Рецепт «Горішків» хоч і був придуманий на наших просторах, але поширився далеко за його межі. Тепер об'ємне печиво з великою кількістю наповнювача з вареного згущеного молока готують повсюдно і модифікують технологію на свій манер. Ми ж вирішили звернутися до старими рецептами печива «Горішки» зі згущеним молоком, смак яких відразу відродить у вашій пам'яті приємні спогади.
Старий рецепт «Горішків» зі згущеним молоком в домашніх умовах
Виключаючи те, що нижче ми будемо використовувати старий рецепт, спосіб приготування печива буде новий. Так як старі орешницы залишилися далеко не у кожного, пропонуємо замінити їх зручними формами для випікання в духовці.
Інгредієнти: Для горішків:
вершкове масло - 225 г; яєчні жовтки - 3 шт.; цукрова пудра - 115 г; сода - 1 ч. ложка; борошно - 530 р. Для крему:
вершкове масло - 115 г; варене згущене молоко - 1 банка. Приготування Перед тим, як приготувати домашні горішки зі згущеним молоком, дочекайтеся, коли вершкове масло дійде до кімнатної температури. З'єднайте борошно з пучкою солі й цукрової пудрою. До отриманої суміші збийте жовтки і покладіть брусочки олії. Збийте всі компоненти разом, поки не отримаєте м'яке і зовсім не липке тісто, за своєю консистенцією нагадує пісочне. Невеликі порції тіста розподіліть у клітинках форми, а надлишки, вылезающие за краї, обріжте. Помістіть деко в розігрітій до 185 градусів духовці і залиште на 10 хвилин.
Масло для крему слід також розм'якшити, а потім збити його зі згущеним молоком. Збитий крем викладіть в охолоджені горішки і з'єднайте їх один з одним.
«Горішки» зі згущеним молоком – класичний радянський рецепт в орешнице
Тепер повернемося до тим «Горішку», що ми звикли готувати в орешнице на плиті. Схема замішування тіста для них схожа з попередньою, а ось склад інгредієнтів відрізняється.
Інгредієнти: вершкове масло - 110 г; маргарин - 110 г; борошно - 355 г; майонез - 45 г; розпушувач - 2 ч. ложки; цукор - 1 ст.; банку вареного згущеного молока; жменю ядер волоських горіхів. Приготування Змішайте всі сухі компоненти разом і додайте до отриманої суміші м'яке масло. Розітріть інгредієнти руками до утворення крихти, після чого сформуйте невелике поглиблення в центрі гірки з крихт, вбийте туди жовтки і влийте майонез. Тісто для горішків зі згущеним молоком досить жирне, а тому не липке, легко формується і відразу готовий до роботи. Сформуйте його в невеликі кульки і розподіліть їх по осередках орешницы. Обсмажуйте всі на сильному вогні до рівномірного зарум'янювання з обох сторін. Остиглі горішки наповніть сумішшю вареного згущеного молока з подрібненими горіхами.
«Горішки» зі згущеним молоком як в дитинстві
Ще один класичний рецепт має трохи більш складну начинку, її складу, крім, зрозуміло, згущеного молока, включає в себе какао і ром. Останній служить ароматизатором, а тому вливається за бажанням.
Інгредієнти: Для тіста:
яйця - 3 шт.; вершкове масло - 95 г; рослинне масло - 95 мл; цукровий пісок - 175 г; борошно - 135 г; щіпка ваніліну; розпушувач - 10 р. Для крему:
вершкове масло - 85 м; цукрова пудра - 65 г; ром - 1 ч. ложка; какао - 5 г; варена згущене молоко - 135 г; тепле молоко - 55 мл Приготування Вершкове масло і цукор збийте в пишний крем, поступово підливаючи олію. Туди ж додайте ванілін. Окремо змішайте решту сухі складові і доповніть їх масляною масою. Перемішавши тісто ви отримаєте липковатый і пластичний ком, який тепер порціями викладають в осередку орешницы і підрум'янюють її над сильним вогнем.
Для крему збийте всі компоненти разом з переліку і наповніть ним охолоджені половинки горішків.