Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Печиво «Грибочки»

Печиво «Грибочки»

17-01-2015, 19:30
3 713
Печиво «Грибочки»
Печиво «Грибочки» - ласощі родом з дитинства. Зараз і формочки для нього знайти складно, а в часи СРСР вони були чи не в кожному будинку. Але якщо ви все ж захочете порадувати себе і рідних цим смачним десертом, і ми підкажемо вам кілька цікавих рецептів приготування цього печива, до речі, в одному з наведених варіантів навіть спеціальні форми не потрібні.

Печиво «Грибочки» - рецепт


Інгредієнти:

  • вершкове масло - 250 г;

  • цукор - 1 ст.;

  • яйця - 2 шт.;

  • какао - 1 дес. ложка;

  • борошно - 05 склянки;

  • кукурудзяний крохмаль - 4 ст.;

  • сода - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Вершкове масло, розм'якшене при кімнатній температурі, збиваємо з цукром, потім додаємо яйця. В окремий посуд висипаємо борошно, крохмаль, соду і перемішуємо. Потім поступово додаємо цю суміш до яєчно-масляної, постійно помішуючи. З тіста формуємо кульки діаметром 2-3 см і викладаємо їх на поверхню, присипану борошном. Какао висипаємо в невелику мисочку. Беремо пластикову пляшку і шийку макаємо в какао. Тепер беремо порцію тіста і трохи вдавлюємо в нього горлечко пляшки, один раз її прокручуємо і акуратно знімаємо тісто - вийшов грибочок. Ту ж саму процедуру проробляємо з кожним кулькою тесту. Викладаємо «грибочки» на деко і відправляємо в розігріту духовку. Випікаємо при температурі 180 градусів 20-25 хвилин.

    Печиво «Грибочки» у формі


    Інгредієнти:

  • маргарин - 250 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • сода - 1 ч. ложка;

  • оцет - 1 ст. ложка;

  • сметана жирна - 1 ст. ложка;

  • цукор - 15 склянки;

  • борошно - 800 г;

  • рослинна олія для змащування форми.


  • Приготування
    Готуємо тісто для печива «Грибочки»: в глибоку тарілку розбиваємо яйця, додаємо цукор, сметану, розтоплений маргарин, соду, гашену оцтом, і все добре перемішуємо, можна скористатися віночком. Тепер додаємо невеликими порціями просіяне борошно, продовжуючи заважати. У результаті повинно вийти досить круте, але при цьому еластичне тісто. Тепер приступаємо до формування деталей - ніжок і капелюшків для майбутніх грибочків. З тіста робимо рівну кількість кульок - капелюшків, і джгутиків - ніжок. Тепер на вогні розжарюємо форму-сковороду, трохи змащуємо обидві її половинки рослинним маслом і викладаємо наші заготовки в поглиблення. Форму закриваємо, встановлюємо її на конфорку і смажимо печиво хвилини 3 потім форму перевертаємо і смажимо з другої сторони приблизно стільки ж часу.

    Печиво «Грибочки» у фритюрі


    Інгредієнти:

  • борошно - 8 ст. ложок;

  • цукор - 6 ст. ложок;

  • яйця - 4 шт.;

  • оцет - 1 ч. ложка;

  • сода - 05 ч. ложки;

  • масло рослинне для фритюру - 300 мл


  • Приготування
    Печиво «Грибочки»
    З яєць, цукру, борошна і соди, гашеного оцтом, готуємо тісто. Воно має бути трохи густіше, ніж для оладок. Тепер в ємності, яку ми будемо використовувати в якості фритюрниці, доводимо рослинне масло до кипіння. Готовність перевіряємо наступним чином: якщо невеликий шматочок тіста, опущений у фритюр почав рум'янитися, значить, пора приступати до випічки печива «Грибочки». Спочатку опускаємо в киплячу олію формочку, нагріваємо її, а після цього ребристу поверхню форми за допомогою чайної ложки покриваємо тестом. Опускаємо форму в жир і смажимо печиво до готовності.
    А ще більше зануритися в атмосферу дитинства допоможуть рецепти печиво "Горішки" і хрусткого хмизу .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пісочні коржики
    Пісочні коржики
    Пісочні коржики - улюблене багатьма ласощі з дитинства, яке завжди продавалося в шкільних їдальнях. Порадійте своїх домочадців, приготувавши їм
    Печиво через м'ясорубку рецепт
    Печиво через м'ясорубку рецепт
    Багато хто з нас з дитинства люблять печиво, зроблене в домашніх умовах. Але не завжди вистачає часу і сил на його приготування. Пропонуємо вам
    Фігурне печиво
    Фігурне печиво
    Іноді так хочеться побалувати себе і своїх близьких чимось незвичайним, оригінальним і смачненьким. І сьогодні ми пропонуємо вам приготувати чудове
    Печиво «Хризантема»
    Печиво «Хризантема»
    Набридла звична випічка, і не знаєте, що б такого новенького і смачненького приготувати на десерт? Тоді рекомендуємо спекти дивовижні печеньки під
    Печиво в вафельниці
    Печиво в вафельниці
    Печиво - це дивовижна випічка, яку обожнюють і дорослі і діти. І сьогодні ми пропонуємо вам згадати смак дитинства і зробити чудове печиво у
    Печиво з шоколадного масла
    Печиво з шоколадного масла
    Печиво з шоколадного масла - чудовий смачний десерт, який неодмінно сподобається і дорослим, і дітям. І зараз ми підкажемо декілька варіантів