоко будинку. Деякі виробники економлять і не варять молоко, а додають до нього барвники та загусники. А згущене молоко вариться дуже просто: у каструлю покладіть банку, залийте її водою і поставте варитися на 2-3 години. Не забувайте підливати воду, щоб вона постійно повністю покривала банку, щоб вона не вибухнула. Чим довше молоко вариться, тим густішим і темнішим воно буде, але не переваріть, інакше начинка в горішках буде гірчити. У кожну шкаралупу кладемо начинку, промазуючи краю, склеюємо половинки.
Рецепт приготування печива «Горішків» у електричної орешнице
Це старовинний рецепт пісочно-сирного тесту, за яким «шкарлупки» для горішків завжди виходять ароматними і хрусткими.
Інгредієнти:
Приготування
Масло повинно бути розм'якшене, змішуємо його з цукром і добре перетираємо. Якщо масло тверде і немає часу, щоб його розм'якшити, можна потерти його на тертці. Додаємо яйця і ванілін і збиваємо. Далі борошно просіваємо і частинами вмішуємо в тісто. Після першої частини борошна, додаємо пів чайної ложки соди, погашеної оцтом. На останньому етапі замішування тіста, його зручніше місити руками. Тісто виходить пластичним, м'яким і не клейким.
Включаємо орешницу і промазуємо маслом форму. Робимо це ми тільки один раз спочатку приготування, далі це не потрібно. Від тесту відриваємо маленькі шматочки і формуємо кульки таким чином, щоб візуально кожен кульку займав половину форми. У перший захід можна зробити кілька кульок різних розмірів, щоб зрозуміти який діаметр підійде ідеально. Оскільки якщо тесту буде багато, воно буде вилазити через верх і у вас може вийти корж, з якого потім потрібно буде вирізати шкарлупки. А якщо покласти мало тіста, то половинки будуть незакінченими.
У розігріту орешницу викладаємо заготовки з тіста і випікаємо близько хвилини, в залежності від того, які горішки ви любите, підсмажені або не дуже.
Традиційно начинкою для «Горішків» у орешнице є крем з вареного згущеного молока, але можна і поекспериментувати. Варіантів безліч, у найпростішому з них згущене молоко змішується з вершковим маслом в однакових пропорціях. Також можна додати туди какао.
Як приготувати «Горішки» зі згущеним молоком в орешнице?
Багато хто пам'ятає чавунні орешницы, в яких на печі бабусі і мами випікали пісочний шкарлупки для горішків. І у деяких досі збереглися такі форми, за допомогою яких можна приготувати чудове та улюблене ласощі.
Інгредієнти:
Приготування
Яйця перетерти з цукром і майонезом. Розм'якшений маргарин порізати ножем на невеликі шматки і вмішати в яйця з цукром. Поступово, частинами вмішуємо борошно. В кінці, коли тісто перестає липнути, можна вимісити його руками. Робимо заготовки у вигляді невеликих кульок розміром з пів горіха. Форму добре прожарюємо, змащуємо маслом і розкладаємо заготовки. Закриваємо і готуємо близько однієї хвилини на середньому вогні, можна відкрити і подивитися достатньо запашні шкарлупки. Даємо половинкам охолонути і отшелушиваем надлишки тесту по краях. Для крему змішаємо варену згущенку з подрібненими горіхами. Радимо не купувати готовий продукт в магазині, а зварити згущене молоко будинку. Деякі виробники економлять і не варять молоко, а додають до нього барвники та загусники. А згущене молоко вариться дуже просто: у каструлю покладіть банку, залийте її водою і поставте варитися на 2-3 години. Не забувайте підливати воду, щоб вона постійно повністю покривала банку, щоб вона не вибухнула. Чим довше молоко вариться, тим густішим і темнішим воно буде, але не переваріть, інакше начинка в горішках буде гірчити. У кожну шкаралупу кладемо начинку, промазуючи краю, склеюємо половинки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт «Горішків» з вареним згущеним молоком в орешнице
Напевно багато хто пам'ятає смак домашнього печива «Горішки» з традиційним наповненням з вареного згущеного молока. Пропонуємо найбільш повний і
Печиво «Горішки» зі згущеним молоком – старий рецепт
Смак печива, рецепт якого описаний далі, напевно знайомий кожному з дитинства. Пропонуємо згадати старий варіант приготування домашніх «Горішків».
Тісто для «Горішків» зі згущеним молоком для орешницы
Домашні ласощі складно порівняти з їх покупними аналогами. Це стосується і смачних, улюблених багатьма «Горішків» зі згущеним молоком. Тому
Тісто для «Горішків» зі згущеним молоком
Основу чудового ласощі, зі смаком дитинства, «Горішків» зі згущеним молоком, створює саме тісто. Смачне, ароматне, трохи хрустке - воно здатне
«Горішки» зі згущеним молоком - класичний рецепт
Ласощі, напевно знайоме кожному ще з дитинства - це звичайно «Горішки» зі згущеним молоком. І сьогодні ця домашня солодкість не поступається в
Печиво "Горішки" з вареним згущеним молоком
Багатьом господиням дісталося у спадок таке корисне пристосування як горішниця. Саме в цій сковороді готується всіма улюблене печиво "Горішки" з