В часи Радянського Союзу, коли дефіцит був практично на все, наші мами і бабусі часто балували рідних домашньою випічкою. Та й зараз, коли купити можна майже все, пиріжки, тістечка і печиво, які приготували вдома завжди поза конкуренцією з покупними виробами. Як приготувати тісто для горішків зі згущеним молоком, розповімо вам нижче.
Рецепт тіста для горішків зі згущеним молоком
Інгредієнти: молочний маргарин – 300 г; борошно пшеничне вищого сорту – 850 г; розпушувач у вигляді соди – 5 г; яєчні жовтки сирі – 3 шт.; оцет – 5 мл; сіль; цукор – 190 р. Приготування Злегка підморожений маргарин натираємо на терці у велику миску. Додаємо туди ж жовтки яєць, борошно, цукор, гашену оцтом соду і трохи солі. Ретельно вимішуємо, щоб вийшла однорідна маса. За зовнішнім виглядом вона буде нагадувати зацукрований мед. Тепер орешницу розігріваємо як слід. Беремо трохи пісочного тіста для горішків зі згущеним молоком і розкладаємо його по заглибинах. Причому їх достатньо заповнити наполовину. Далі вже випікаємо наші горішки. А готові «шкарлупки» заповнюємо начинкою .
Тісто для горішків зі згущеним молоком у формі
Інгредієнти: сметана – 150 г; маргарин або вершкове масло – 100 г; борошно вищого сорту – 2 склянки; цукровий пісок – 90 г; харчова сода – 5 г; великі яйця – 2 шт. Приготування Розтоплюємо масло і збиваємо, додаючи цукор, соду, гашену оцтом, і сметану. Потім додаємо яйця і в кінці підсипаємо просіяне борошно. Вимішуємо тісто, з якого далі випікаємо наші горішки.
Тісто для печива «Горішки» зі згущеним молоком
Інгредієнти: цукор – 200 г; маргарин – 180 г; борошно вищого сорту – 2 склянки; майонез 67% жирності – 200 г; яйця – 2 шт.; сода – 5 р. Приготування Маргарин подрібнюємо, порубавши його ножем. Додаємо до нього яйця, цукор і добре розмішуємо. Потім додаємо майонез, гашену оцтом соду і частинами підмішуємо просіяне борошно. Коли маса стане еластичною і м'якою, вона буде повністю готова до роботи. Відщипуємо від тіста шматочки, які потім поміщаємо в ямочки орешницы, закриваємо і випікаємо.
Тісто для «Горішків» зі згущеним молоком для электроорешницы
Інгредієнти: майонез – 100 г; маргарин або масло вершкове – 110 г; цукровий пісок – 90 г; просеянная борошно – 2 склянки; харчова сода – 5 г; картопляний крохмаль – 100 г; лимонний сік – 5 мл Приготування Вершкове масло виймаємо з холодильника заздалегідь, щоб воно природним шляхом размягчилось. Після цього дочиста розтираємо його з цукром, підмішуємо майонез і добре збиваємо. Тепер прийшла черга соди – гасимо її свіжовичавленим соком лимона і кладемо в тісто. Туди ж насипаємо картопляний крохмаль. Порціями вводимо в тісто попередньо просіяне борошно і добре вимішуємо руками. Ділимо його на маленькі кульки, які розкладаємо по осередках электроорешницы. Приблизно через 1 хвилину наші «шкарлупки» будуть готові. Витягаємо їх і остуджуємо. А для начинки масло розтираємо зі згущеним молоком і начиняємо отриманою масою наші горішки.