Вернуться назад Распечатать

Тісто для «Горішків» зі згущеним молоком

Тісто для «Горішків» зі згущеним молоком
В часи Радянського Союзу, коли дефіцит був практично на все, наші мами і бабусі часто балували рідних домашньою випічкою. Та й зараз, коли купити можна майже все, пиріжки, тістечка і печиво, які приготували вдома завжди поза конкуренцією з покупними виробами. Як приготувати тісто для горішків зі згущеним молоком, розповімо вам нижче.

Рецепт тіста для горішків зі згущеним молоком


Інгредієнти:

  • молочний маргарин – 300 г;

  • борошно пшеничне вищого сорту – 850 г;

  • розпушувач у вигляді соди – 5 г;

  • яєчні жовтки сирі – 3 шт.;

  • оцет – 5 мл;

  • сіль;

  • цукор – 190 р.


  • Приготування
    Злегка підморожений маргарин натираємо на терці у велику миску. Додаємо туди ж жовтки яєць, борошно, цукор, гашену оцтом соду і трохи солі. Ретельно вимішуємо, щоб вийшла однорідна маса. За зовнішнім виглядом вона буде нагадувати зацукрований мед. Тепер орешницу розігріваємо як слід. Беремо трохи пісочного тіста для горішків зі згущеним молоком і розкладаємо його по заглибинах. Причому їх достатньо заповнити наполовину. Далі вже випікаємо наші горішки. А готові «шкарлупки» заповнюємо начинкою .

    Тісто для горішків зі згущеним молоком у формі


    Інгредієнти:

  • сметана – 150 г;

  • маргарин або вершкове масло – 100 г;

  • борошно вищого сорту – 2 склянки;

  • цукровий пісок – 90 г;

  • харчова сода – 5 г;

  • великі яйця – 2 шт.


  • Приготування
    Розтоплюємо масло і збиваємо, додаючи цукор, соду, гашену оцтом, і сметану. Потім додаємо яйця і в кінці підсипаємо просіяне борошно. Вимішуємо тісто, з якого далі випікаємо наші горішки.

    Тісто для печива «Горішки» зі згущеним молоком


    Інгредієнти:

  • цукор – 200 г;

  • маргарин – 180 г;

  • борошно вищого сорту – 2 склянки;

  • майонез 67% жирності – 200 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • сода – 5 р.


  • Приготування
    Маргарин подрібнюємо, порубавши його ножем. Додаємо до нього яйця, цукор і добре розмішуємо. Потім додаємо майонез, гашену оцтом соду і частинами підмішуємо просіяне борошно. Коли маса стане еластичною і м'якою, вона буде повністю готова до роботи. Відщипуємо від тіста шматочки, які потім поміщаємо в ямочки орешницы, закриваємо і випікаємо.

    Тісто для «Горішків» зі згущеним молоком для электроорешницы


    Інгредієнти:

  • майонез – 100 г;

  • маргарин або масло вершкове – 110 г;

  • цукровий пісок – 90 г;

  • просеянная борошно – 2 склянки;

  • харчова сода – 5 г;

  • картопляний крохмаль – 100 г;

  • лимонний сік – 5 мл
  • Тісто для «Горішків» зі згущеним молоком


    Приготування
    Вершкове масло виймаємо з холодильника заздалегідь, щоб воно природним шляхом размягчилось. Після цього дочиста розтираємо його з цукром, підмішуємо майонез і добре збиваємо. Тепер прийшла черга соди – гасимо її свіжовичавленим соком лимона і кладемо в тісто. Туди ж насипаємо картопляний крохмаль. Порціями вводимо в тісто попередньо просіяне борошно і добре вимішуємо руками. Ділимо його на маленькі кульки, які розкладаємо по осередках электроорешницы. Приблизно через 1 хвилину наші «шкарлупки» будуть готові. Витягаємо їх і остуджуємо. А для начинки масло розтираємо зі згущеним молоком і начиняємо отриманою масою наші горішки.