Печиво «Грибочки»
Печиво «Грибочки» - ласощі родом з дитинства. Зараз і формочки для нього знайти складно, а в часи СРСР вони були чи не в кожному будинку. Але якщо ви все ж захочете порадувати себе і рідних цим смачним десертом, і ми підкажемо вам кілька цікавих рецептів приготування цього печива, до речі, в одному з наведених варіантів навіть спеціальні форми не потрібні.
Інгредієнти:
вершкове масло - 250 г;
цукор - 1 ст.;
яйця - 2 шт.;
какао - 1 дес. ложка;
борошно - 05 склянки;
кукурудзяний крохмаль - 4 ст.;
сода - 1 ч. ложка.
Приготування
Вершкове масло, розм'якшене при кімнатній температурі, збиваємо з цукром, потім додаємо яйця. В окремий посуд висипаємо борошно, крохмаль, соду і перемішуємо. Потім поступово додаємо цю суміш до яєчно-масляної, постійно помішуючи. З тіста формуємо кульки діаметром 2-3 см і викладаємо їх на поверхню, присипану борошном. Какао висипаємо в невелику мисочку. Беремо пластикову пляшку і шийку макаємо в какао. Тепер беремо порцію тіста і трохи вдавлюємо в нього горлечко пляшки, один раз її прокручуємо і акуратно знімаємо тісто - вийшов грибочок. Ту ж саму процедуру проробляємо з кожним кулькою тесту. Викладаємо «грибочки» на деко і відправляємо в розігріту духовку. Випікаємо при температурі 180 градусів 20-25 хвилин.
Інгредієнти:
маргарин - 250 г;
яйця - 3 шт.;
сода - 1 ч. ложка;
оцет - 1 ст. ложка;
сметана жирна - 1 ст. ложка;
цукор - 15 склянки;
борошно - 800 г;
рослинна олія для змащування форми.
Приготування
Готуємо тісто для печива «Грибочки»: в глибоку тарілку розбиваємо яйця, додаємо цукор, сметану, розтоплений маргарин, соду, гашену оцтом, і все добре перемішуємо, можна скористатися віночком. Тепер додаємо невеликими порціями просіяне борошно, продовжуючи заважати. У результаті повинно вийти досить круте, але при цьому еластичне тісто. Тепер приступаємо до формування деталей - ніжок і капелюшків для майбутніх грибочків. З тіста робимо рівну кількість кульок - капелюшків, і джгутиків - ніжок. Тепер на вогні розжарюємо форму-сковороду, трохи змащуємо обидві її половинки рослинним маслом і викладаємо наші заготовки в поглиблення. Форму закриваємо, встановлюємо її на конфорку і смажимо печиво хвилини 3 потім форму перевертаємо і смажимо з другої сторони приблизно стільки ж часу.
Інгредієнти:
борошно - 8 ст. ложок;
цукор - 6 ст. ложок;
яйця - 4 шт.;
оцет - 1 ч. ложка;
сода - 05 ч. ложки;
масло рослинне для фритюру - 300 мл
Приготування
З яєць, цукру, борошна і соди, гашеного оцтом, готуємо тісто. Воно має бути трохи густіше, ніж для оладок. Тепер в ємності, яку ми будемо використовувати в якості фритюрниці, доводимо рослинне масло до кипіння. Готовність перевіряємо наступним чином: якщо невеликий шматочок тіста, опущений у фритюр почав рум'янитися, значить, пора приступати до випічки печива «Грибочки». Спочатку опускаємо в киплячу олію формочку, нагріваємо її, а після цього ребристу поверхню форми за допомогою чайної ложки покриваємо тестом. Опускаємо форму в жир і смажимо печиво до готовності.
А ще більше зануритися в атмосферу дитинства допоможуть рецепти печиво "Горішки" і хрусткого хмизу .
Печиво «Грибочки» - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Вершкове масло, розм'якшене при кімнатній температурі, збиваємо з цукром, потім додаємо яйця. В окремий посуд висипаємо борошно, крохмаль, соду і перемішуємо. Потім поступово додаємо цю суміш до яєчно-масляної, постійно помішуючи. З тіста формуємо кульки діаметром 2-3 см і викладаємо їх на поверхню, присипану борошном. Какао висипаємо в невелику мисочку. Беремо пластикову пляшку і шийку макаємо в какао. Тепер беремо порцію тіста і трохи вдавлюємо в нього горлечко пляшки, один раз її прокручуємо і акуратно знімаємо тісто - вийшов грибочок. Ту ж саму процедуру проробляємо з кожним кулькою тесту. Викладаємо «грибочки» на деко і відправляємо в розігріту духовку. Випікаємо при температурі 180 градусів 20-25 хвилин.
Печиво «Грибочки» у формі
Інгредієнти:
Приготування
Готуємо тісто для печива «Грибочки»: в глибоку тарілку розбиваємо яйця, додаємо цукор, сметану, розтоплений маргарин, соду, гашену оцтом, і все добре перемішуємо, можна скористатися віночком. Тепер додаємо невеликими порціями просіяне борошно, продовжуючи заважати. У результаті повинно вийти досить круте, але при цьому еластичне тісто. Тепер приступаємо до формування деталей - ніжок і капелюшків для майбутніх грибочків. З тіста робимо рівну кількість кульок - капелюшків, і джгутиків - ніжок. Тепер на вогні розжарюємо форму-сковороду, трохи змащуємо обидві її половинки рослинним маслом і викладаємо наші заготовки в поглиблення. Форму закриваємо, встановлюємо її на конфорку і смажимо печиво хвилини 3 потім форму перевертаємо і смажимо з другої сторони приблизно стільки ж часу.
Печиво «Грибочки» у фритюрі
Інгредієнти:
Приготування
З яєць, цукру, борошна і соди, гашеного оцтом, готуємо тісто. Воно має бути трохи густіше, ніж для оладок. Тепер в ємності, яку ми будемо використовувати в якості фритюрниці, доводимо рослинне масло до кипіння. Готовність перевіряємо наступним чином: якщо невеликий шматочок тіста, опущений у фритюр почав рум'янитися, значить, пора приступати до випічки печива «Грибочки». Спочатку опускаємо в киплячу олію формочку, нагріваємо її, а після цього ребристу поверхню форми за допомогою чайної ложки покриваємо тестом. Опускаємо форму в жир і смажимо печиво до готовності.
А ще більше зануритися в атмосферу дитинства допоможуть рецепти печиво "Горішки" і хрусткого хмизу .
Рекомендуємо добрі рецепти
Пісочні коржики
Пісочні коржики - улюблене багатьма ласощі з дитинства, яке завжди продавалося в шкільних їдальнях. Порадійте своїх домочадців, приготувавши їм
Печиво через м'ясорубку рецепт
Багато хто з нас з дитинства люблять печиво, зроблене в домашніх умовах. Але не завжди вистачає часу і сил на його приготування. Пропонуємо вам
Фігурне печиво
Іноді так хочеться побалувати себе і своїх близьких чимось незвичайним, оригінальним і смачненьким. І сьогодні ми пропонуємо вам приготувати чудове
Печиво «Хризантема»
Набридла звична випічка, і не знаєте, що б такого новенького і смачненького приготувати на десерт? Тоді рекомендуємо спекти дивовижні печеньки під
Печиво в вафельниці
Печиво - це дивовижна випічка, яку обожнюють і дорослі і діти. І сьогодні ми пропонуємо вам згадати смак дитинства і зробити чудове печиво у
Печиво з шоколадного масла
Печиво з шоколадного масла - чудовий смачний десерт, який неодмінно сподобається і дорослим, і дітям. І зараз ми підкажемо декілька варіантів