Вернуться назад Распечатать

Печиво «Горішки» зі згущеним молоком – старий рецепт

Печиво «Горішки» зі згущеним молоком – старий рецепт
Рецепт «Горішків» хоч і був придуманий на наших просторах, але поширився далеко за його межі. Тепер об'ємне печиво з великою кількістю наповнювача з вареного згущеного молока готують повсюдно і модифікують технологію на свій манер. Ми ж вирішили звернутися до старими рецептами печива «Горішки» зі згущеним молоком, смак яких відразу відродить у вашій пам'яті приємні спогади.

Старий рецепт «Горішків» зі згущеним молоком в домашніх умовах


Виключаючи те, що нижче ми будемо використовувати старий рецепт, спосіб приготування печива буде новий. Так як старі орешницы залишилися далеко не у кожного, пропонуємо замінити їх зручними формами для випікання в духовці.
Інгредієнти:
Для горішків:

  • вершкове масло - 225 г;

  • яєчні жовтки - 3 шт.;

  • цукрова пудра - 115 г;

  • сода - 1 ч. ложка;

  • борошно - 530 р.


  • Для крему:

  • вершкове масло - 115 г;

  • варене згущене молоко - 1 банка.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати домашні горішки зі згущеним молоком, дочекайтеся, коли вершкове масло дійде до кімнатної температури. З'єднайте борошно з пучкою солі й цукрової пудрою. До отриманої суміші збийте жовтки і покладіть брусочки олії. Збийте всі компоненти разом, поки не отримаєте м'яке і зовсім не липке тісто, за своєю консистенцією нагадує пісочне. Невеликі порції тіста розподіліть у клітинках форми, а надлишки, вылезающие за краї, обріжте. Помістіть деко в розігрітій до 185 градусів духовці і залиште на 10 хвилин.
    Масло для крему слід також розм'якшити, а потім збити його зі згущеним молоком. Збитий крем викладіть в охолоджені горішки і з'єднайте їх один з одним.

    «Горішки» зі згущеним молоком – класичний радянський рецепт в орешнице


    Тепер повернемося до тим «Горішку», що ми звикли готувати в орешнице на плиті. Схема замішування тіста для них схожа з попередньою, а ось склад інгредієнтів відрізняється.
    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 110 г;

  • маргарин - 110 г;

  • борошно - 355 г;

  • майонез - 45 г;

  • розпушувач - 2 ч. ложки;

  • цукор - 1 ст.;

  • банку вареного згущеного молока;

  • жменю ядер волоських горіхів.


  • Приготування
    Змішайте всі сухі компоненти разом і додайте до отриманої суміші м'яке масло. Розітріть інгредієнти руками до утворення крихти, після чого сформуйте невелике поглиблення в центрі гірки з крихт, вбийте туди жовтки і влийте майонез. Тісто для горішків зі згущеним молоком досить жирне, а тому не липке, легко формується і відразу готовий до роботи. Сформуйте його в невеликі кульки і розподіліть їх по осередках орешницы. Обсмажуйте всі на сильному вогні до рівномірного зарум'янювання з обох сторін. Остиглі горішки наповніть сумішшю вареного згущеного молока з подрібненими горіхами.

    «Горішки» зі згущеним молоком як в дитинстві


    Ще один класичний рецепт має трохи більш складну начинку, її складу, крім, зрозуміло, згущеного молока, включає в себе какао і ром. Останній служить ароматизатором, а тому вливається за бажанням.
    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • яйця - 3 шт.;

  • вершкове масло - 95 г;

  • рослинне масло - 95 мл;

  • цукровий пісок - 175 г;

  • борошно - 135 г;

  • щіпка ваніліну;

  • розпушувач - 10 р.


  • Для крему:
    Печиво «Горішки» зі згущеним молоком – старий рецепт


  • вершкове масло - 85 м;

  • цукрова пудра - 65 г;

  • ром - 1 ч. ложка;

  • какао - 5 г;

  • варена згущене молоко - 135 г;

  • тепле молоко - 55 мл


  • Приготування
    Вершкове масло і цукор збийте в пишний крем, поступово підливаючи олію. Туди ж додайте ванілін. Окремо змішайте решту сухі складові і доповніть їх масляною масою. Перемішавши тісто ви отримаєте липковатый і пластичний ком, який тепер порціями викладають в осередку орешницы і підрум'янюють її над сильним вогнем.
    Для крему збийте всі компоненти разом з переліку і наповніть ним охолоджені половинки горішків.