Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Цукрове печиво

Цукрове печиво

17-01-2015, 19:30
11 502
Цукрове печиво
Цукрове печиво стане прекрасним доповненням до чаювання. Зробити його самостійно зовсім нескладно, до того ж продукти, необхідні для нього практично завжди є під рукою. Кілька цікавих варіантів того, як приготувати смачний цукрове печиво, ми вам підкажемо.

Цукрове печиво - рецепт


Інгредієнти:

  • сметана - 300 г;

  • цукор - 200 г;

  • борошно - 650 г;

  • вершкове масло - 200 г;

  • ванільний цукор - 2 пакетика;

  • розпушувач - 2 ч. ложки.


  • Приготування
    Вершкове масло розтираємо з цукром і ванільним цукром. В отриману масу додаємо сметану і добре перемішуємо. Потім додаємо борошно, розпушувач і замішуємо тісто. Розкачуємо його товщиною близько 05 см і зверху посипаємо цукром. Вирізаємо фігурки, переносимо їх на деко і випікаємо в духовці, розігрітій до 180 градусів 25 хвилин, до золотистого кольору.
    Якщо ж раптом хтось не любить, коли випічка посипана звичайним цукром, можна зробити печиво з цукровою пудрою. Посипаємо нею вже готові печенюшки і насолоджуємося їх ніжним смаком.

    Пісочне печиво цукрове


    Інгредієнти:

  • борошно - 05 кг;

  • вершкове масло - 200 г;

  • цукор - 200 г;

  • розпушувач тіста - 2 ч. ложки;

  • яйця - 2 шт.;

  • сіль - щіпка;

  • цукрова пудра для присипки.


  • Приготування
    Вершкове масло дістаємо заздалегідь, щоб воно розм'якло при кімнатній температурі, потім збиваємо його з цукром міксером до утворення пишної кремової маси, додаємо 1 яйце і продовжуємо збивати, поки повністю не розчиниться цукор. Потім додаємо борошно, змішану з сіллю і розпушувачем, і вимішуємо тісто - воно виходить м'яким і ніжним, але щоб воно було саме таким, місити довго не варто. Готове тісто кладемо хвилин на 30 в холодильник, а потім розкачуємо його в шар, товщина якого повинна бути близько 5-6 мм. Вирізаємо з нього фігурки і перекладаємо їх на деко. Випікаємо в духовці при температурі 180 градусів хвилин 15. Готове печиво посипаємо цукровою пудрою.

    Просте цукрове печиво на рослинному маслі


    При приготуванні цукрового печива, в даному рецепті, рекомендуємо використовувати рослинне масло без запаху. Також дуже бажано не замінювати чорну патоку медом, адже саме вона надає печінкою особливий смак і аромат.
    Інгредієнти:

  • борошно - 2 склянки;

  • рослинне масло - 3 /4 склянки;

  • цукор - 1 склянка;

  • яйця - 1 шт.;

  • сода - 2 ч. ложки;

  • чорна патока (меляса) - 1/4 склянки;

  • мелена кориця - 1 ч. ложка;

  • мелений імбир - 1 /2 ч. ложки;

  • гвоздика мелена - 1/2 ч. ложки;

  • сіль - 1/2 ч. ложки;

  • цукор для обвалювання.


  • Приготування
    З'єднуємо олія, цукор і чорну патоку. Додаємо яйце і перемішуємо. Тепер змішуємо посіяну борошно з корицею, імбиром, гвоздикою, сіллю і содою. З'єднуємо борошно з масляно-яєчної сумішшю і замішуємо тісто. Накриваємо його і ставимо в холодильник години на 2 (з охолодженим тестом легше працювати). Потім формуємо з тіста невеликі кульки діаметром близько 25 см Мочаємо їх в цукор і викладаємо на деко, змащене рослинним маслом. Кожен кульку злегка придавлюємо. Відстань між кожним печивом має бути близько 5 см, так як при випіканні воно збільшиться в об'ємі.
    Випікаємо цукрове ласощі при температурі 190 градусів близько 10 хвилин, потім духовку вимикаємо, а деко з печивом залишаємо ще хвилини 3. Просте і швидке печиво подаємо посипавши цукровою пудрою.

    Як зробити італійське цукрове печиво?


    Інгредієнти:

  • борошно - 250 г;

  • вершкове масло - 125 г;

  • цукор - 3 ст. ложки;

  • Цукрове печиво
  • світле пиво - 60 мл;

  • коричневий цукор для обмакувания.


  • Приготування
    Борошно і розм'якшене вершкове масло розтираємо руками до стану крихти. Потім додаємо пиво і цукор, замішуємо тісто, кладемо його в пакет і відправляємо в холодильник приблизно на годину. Після цього ділимо тісто на 24 частини, скачуємо з нього джгутики довжиною 10см і обвалюють їх в коричневому цукрі. З'єднуємо кожного джгута і викладаємо отримані кільця на деко, застелене папером для випічки. Випікаємо печиво на пиві при температурі 180 градусів і випікаємо до рум'яності приблизно 15-20 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Сметанне печиво - рецепт
    Сметанне печиво - рецепт
    Якщо у вас в холодильнику стоїть кисленька сметанка, то не варто її викидати. Адже такий продукт ідеально підходить для приготування смачного печива,
    Печиво з кокосовою стружкою
    Печиво з кокосовою стружкою
    Ви без розуму від кокосової стружки? Додаєте її по всі свої десерти? Тоді вам припадуть до вподоби наші рецепти печива з кокосовою стружкою. Воно
    Печиво «Грибочки»
    Печиво «Грибочки»
    Печиво грибочки, які колись готувалися в спеціальних чавунних формочках, були дуже популярні серед дітвори, народженої в СРСР. Тепер малеча підросла,
    Сирне печиво
    Сирне печиво
    Сирне печиво послужить прекрасною альтернативою багатьом не корисним закусок кшталт чіпсів і сухариків. Таке печиво можна подати дітям, до склянці
    Печиво з маком
    Печиво з маком
    Якщо ви любите домашню випічку, тоді наші сьогоднішні рецепти для вас. І зараз ми розповімо, як приготувати чудове печиво з маком. Ми впевнені, що
    Печиво з шоколадного масла
    Печиво з шоколадного масла
    Печиво з шоколадного масла - чудовий смачний десерт, який неодмінно сподобається і дорослим, і дітям. І зараз ми підкажемо декілька варіантів