Тісто для «Горішків» зі згущеним молоком
В часи Радянського Союзу, коли дефіцит був практично на все, наші мами і бабусі часто балували рідних домашньою випічкою. Та й зараз, коли купити можна майже все, пиріжки, тістечка і печиво, які приготували вдома завжди поза конкуренцією з покупними виробами. Як приготувати тісто для горішків зі згущеним молоком, розповімо вам нижче.
Інгредієнти:
молочний маргарин – 300 г;
борошно пшеничне вищого сорту – 850 г;
розпушувач у вигляді соди – 5 г;
яєчні жовтки сирі – 3 шт.;
оцет – 5 мл;
сіль;
цукор – 190 р.
Приготування
Злегка підморожений маргарин натираємо на терці у велику миску. Додаємо туди ж жовтки яєць, борошно, цукор, гашену оцтом соду і трохи солі. Ретельно вимішуємо, щоб вийшла однорідна маса. За зовнішнім виглядом вона буде нагадувати зацукрований мед. Тепер орешницу розігріваємо як слід. Беремо трохи пісочного тіста для горішків зі згущеним молоком і розкладаємо його по заглибинах. Причому їх достатньо заповнити наполовину. Далі вже випікаємо наші горішки. А готові «шкарлупки» заповнюємо начинкою .
Інгредієнти:
сметана – 150 г;
маргарин або вершкове масло – 100 г;
борошно вищого сорту – 2 склянки;
цукровий пісок – 90 г;
харчова сода – 5 г;
великі яйця – 2 шт.
Приготування
Розтоплюємо масло і збиваємо, додаючи цукор, соду, гашену оцтом, і сметану. Потім додаємо яйця і в кінці підсипаємо просіяне борошно. Вимішуємо тісто, з якого далі випікаємо наші горішки.
Інгредієнти:
цукор – 200 г;
маргарин – 180 г;
борошно вищого сорту – 2 склянки;
майонез 67% жирності – 200 г;
яйця – 2 шт.;
сода – 5 р.
Приготування
Маргарин подрібнюємо, порубавши його ножем. Додаємо до нього яйця, цукор і добре розмішуємо. Потім додаємо майонез, гашену оцтом соду і частинами підмішуємо просіяне борошно. Коли маса стане еластичною і м'якою, вона буде повністю готова до роботи. Відщипуємо від тіста шматочки, які потім поміщаємо в ямочки орешницы, закриваємо і випікаємо.
Інгредієнти:
майонез – 100 г;
маргарин або масло вершкове – 110 г;
цукровий пісок – 90 г;
просеянная борошно – 2 склянки;
харчова сода – 5 г;
картопляний крохмаль – 100 г;
лимонний сік – 5 мл
Приготування
Вершкове масло виймаємо з холодильника заздалегідь, щоб воно природним шляхом размягчилось. Після цього дочиста розтираємо його з цукром, підмішуємо майонез і добре збиваємо. Тепер прийшла черга соди – гасимо її свіжовичавленим соком лимона і кладемо в тісто. Туди ж насипаємо картопляний крохмаль. Порціями вводимо в тісто попередньо просіяне борошно і добре вимішуємо руками. Ділимо його на маленькі кульки, які розкладаємо по осередках электроорешницы. Приблизно через 1 хвилину наші «шкарлупки» будуть готові. Витягаємо їх і остуджуємо. А для начинки масло розтираємо зі згущеним молоком і начиняємо отриманою масою наші горішки.
Рецепт тіста для горішків зі згущеним молоком
Інгредієнти:
Приготування
Злегка підморожений маргарин натираємо на терці у велику миску. Додаємо туди ж жовтки яєць, борошно, цукор, гашену оцтом соду і трохи солі. Ретельно вимішуємо, щоб вийшла однорідна маса. За зовнішнім виглядом вона буде нагадувати зацукрований мед. Тепер орешницу розігріваємо як слід. Беремо трохи пісочного тіста для горішків зі згущеним молоком і розкладаємо його по заглибинах. Причому їх достатньо заповнити наполовину. Далі вже випікаємо наші горішки. А готові «шкарлупки» заповнюємо начинкою .
Тісто для горішків зі згущеним молоком у формі
Інгредієнти:
Приготування
Розтоплюємо масло і збиваємо, додаючи цукор, соду, гашену оцтом, і сметану. Потім додаємо яйця і в кінці підсипаємо просіяне борошно. Вимішуємо тісто, з якого далі випікаємо наші горішки.
Тісто для печива «Горішки» зі згущеним молоком
Інгредієнти:
Приготування
Маргарин подрібнюємо, порубавши його ножем. Додаємо до нього яйця, цукор і добре розмішуємо. Потім додаємо майонез, гашену оцтом соду і частинами підмішуємо просіяне борошно. Коли маса стане еластичною і м'якою, вона буде повністю готова до роботи. Відщипуємо від тіста шматочки, які потім поміщаємо в ямочки орешницы, закриваємо і випікаємо.
Тісто для «Горішків» зі згущеним молоком для электроорешницы
Інгредієнти:
Приготування
Вершкове масло виймаємо з холодильника заздалегідь, щоб воно природним шляхом размягчилось. Після цього дочиста розтираємо його з цукром, підмішуємо майонез і добре збиваємо. Тепер прийшла черга соди – гасимо її свіжовичавленим соком лимона і кладемо в тісто. Туди ж насипаємо картопляний крохмаль. Порціями вводимо в тісто попередньо просіяне борошно і добре вимішуємо руками. Ділимо його на маленькі кульки, які розкладаємо по осередках электроорешницы. Приблизно через 1 хвилину наші «шкарлупки» будуть готові. Витягаємо їх і остуджуємо. А для начинки масло розтираємо зі згущеним молоком і начиняємо отриманою масою наші горішки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт «Горішків» з вареним згущеним молоком в орешнице
Напевно багато хто пам'ятає смак домашнього печива «Горішки» з традиційним наповненням з вареного згущеного молока. Пропонуємо найбільш повний і
Печиво «Горішки» зі згущеним молоком – старий рецепт
Смак печива, рецепт якого описаний далі, напевно знайомий кожному з дитинства. Пропонуємо згадати старий варіант приготування домашніх «Горішків».
Тісто для «Горішків» зі згущеним молоком для орешницы
Домашні ласощі складно порівняти з їх покупними аналогами. Це стосується і смачних, улюблених багатьма «Горішків» зі згущеним молоком. Тому
Рецепт приготування «Горішків» з вареним згущеним молоком
У кожної господині напевно в записній книжці знайдеться парочка старовинних рецептів солодощів, які періодично хочеться відтворити, для того щоб
«Горішки» зі згущеним молоком - класичний рецепт
Ласощі, напевно знайоме кожному ще з дитинства - це звичайно «Горішки» зі згущеним молоком. І сьогодні ця домашня солодкість не поступається в
Печиво "Горішки" з вареним згущеним молоком
Багатьом господиням дісталося у спадок таке корисне пристосування як горішниця. Саме в цій сковороді готується всіма улюблене печиво "Горішки" з