Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » «Горішки» рецепт для орешницы

«Горішки» рецепт для орешницы

15-02-2016, 13:57
886
«Горішки» рецепт для орешницы
Тісто для «Горішків» у орешнице найкраще підійде пісочне, з великою кількістю жирів і цукру. Таке тісто буде розсипчастим і хрустким, завдяки тому, що жири обволікають і не дозволяють її частинах сильно склеюватися. Немаловажним фактором також є вміст клейковини в борошні. Для того щоб тісто вийшло не надто затягнутим, але і не дуже кришилося, мука повинна містити середній відсоток клейковини.

Рецепт приготування печива «Горішків» у електричної орешнице


Це старовинний рецепт пісочно-сирного тесту, за яким «шкарлупки» для горішків завжди виходять ароматними і хрусткими.
Інгредієнти:

  • вершкове масло – 200 г;

  • цукор – 1/2 склянки;

  • сир – 100 г;

  • яйце – 2 шт.;

  • борошно – 3 склянки;

  • ванілін, сода.


  • Приготування
    Масло повинно бути розм'якшене, змішуємо його з цукром і добре перетираємо. Якщо масло тверде і немає часу, щоб його розм'якшити, можна потерти його на тертці. Додаємо яйця і ванілін і збиваємо. Далі борошно просіваємо і частинами вмішуємо в тісто. Після першої частини борошна, додаємо пів чайної ложки соди, погашеної оцтом. На останньому етапі замішування тіста, його зручніше місити руками. Тісто виходить пластичним, м'яким і не клейким.
    Включаємо орешницу і промазуємо маслом форму. Робимо це ми тільки один раз спочатку приготування, далі це не потрібно. Від тесту відриваємо маленькі шматочки і формуємо кульки таким чином, щоб візуально кожен кульку займав половину форми. У перший захід можна зробити кілька кульок різних розмірів, щоб зрозуміти який діаметр підійде ідеально. Оскільки якщо тесту буде багато, воно буде вилазити через верх і у вас може вийти корж, з якого потім потрібно буде вирізати шкарлупки. А якщо покласти мало тіста, то половинки будуть незакінченими.
    У розігріту орешницу викладаємо заготовки з тіста і випікаємо близько хвилини, в залежності від того, які горішки ви любите, підсмажені або не дуже.
    Традиційно начинкою для «Горішків» у орешнице є крем з вареного згущеного молока, але можна і поекспериментувати. Варіантів безліч, у найпростішому з них згущене молоко змішується з вершковим маслом в однакових пропорціях. Також можна додати туди какао.

    Як приготувати «Горішки» зі згущеним молоком в орешнице?


    Багато хто пам'ятає чавунні орешницы, в яких на печі бабусі і мами випікали пісочний шкарлупки для горішків. І у деяких досі збереглися такі форми, за допомогою яких можна приготувати чудове та улюблене ласощі.
    Інгредієнти:

  • борошно – 3 склянки;

  • яйця – 2 шт.;

  • цукор – 1 склянка;

  • майонез – 1 ст. ложка;

  • маргарин – 250 г;

  • згущене молоко – 1 банка;

  • горіхи грецькі – 150 р.


  • Приготування
    Яйця перетерти з цукром і майонезом. Розм'якшений маргарин порізати ножем на невеликі шматки і вмішати в яйця з цукром. Поступово, частинами вмішуємо борошно. В кінці, коли тісто перестає липнути, можна вимісити його руками. Робимо заготовки у вигляді невеликих кульок розміром з пів горіха. Форму добре прожарюємо, змащуємо маслом і розкладаємо заготовки. Закриваємо і готуємо близько однієї хвилини на середньому вогні, можна відкрити і подивитися достатньо запашні шкарлупки. Даємо половинкам охолонути і
    «Горішки» рецепт для орешницы
    отшелушиваем надлишки тесту по краях. Для крему змішаємо варену згущенку з подрібненими горіхами. Радимо не купувати готовий продукт в магазині, а зварити згущене молоко будинку. Деякі виробники економлять і не варять молоко, а додають до нього барвники та загусники. А згущене молоко вариться дуже просто: у каструлю покладіть банку, залийте її водою і поставте варитися на 2-3 години. Не забувайте підливати воду, щоб вона постійно повністю покривала банку, щоб вона не вибухнула. Чим довше молоко вариться, тим густішим і темнішим воно буде, але не переваріть, інакше начинка в горішках буде гірчити. У кожну шкаралупу кладемо начинку, промазуючи краю, склеюємо половинки.



    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рецепт «Горішків» з вареним згущеним молоком в орешнице
    Рецепт «Горішків» з вареним згущеним молоком в орешнице
    Напевно багато хто пам'ятає смак домашнього печива «Горішки» з традиційним наповненням з вареного згущеного молока. Пропонуємо найбільш повний і
    Печиво «Горішки» зі згущеним молоком – старий рецепт
    Печиво «Горішки» зі згущеним молоком – старий рецепт
    Смак печива, рецепт якого описаний далі, напевно знайомий кожному з дитинства. Пропонуємо згадати старий варіант приготування домашніх «Горішків».
    Тісто для «Горішків» зі згущеним молоком для орешницы
    Тісто для «Горішків» зі згущеним молоком для орешницы
    Домашні ласощі складно порівняти з їх покупними аналогами. Це стосується і смачних, улюблених багатьма «Горішків» зі згущеним молоком. Тому
    Тісто для «Горішків» зі згущеним молоком
    Тісто для «Горішків» зі згущеним молоком
    Основу чудового ласощі, зі смаком дитинства, «Горішків» зі згущеним молоком, створює саме тісто. Смачне, ароматне, трохи хрустке - воно здатне
    «Горішки» зі згущеним молоком - класичний рецепт
    «Горішки» зі згущеним молоком - класичний рецепт
    Ласощі, напевно знайоме кожному ще з дитинства - це звичайно «Горішки» зі згущеним молоком. І сьогодні ця домашня солодкість не поступається в
    Печиво "Горішки" з вареним згущеним молоком
    Печиво "Горішки" з вареним згущеним молоком
    Багатьом господиням дісталося у спадок таке корисне пристосування як горішниця. Саме в цій сковороді готується всіма улюблене печиво "Горішки" з