Печиво «Грибочки» - ласощі родом з дитинства. Зараз і формочки для нього знайти складно, а в часи СРСР вони були чи не в кожному будинку. Але якщо ви все ж захочете порадувати себе і рідних цим смачним десертом, і ми підкажемо вам кілька цікавих рецептів приготування цього печива, до речі, в одному з наведених варіантів навіть спеціальні форми не потрібні.
Печиво «Грибочки» - рецепт
Інгредієнти: вершкове масло - 250 г; цукор - 1 ст.; яйця - 2 шт.; какао - 1 дес. ложка; борошно - 05 склянки; кукурудзяний крохмаль - 4 ст.; сода - 1 ч. ложка. Приготування Вершкове масло, розм'якшене при кімнатній температурі, збиваємо з цукром, потім додаємо яйця. В окремий посуд висипаємо борошно, крохмаль, соду і перемішуємо. Потім поступово додаємо цю суміш до яєчно-масляної, постійно помішуючи. З тіста формуємо кульки діаметром 2-3 см і викладаємо їх на поверхню, присипану борошном. Какао висипаємо в невелику мисочку. Беремо пластикову пляшку і шийку макаємо в какао. Тепер беремо порцію тіста і трохи вдавлюємо в нього горлечко пляшки, один раз її прокручуємо і акуратно знімаємо тісто - вийшов грибочок. Ту ж саму процедуру проробляємо з кожним кулькою тесту. Викладаємо «грибочки» на деко і відправляємо в розігріту духовку. Випікаємо при температурі 180 градусів 20-25 хвилин.
Печиво «Грибочки» у формі
Інгредієнти: маргарин - 250 г; яйця - 3 шт.; сода - 1 ч. ложка; оцет - 1 ст. ложка; сметана жирна - 1 ст. ложка; цукор - 15 склянки; борошно - 800 г; рослинна олія для змащування форми. Приготування Готуємо тісто для печива «Грибочки»: в глибоку тарілку розбиваємо яйця, додаємо цукор, сметану, розтоплений маргарин, соду, гашену оцтом, і все добре перемішуємо, можна скористатися віночком. Тепер додаємо невеликими порціями просіяне борошно, продовжуючи заважати. У результаті повинно вийти досить круте, але при цьому еластичне тісто. Тепер приступаємо до формування деталей - ніжок і капелюшків для майбутніх грибочків. З тіста робимо рівну кількість кульок - капелюшків, і джгутиків - ніжок. Тепер на вогні розжарюємо форму-сковороду, трохи змащуємо обидві її половинки рослинним маслом і викладаємо наші заготовки в поглиблення. Форму закриваємо, встановлюємо її на конфорку і смажимо печиво хвилини 3 потім форму перевертаємо і смажимо з другої сторони приблизно стільки ж часу.
Печиво «Грибочки» у фритюрі
Інгредієнти: борошно - 8 ст. ложок; цукор - 6 ст. ложок; яйця - 4 шт.; оцет - 1 ч. ложка; сода - 05 ч. ложки; масло рослинне для фритюру - 300 мл Приготування З яєць, цукру, борошна і соди, гашеного оцтом, готуємо тісто. Воно має бути трохи густіше, ніж для оладок. Тепер в ємності, яку ми будемо використовувати в якості фритюрниці, доводимо рослинне масло до кипіння. Готовність перевіряємо наступним чином: якщо невеликий шматочок тіста, опущений у фритюр почав рум'янитися, значить, пора приступати до випічки печива «Грибочки». Спочатку опускаємо в киплячу олію формочку, нагріваємо її, а після цього ребристу поверхню форми за допомогою чайної ложки покриваємо тестом. Опускаємо форму в жир і смажимо печиво до готовності.
А ще більше зануритися в атмосферу дитинства допоможуть рецепти печиво "Горішки" і хрусткого хмизу .